Tratament naturist pentru pielea îngroșată de pe tălpi
Pielea îngroșată de pe tălpi, asociată bătăturilor, este o problemă des întâlnită cauzată de presiunea încălțămintei sau de frecarea continuă a pielii. Aceasta este considerată o problemă de ordin estetic, fiind foarte inestetică și neplăcută, însă nu îți afectează sănătatea.
În general, pielea întărită apare în zona de sub degetele de la picioare sau din jurul acestora. Uneori, pot apărea și crăpături dureroase care măresc riscul infecției.
Din fericire, există diverse remedii naturale care înmoaie pielea îngroșată de pe tălpi.
În articolul de azi, îți prezentăm un tratament foarte eficient din doar două ingrediente pe care sigur le ai deja în casă. Află despre ce este vorba!
Tratament naturist pentru pielea îngroșată de pe tălpi
Acest tratament pentru bătături este pe bază de ceapă și oțet alb. Ambele ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, antiinflamatoare și antibacteriene care înmoaie pielea și îi redau sănătatea.
Unul dintre compușii activi ai cepei, alicina, hrănește pielea și facilitează eliminarea celulelor moarte acumulate la nivelul acesteia.
Ambele produse protejează pielea împotriva ciupercilor și a bacteriilor, prevenind dezvoltarea infecțiilor sau a altor probleme la nivelul tălpilor.
Beneficiile cepei
Ceapa este bogată în antioxidanți, apă și compuși antiinflamatori care înmoaie pielea îngroșată de pe tălpi. Chiar dacă mirosul ei nu este tocmai plăcut, agenții antibacterieni și antifungici ai acestei legume ar trebui să te convingă să o folosești.
Datorită proprietăților sale, ceapa protejează zona afectată, reduce bătăturile și împiedică dezvoltarea microorganismelor care provoacă infecții.
Grație conținutului ridicat de vitamina C, potasiu și magneziu, ceapa are și alte beneficii pentru sănătatea pielii pe care merită să le valorifici.
Beneficiile oțetului alb
Oțetul alb este un ingredient binecunoscut, utilizat în întreaga lume. Datorită proprietăților sale antibacteriene, acesta este folosit la curățarea locuinței. Conținutul său de acizi organici elimină germenii și dezinfectează diferite suprafețe.
În plus, oțetul alb ajută și la tratarea multor probleme ale pielii. Proprietățile sale hidratante ajută la eliminarea bătăturilor, reglează pH-ul pielii și împiedică apariția crăpăturilor și dezvoltarea infecțiilor fungice.
Cum se prepară acest tratament naturist pentru pielea îngroșată de pe tălpi?
Acest remediu simplu este soluția ideală pentru bătăturile și pielea îngroșată de pe tălpi. Proprietățile sale ajută la protejarea pielii împotriva infecțiilor și la eliminarea celulelor moarte.
Ingrediente
- 1 ceapă
- ½ cană de oțet alb
Ustensile
- Un borcan de sticlă cu capac
- Folie alimentară transparentă
- Vată
Mod de preparare
- Spală bine ceapa și taie-o în mai multe bucăți pentru a încăpea în borcan. Adaugă apoi oțetul alb și închide capacul.
- Ține borcanul într-un loc întunecat și răcoros pentru a obține un produs concentrat.
- A doua zi, poți aplica tratamentul.
Mod de utilizare
- Înmoaie o bucată de vată în tratament și masează zonele întărite ale pielii de pe tălpi.
- Acoperă zona cu folie alimentară transparentă și lasă remediul să acționeze între patru și șase ore. Îți recomandăm să îl aplici seara pentru ca ingredientele să își facă efectul peste noapte.
- În completarea tratamentului, poți aplica zilnic produse hidratante și exfoliante.
- În plus, este indicat să masezi zonele întărite cu o piatră ponce pentru a facilita eliminarea pielii moarte sau uscate.
Vrei să încerci și tu acest tratament pentru pielea îngroșată de pe tălpi? Dacă observi că ai această problemă, prepară-l rapid și aplică-l conform recomandărilor de mai sus. Chiar dacă efectele nu sunt imediate, în câteva zile vei observa că pielea ta este mai moale.
Acest remediu nu este recomandat dacă ai deja pielea crăpată, deoarece poate provoca iritații. În acest caz, este indicat să discuți cu un medic pentru a găsi un tratament corespunzător.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Grouios, G. (2004). Corns and calluses in athletes’ feet: A cause for concern. Foot. https://doi.org/10.1016/j.foot.2004.07.005
- Benkeblia, N. (2004). Antimicrobial activity of essential oil extracts of various onions (Allium cepa) and garlic (Allium sativum). LWT – Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2003.09.001
- Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
- Pravasi, S. D. (2014). Acetic Acid. In Encyclopedia of Toxicology: Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-386454-3.00216-5
- Mas, A., Troncoso, A. M., García-Parrilla, M. C., & Torija, M. J. (2015). Vinegar. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00726-1
- Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434