Remediu pentru picioare fine și moi - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru picioare fine și moi

Deși este suficient să folosești acest remediu de 3 ori pe săptămână, cel mai bine este să îl aplici zilnic. Îți va face picioarele mai moi și va preveni reapariția bătăturilor. 
Remediu pentru picioare fine și moi
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Deși îndeplinesc o sarcină dificilă, sprijinind întreaga greutate corporală, nu putem nega că picioarele sunt printre cele mai neglijate părți ale corpului. De aceea, îți prezentăm în cele ce urmează un remediu pentru picioare fine și moi ce te va scăpa de pielea crăpată și bătături.

Picioarele sunt expuse la praf, mizerie și alți factori din mediu ce deteriorează pielea care le protejează. Puțin câte puțin, acestea își pierd hidratarea naturală, fapt care duce la apariția unor probleme inestetice, cum ar fi crăpăturile, bătăturile sau infecțiile fungice.

Multe persoane cheltuie sume mari de bani pe produse și tratamente profesionale costisitoare, menite să îmbunătățească aspectul și sănătatea picioarelor. Din fericire, există și câteva soluții 100% naturale pe care le poți aplica la tine acasă. Acestea sunt foarte eficiente și nu necesită cheltuieli majore.

Printre ele se numără și un remediu pentru picioare fine și moi pe bază de lapte și bicarbonat de sodiu cu proprietăți exfoliante, care îndepărtează celulele moarte și înmoaie bătăturile.

În rândurile de mai jos, îți arătăm în ce constă acest tratament și care sunt beneficiile sale. Ești gata să îl încerci și tu?

Ce beneficii oferă acest remediu pentru picioare fine?

Acest remediu natural îmbină proprietățile laptelui și proprietățile astringente și antiseptice ale bicarbonatului de sodiu. Aceste două ingrediente sunt 100% naturale și pot fi cumpărate din orice magazin alimentar la prețuri convenabile.

Beneficiile laptelui

Remediu pentru picioare fine cu lapte

Laptele este bogat în grăsimi, proteine și vitamine esențiale care repară pielea deteriorată și reduc uscăciunea și alte probleme cutanate. Ingredientul său activ, acidul lactic, reglează pH-ul natural al pielii, îmbunătățindu-i abilitatea de a reține umezeala și modifică mediul propice dezvoltării ciupercilor.

Laptele conține până la 30% din proteinele necesare pentru producția de colagen și elastină, doi compuși esențiali pentru sănătatea pielii. Aplicarea sa pe picioare reduce asprimea pielii, repară cuticulele și creează o barieră protectoare împotriva infecțiilor. 

În plus, laptele are și un efect de albire care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a petelor închise la culoare.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Remediu pentru picioare fine cu bicarbonat

Această pudră albă este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru înmuierea pielii întărite de pe tălpi și îndepărtarea bătăturilor.

Datorită proprietăților sale antibiotice și antifungice, bicarbonatul elimină ciupercile de la nivelul pielii și al unghiilor. În plus, acesta are un efect exfoliant care îndepărtează celulele moarte și reînnoiește aspectul pielii, picioarele devenind mai curate și mai frumoase.

Cum se prepară tratamentul cu lapte și bicarbonat pentru picioare moi și fine?

Remediu pentru picioare fine

Acum că ai aflat care sunt beneficiile acestui remediu pentru picioare fine, a venit momentul să-ți arătăm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-l prepara.

În general, este recomandat să aplici acest remediu natural de până la trei ori pe săptămână, dar pentru a trata uscăciunea sau bătăturile, este indicat să îl folosești în fiecare zi, până se ameliorează aceste probleme, iar picioarele tale devin mai moi.

Ingrediente

 • 3 căni de lapte
 • 3 linguri de bicarbonat de sodiu

Instrucțiuni

 • Pentru început, încălzește laptele până ajunge la o temperatură suportabilă pentru piele, apoi toarnă-l în cadă și înmoaie-ți picioarele în el timp de 5-10 minute.
 • Adaugă bicarbonatul de sodiu și maseză-l delicat pe picioare.
 • Dacă vrei, poți să freci picioarele cu o piatră ponce pentru a elimina bătăturile.
 • Lasă-le la înmuiat încă cinci minute, apoi șterge-le cu o cârpă umedă pentru a îndepărta excesul de bicarbonat de sodiu.
 • Șterge bine picioarele cu un prosop curat.
 • Îți recomandăm să remediul pentru picioare fine seara.
 • La final, aplică puțină vaselină pentru o hidratare mai eficientă.

Pentru rezultate optime

 • Fă această baie de picioare de mai multe ori pe săptămână, chiar dacă nu ai bătături sau alte probleme similare.
 • Pentru a preveni bătăturile, poartă pantofi care îți vin bine și care permit picioarelor să respire. Pantofii strâmți duc la o deteriorare și mai rapidă a picioarelor.
 • Presară puțin amidon de porumb în pantofi pentru a absorbi umezeala și a preveni dezvoltarea ciupercilor.
 • Nu uita să acorzi o atenție deosebită unghiilor, întrucât igiena lor este esențială pentru a preveni infecțiile fungice.

Ai bătături, iar picioarele tale au un aspect inestetic? Adaugă acest remediu pentru picioare fine în rutina ta zilnică de înfrumusețare. Sănătatea lor se va îmbunătăți și vor deveni moi în cel mai scurt timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Smith WP, “Epidermal and dermal effects of topical lactic acid”, J Am Acad Dermatol. 1996 Sep;35(3 Pt 1):388-91.
 • Letscher-Bru V et al. “Antifungal activity of sodium bicarbonate against fungal agents causing superficial infections”, Mycopathologia. 2013 Feb;175(1-2):153-8. doi: 10.1007/s11046-012-9583-2.
 • Manual Merck de Información Médica para el Hogar (2005-2008). Enfermedades cutáneas superficiales

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.