Tratament pentru bătături cu ceapă și oțet - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru bătături cu ceapă și oțet

Prin aplicarea frecventă a acestui tratament cu ceapă și oțet, elimini bacteriile de la nivelul picioarelor și înmoi bătăturile și calusurile. 
Tratament pentru bătături cu ceapă și oțet
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Bătăturile și calusurile sunt întărituri ale pielii de pe picioare care se formează în urma purtării unor pantofi incomozi, a frecării constante sau a presiunii excesive. Citește mai departe pentru a descoperi un tratament pentru bătături 100% natural pe bază de ceapă și oțet.

Bătăturile reprezintă una dintre cele mai comune probleme estetice și apar, de obicei, în partea de jos a piciorului sau sub degetul mare.

Deși nu afectează în mod direct sănătatea, dacă nu sunt tratate, bătăturile pot duce la crăparea pielii, fapt care mărește riscul dezvoltării infecțiilor. 

În plus, pe măsura trecerii timpului, bătăturile devin și mai dureroase, mai ales dacă picioarele sunt expuse la aceeași factori care le-au cauzat.

Din fericire, există metode 100% naturale de a le combate în mod eficient, fără a fi nevoie să cheltuiești mulți bani pe produse scumpe.

Printre acestea se află și un tratament pentru bătături cu ceapă și oțet, care are proprietăți antibacteriene și înmoaie pielea.

Încearcă-l și tu!

Îți recomandăm să citești și:

Bătăturile de la picioare: remedii naturale

Tratament pentru bătături cu ceapă și oțet alb

Ceapă albă ca ingredient într-un tratament pentru bătături

Pentru a elimina bătăturile, trebuie mai întâi să înmoi pielea întărită și să îndepărtezi celulele moarte acumulate în acea zonă.

Ceapa conține acizi naturali care facilitează acest proces atunci când este aplicată local. Deși are un miros puternic și nu foarte plăcut, această legumă are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare care merită valorificate.

Printre altele, ceapa conține o doză generoasă de vitamina C, potasiu, magneziu și acid folic, elemente esențiale pentru menținerea sănătății pielii.

În plus, ceapa este și o sursă excelentă de compuși sulfurici cu proprietăți antioxidante, stimulând activitatea celulelor și diminuând efectele negative ale radicalilor liberi.

Sucul natural de ceapă hidratează porțiunile uscate ale pielii, ucide bacteriile care provoacă infecții și înmoaie picioarele.

Mai mult decât atât, atunci când combini ceapa cu oțet alb, obții un tratament complet  împotriva bătăturilor

Oțetul alb conține acid acetic și vitamine care ajută la înmuierea pielii, fără a modifica pH-ul natural al organismului.

Cum se prepară tratamentul cu ceapă și oțet alb?

Amestec de ceapă și oțet ca tratament pentru bătături

Acest remediu natural este o soluție excelentă pentru majoritatea problemelor care afectează picioarele: bătături, calusuri, ciuperci și bășici.

Chiar dacă efectele nu sunt atât de rapide ca în cazul produselor farmaceutice, dacă aplici acest tratament pentru bătături în mod regulat, vei obține rezultate uimitoare.

Ingrediente

 • 1 ceapă de dimensiuni medii
 • ¾ cană de oțet alb (150 ml)
 • 1 recipient din sticlă
 • Folie de plastic (atât cât este nevoie)
 • 1 bucată de vată

Mod de preparare

 • Curăță și spală ceapa pentru a îndepărta microbii aflați la suprafață.
 • Taie-o în mai multe bucăți și înmoaie-o într-un bol în care ai pus oțetul.
 • Las-o să stea timp de 4-8 ore și aplic-o pe picioare înainte de culcare.

Mod de aplicare

 • Înmoaie o bucată de vată în acest amestec și masează bătăturile.
 • După ce le-ai acoperit complet cu acest lichid, pune vata pe bătături și fixeaz-o cu ajutorul unei folii de plastic transparente.
 • Încalță-te cu șosete și lasă amestecul să acționeze peste noapte.
 • A doua zi, clătește pielea cu apă caldă și freacă bătăturile cu o piatră ponce.
 • Repetă procedeul timp de șapte zile sau până când bătătura dispare complet.

Sfaturi pentru rezultate optime

Tratament pentru bătături aplicat pe picioare
 • Nu uita că un mediu cald și umed este perfect pentru apariția bătăturilor și a fungilor: încearcă să eviți această situație.
 • Nu încerca în niciun caz să îndepărtezi bătăturile cu penseta, unghiera sau alt dispozitiv asemănător.
 • Poartă încălțăminte joasă și bine aerisită, cel puțin în perioada în care aplici tratamentul de mai sus.
 • Încearcă să porți cât mai rar tocuri înalte, întrucât acestea reprezintă una dintre principalele cauze ale apariției bătăturilor.
 • Pentru a preveni iritațiile provocate de purtarea unor pantofi noi, aplică puțină loțiune sau vaselină pe piele înainte de a-i încălța.
 • Dezinfectează-ți picioarele în mod regulat. Înmoaie-le într-un amestec de apă și oțet de mere.
 • Aplică zilnic o cremă exfoliantă pentru picioare.

Ai bătături inestetice pe picioare care te deranjează? Urmează recomandările noastre din acest articol și încearcă tratamentul cu ceapă și oțet pentru a le elimina.

Nu uita că trebuie să ai răbdare pentru a obține rezultatele dorite. În plus, este necesar să dai dovadă de consecvență în aplicarea tratamentului. 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.