9 remedii naturiste pentru rozacee - Doza de Sănătate
 

9 remedii naturiste pentru rozacee

Suferi de rozacee? Pentru a ameliora simptomele acestei boli, poți să aplici un tratament topic și să consumi anumite alimente care îi reduc frecvența.
9 remedii naturiste pentru rozacee
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Află despre boala ce presupune înroșirea pielii obrajilor, dar poate afecta și fruntea, bărbia, urechile, pielea din jurul ochilor, gâtul, pieptul și o serie de remedii naturiste pentru rozacee.

Pentru majoritatea persoanelor care suferă de rozacee, aceasta nu constituie o problemă gravă. Cauza exactă a bolii nu a fost încă identificată, dar există remedii naturiste pentru rozacee.

Această afecțiune este frecventă în rândul femeilor cu tenul deschis la culoare atunci când:

  • Fac multă mișcare
  • Se simt stânjenite
  • Experimentează schimbări de mediu
  • Au fost expuse la lumina solară și au experimentat arsuri solare
  • Trec printr-o situație stresată

Dacă bănuiești că suferi și tu, nu ezita să încerci următoarele remedii naturiste pentru rozacee.

Remedii naturiste pentru rozacee

1. Uleiul de nucă de cocos

Pentru a ne menține celulele sănătoase, este esențial să includem grăsimi în dieta noastră zilnică. Din păcate, nu toate grăsimile sunt bune. Vestea bună este că uleiul de nucă de cocos este o opținune mai benefică pentru organismul uman decât uleiurile procesate.

În cazul în care suferi de rozacee, este posibil ca fața ta să fie inflamată pentru că mănânci grăsimi animale în exces. Ca să eviți neplăcerile, înlocuiește grăsimile nocive cu ulei de nucă de cocos, astfel încât să ameliorezi inflamațiile.

2. Somonul

Peștii ca remedii naturiste pentru rozacee

 

Somonul și toți ceilalți pești uleioși constituie una dintre cele mai eficiente și gustoase remedii naturiste pentru rozacee. Acest beneficiu se datorează conținutului mare de acizi grași omega-3 al peștilor uleioși.

Organismul uman nu reacționează bine la anumite tipuri de proteine și, drept consecință, se declanșează inflamații. Dacă dieta este centrată în jurul proteinelor, te sfătuim să consumi mai mult pește. Adoptarea acestui obicei poate fi dificilă dacă preferi carnea, dar pielea ta va aprecia sacrificiul.

3. Mierea

Când simți că ești pe cale să experimentezi rozaceea, aplicarea unei măști de miere îți poate fi de mare ajutor. Mierea are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare și abilitatea de a preveni apariția roșeții.

Măștile cu miere hidratează pielea și o fac mai netedă. Te sfătuim să aplici acest tratament o dată pe săptămână. În acest mod, vei trata simptomele deja experimentate și vei preveni apariția unor neplăceri noi.

4. Uleiul de levănțică

Aplicarea directă a uleiului de levănțică poate cauza iritații. Însă acest produs are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, acționând direct asupra vaselor de sânge de la nivelul feței, micșorându-le și scăzându-le vizibilitatea.

Uleiul de levănțică poate reduce roșeața și luciul excesiv. Însă dacă nu reacționezi bine la acest ulei, nu îți face griji: iritația nu va dura decât câteva ore.

5. Măștile de castravete

Și măștile de castravete te ajută să combați rozaceea

Castravetele are proprietăți ideale pentru a hidrata pielea. Acest ingredient deschide porii și reduce mărimea vaselor de sânge de la nivelul feței, ameliorând rozaceea.

Cel mai bine este să aplici o mască de castravete de două ori pe săptămână în perioadele în care simptomele sunt intense. Dacă simptomele nu sunt foarte severe, aplică masca doar o dată pe săptămână.

6. Aloe vera

Aloe vera reprezintă un remediu excelent împotriva inflamațiilor, indiferent de regiunea vizată. Gelul acestei plante poate ameliora rozaceea. Mai mult, acest ingredient reduce inflamațiile și celelalte efecte secundare ale bolii.

Așadar, este o idee bună să ai mereu o plantă de aloe sau gel de aloe vera la îndemână. Aplică gelul de fiecare dată când observi că simptomele bolii încep să se manifeste.

7. Ceaiul verde

Ceaiul verde conține catechine și alți compuși benefici. Combinate, aceste substanțe alcătuiesc remedii natursite pentru rozacee. Ceaiul verde are proprietăți antiinflamatoare, compuși fitoprotectivi și un conținut mare de antioxidanți. Toate acestea combat iritațiile și ajută pielea să arate impecabil.

Poți profita de beneficiile ceaiului verde în două moduri:

  • Consumă câte două căni în fiecare zi.
  • Aplică pliculețe reci de ceai verde pe regiunea afectată.

8. Lemnul dulce

Lemnul dulce îți este util dacă suferi de rozaceea

Extractul de lemn dulce are abilitatea de a reduce iritațiile și roșeața. În plus, lemnul dulce stimulează regenerarea și vindecarea pielii. Extractul împiedică dilatarea vaselor de sânge, reducând probabilitatea apariției coșurilor.

9. Curcuma (turmericul)

Curcuma este unul dintre cele mai puternice ingrediente antiinflamatoare disponibile în natură. Aceasta poate reduce inflamațiile survenite în orice regiune a corpului. Mai mult, antioxidanții din componența turmericului oferă numeroase beneficii.

Nu trebuie decât să consumi puțină curcuma. Servește-o fie simplă, fie cu puțină miere (dacă nu îți place gustul ei).

Nu intra în panică dacă ești afectat de rozacee!

În acest articol ți-am prezentat remedii naturiste pentru rozacee. Dacă bănuiești că ești afectat de o formă mai severă a acestei boli, consultă un medic. Acesta îți va putea prescrie un tratament adecvat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.