Sucul de ceapă ca remediu pentru căderea părului - Doza de Sănătate
 

Sucul de ceapă ca remediu pentru căderea părului

Sucul de ceapă previne căderea părului, dar tratează și mătreața, precum și alte afecțiuni fungice ale scalpului.
Sucul de ceapă ca remediu pentru căderea părului

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Mii de oameni din întreaga lume suferă de alopecie sau căderea părului. Alții au probleme cu creșterea părului, au firul prea subțire sau fragil. Sucul de ceapă este un excelent remediu pentru căderea părului. Citește în acest articol mai multe informații despre acesta.

Căderea părului și fragilitatea acestuia

Deși este normal ca oamenii să piardă între 50 și 100 de fire de păr pe zi, alopecia constituie o problemă pentru foarte multe persoane care se văd nevoite să ceară sfatul medicilor. Unele dintre motivele pentru care oamenii se confruntă cu această problemă sunt stresul și dieta săracă în proteine și vitamine.

Căderea părului afectează stima de sine a oamenilor, îi deprimă și îngrijorează, fapt ce le agravează problema. Există multe remedii naturale pentru prevenirea alopeciei și întărirea părului fragil, unele dintre cele mai eficiente fiind cele pe bază de suc de ceapă.

Ceapa previne căderea părului

Ceapa previne în mod natural, eficient și sigur căderea părului și stimulează creșterea acestuia. Nu are efecte secundare (cu excepția mirosului) și nu provoacă alergii. Nu doar că stopează căderea părului, dar ajută și la regenerarea acestuia, făcându-l să crească mai repede și mai puternic.

Nu va mai fi nevoie să apelezi la metode chimice invazive și costisitoare care ți-ar putea afecta scalpul și distruge părul. Ceapa este o legumă cu o mulțime de proprietăți benefice și, dacă o vei folosi pentru o perioadă mai lungă de timp, în zonele afectate de alopecie vor apărea fire de păr noi, mai puternice.

Femeie care are nevoie de un remediu pentru căderea părului

Ține cont de faptul că acest remediu pentru căderea părului nu este un element magic ce va face minuni pentru părul tău.Dacă dorești să vezi rezultate reale, trebuie să tratezi, de asemenea, cauza căderii părului. Asigură-ți o alimentație sănătoasă, echilibrată, redu stresul și odihnește-te suficient în fiecare zi.

Mulți oameni sunt sceptici cu privire la acest remediu pentru căderea părului. Este de remarcat însă faptul că multe studii științifice au demonstrat că ceapa și mai ales sucul de ceapă previn într-adevăr căderea părului, precum și alte probleme ca mătreața și infecțiile fungice. Unele studii au arătat, de asemenea, ceapa previne albirea timpurie a părului.

Cum ajută ceapa la creșterea părului?

Ceapa conține un număr mare de substanțe ce ajută la creșterea părului, în special sulf. Aplicarea sucului de ceapă pe scalp îmbunătățește circulația sângelui, ajutând la creșterea mai rapidă a părului. În plus, este cunoscut faptul că sulful stimulează producția de colagen a organismului, necesară pentru creșterea părului.

Trebuie să știi că părul crește din foliculii capilari din scalp, ce trebuie alimentați corespunzător cu sânge pentru a fi puternici și a produce noi fire de păr. Pe lângă proprietățile menționate anterior, ceapa are efect antibacterian, combătând ciupercile și bacteriile care pot apărea pe scalp. Acestea împiedică dezvoltarea normală a firului de păr.

Sucul de ceapă împiedică subțierea și fragilizarea părului, îl face mai puternic și previne ruperea acestuia. Cu ajutorul sucului de ceapă, părul tău va căpăta volum.

Cum să folosești sucul de ceapă ca remediu pentru căderea părului

Trebuie mai întâi să storci câteva cepe și să aplici sucul acestora pe scalp, masând ușor. Este foarte simplu! Curăță două-trei cepe, pune-le într-un blender sau rade-le. Stoarce sucul. Aplică-l direct pe scalp sau umezește o dischetă din bumbac și tamponează ușor pielea capului.

Are un miros destul de puternic, așa că este recomandat să aplici acest tratament noaptea sau în weekend. Poți folosi și un pic de parfum pentru a atenua mirosul.

Lasă tratamentul să acționeze o jumătate de oră. Poți să îți acoperi capul cu o cască de duș sau o pungă din plastic pentru ca sucul să pătrundă mai adânc în piele. Clătește-ți bine părul și apoi spală-te cu șamponul obișnuit. Este indicat ca șamponul să nu conțină chimicale. Repetă acest tratament de trei ori pe săptămână și vei vedea rezultatele în două luni.

Remediu pentru căderea părului cu suc de ceapă

Sfaturi finale

Ai putea crede că opt săptămâni este un timp prea lung pentru a trata căderea părului și a-ți reface podoaba capilară. Dar acesta este un tratament de lungă durată, nu o soluție rapidă și ineficientă.

Pentru a crește eficiența acestui tratament, se recomandă consumul de ceapă crudă, în salate. Poți amesteca ceapa și cu un strop de rom. Laso la macerat peste noapte, apoi strecoară amestecul și aplică-l a doua zi. Poți pregăti, de asemenea, un amestec fără alcool dintr-un sfert de ceapă și o linguriță de miere. Aplică tratamentul pe păr sau consumă-l la micul dejun.

Vrei încă un remediu pentru căderea părului? Amestecă o lingură de suc de ceapă cu o linguriță de suc de lămâie. Masează-ți scalpul cu această soluție și lasă-o să acționeze 3 ore. Apoi spală-ți părul ca de obicei.

Sperăm că acest articol despre cum să stopezi căderea părului cu tratamente pe bază de suc de ceapă ți s-a părut interesant.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.