Bătăturile de la picioare – un remediu cu ceapă - Doza de Sănătate
 

Bătăturile de la picioare – un remediu cu ceapă

Deoarece următorul tratament nu conține chimicale, este esențial să-l aplici în mod regulat pentru a obține rezultatele dorite. De asemenea, este important să-ți menții picioarele hidratate și să-ți îmbunătățești igiena.
Bătăturile de la picioare – un remediu cu ceapă
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Bătăturile de la picioare reprezintă o problemă de natură estetică cauzată de fricțiunea repetată, presiunea constantă sau iritarea pielii din această regiune.

Acest inconvenient se manifestă sub forma unor straturi de piele îngroșată care apar aproape întotdeauna pe tălpi sau pe marginile degetelor mari ale picioarelor.

În majoritatea cazurilor, bătăturile de la picioare nu produc niciun fel de probleme de sănătate adiționale. Însă este important să monitorizăm evoluția acestora deoarece uneori bătăturile se pot crăpa și infecta.

Purtarea frecventă a pantofilor cu toc înalt și lipsa de hidratare a pielii sunt principalele cauze pentru care apar bătăturile de la picioare. De asemenea, această problemă a fost asociată cu diabetul și tulburările circulatorii.

Multe persoane preferă să apeleze la remediile naturiste pentru a elimina bătăturile de la picioare. Aceste tratamente sunt ieftine și oferă adesea rezultate satisfăcătoare.

Avem la dispoziție numeroase remedii pentru a trata bătăturile de la picioare, iar în articolul de azi te invităm să descoperi unul dintre cele mai eficiente.

Pentru a-l prepara, nu ai nevoie decât de un ingredient simplu, pe care probabil îl ai în casă. Citește în continuare și ia aminte!

Un remediu cu ceapă pentru a elimina bătăturile de la picioare

Următorul remediu cu ceapă te ajută să elimini bătăturile de la picioare

Ceapa este o legumă acidă care, grație proprietăților sale antibacteriene și antioxidante, poate facilita eliminarea bătăturilor de la picioare.

Deși multe persoane nu suportă mirosul caracteristic cepei, această legumă este foarte bogată în nutrienți benefici pentru corp și piele (vitamina C, potasiu, mangan și acid folic).

Ceapa a fost utilizată timp de mulți ani în prepararea unei mari varietăți de tratamente de înfrumusețare naturiste. Popularitatea acestui ingredient se datorează conținutului său de substanțe sulfurice, ce susțin regenerarea celulară și stopează acțiunea radicalilor liberi.

Sucul cepei poate reduce apariția „petelor de bătrânețe” și a cicatricelor provocate de acnee. De asemenea, acest lichid poate elimina porțiunile de piele îngroșată ce apar pe picioare din cauza suprasolicitării acestora și a purtării încălțămintei neadecvate.

Avantajul cepei față de alte ingrediente naturale este faptul că aceasta reduce prezența ciupercilor și a bacteriilor de pe picioare. Ceapa te va ajuta să eviți probleme suplimentare, care pot fi mai greu de remediat.

Efectele benefice ale cepei pot fi amplificate dacă o combinăm cu proprietățile lămâii și ale sării. Aceste două ingrediente conțin niște compuși ce pot exfolia pielea, eliminând celulele moarte.

Cum se prepară acest remediu cu ceapă pentru a îndepărta bătăturile de la picioare?

Ceapa te ajută să elimini bătăturile de la picioare

Următorul remediu naturist este foarte ușor de preparat și nu-ți va răpi mult timp. Însă va trebui să-l aplici de mai multe ori pentru a obține rezultatele dorite. Fiind un produs naturist, ingredientele utilizate în prepararea acestui remediu vor acționa mai lent decât produsele chimice disponibile pe piață.

Ingrediente

 • Zeama unei jumătăți de lămâie
 • ½ linguriță (2 g) de sare de mare
 • 1 felie de ceapă
 • Bandaj adeziv
 • 62 ml de oțet
 • Apă (în funcție de nevoie)
 • 1 piatră ponce

Instrucțiuni

 • Taie o felie groasă de ceapă și unge-o cu puțină zeamă de lămâie și o jumătate de linguriță de sare.
 • Aplică remediul obținut pe regiunile afectate de bătături și înfășoară-l cu un bandaj adeziv. Lasă remediul să acționeze pe timp de noapte.
 • Pentru a preveni scurgerea sucului de ceapă, poartă șosete.
 • Ziua următoare, toarnă oțet într-un lighean cu apă caldă și înmoaie-ți picioarele în acest amestec pentru 20 de minute.
 • Apoi, freacă-ți picioarele cu o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.
 • Aplică tratamentul în fiecare zi, timp de o săptămână.

Câteva sfaturi finale

Bătăturile de la picioare se pot crăpa și infecta

Pentru a preveni reapariția bătăturilor de la picioare, este important să iei anumite măsuri preventive.

 • Nu încerca niciodată să îndepărtezi bătăturile prin tăiere, acest obicei crescând riscul infecțiilor.
 • Evită să porți pantofi cu toc înalt. Optează în schimb pentru pantofi confortabili, cu talpă plată, care să permită picioarelor să respire.
 • Poartă numai încălțăminte din piele sau fabricată dintr-un alt material natural.
 • Pentru a preveni umezeala și proliferarea bacteriilor, presară puțin amidon de porumb în interiorul pantofilor tăi.
 • După o zi de lucru activă, înmoaie-ți picioarele într-un lighean cu apă și puțină sare de mare.
 • Nu uita să-ți ungi picioarele cu o cremă hidratantă sau vaselină în fiecare zi.
 • Dacă bătăturile de la picioare se agravează sau nu răspund la tratamentele sugerate, te sfătuim să ceri sfatul unui medic.

După cum bine vezi, există numeroase modalități interesante de a elimina bătăturile de la picioare. Aplică sfaturile prezentate în acest articol și, în doar câteva zile, picioarele tale vor fi din nou sănătoase și frumoase.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.