Câteva tratamente naturale pentru ciuperca piciorului - Doza de Sănătate
 

Câteva tratamente naturale pentru ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului este o problemă ce afectează foarte multe persoane.
Câteva tratamente naturale pentru ciuperca piciorului

Ultima actualizare: 14 august, 2023

Află la ce tratamente naturale poți să apelezi pentru a combate ciuperca piciorului descrisă ca infecția care se manifestă prin mâncărimi insuportabile.Picioarele sunt una din cele mai vulnerabile părți ale corpului uman în ceea ce privește infecțiile fungice.

Asemenea oricărei alte părți a corpului tău, picioarele au nevoie de îngrijire specială pentru a fi curate și lipsite de ciuperci. Însă, din păcate, avem tendința să ne neglijăm picioarele de multe ori, acordându-le atenție de abia după ce ne-am îmbolnăvit deja.

Infecțiile cu ciuperci, numite și micoze, provoacă o senzație de mâncărime de-a dreptul insuportabilă. În afară de picioare, ciupercile îți pot afecta și unghiile, chiar distrugându-le dacă nu te tratezi din timp.

Dacă vrem să prevenim ciuperca piciorului, este foarte important să ne îngrijim picioarele și, nu în ultimul rând, să le curățăm bine în fiecare zi. Ține seamă că piscinele, cluburile sportive și chiar proprii tăi pantofi sunt principalii vinovați pentru această problemă.

Cum putem să ne ferim de ciuperca piciorului?

Pentru a preveni ciuperca piciorului, curăță-ți bine picioarele în fiecare zi, în mod special înainte să te încalți și apelează cu încredere la o serie de tratamente naturale.

  • Ai grijă atunci când folosești un duș public! Cluburile sportive, sălile de forță, piscinele sau locurile de camping tind să aibă dușuri publice foarte aglomerate. În astfel de locuri, din cauza umidității ridicate, există șanse mari să îți apară o ciupercă pe picioare sau unghii. Astfel, dacă trebuie neapărat să folosești un astfel de duș, poartă papuci și spală-te bine pe picioare imediat ce ajungi acasă.
  • Usucă-ți bine picioarele! Umiditatea și căldura sunt două elemente ce cresc șansele să se dezvolte o ciupercă pe picioare sau unghii. De fiecare dată când te speli pe picioare, ai grijă să ți le usuci bine după ce termini, în mod special între degete. În plus, dacă tinzi să transpiri foarte des, îți recomandăm să-ți usuci picioarele în mod periodic.
  • Hidratează-te! În zilele călduroase de vară, pielea de pe picioarele tale este foarte vulnerabilă efectelor nocive ale climei. Pentru a evita ca pielea de pe picioare să ți se crape, îți recomandăm să folosești o cremă hidratantă bună.
  • Folosește pudră de talc! Dacă vrei să te aperi de ciuperca piciorului, o idee foarte bună este să te dai pe picioare cu pudră de talc. Poți presăra această pudră și în interiorul pantofilor tăi. Dacă transpiri foarte des, îți recomandăm să folosești o pudră de talc cu proprietăți antiperspirante.
  • Poartă pantofi adecvați! Pentru a preveni ciuperca piciorului, alege pantofi cu sistem de ventilație ce îți vor lăsa picioarele să respire.
  • Șterge-ți picioarele cu un prosop special! Dacă vrei să ai picioarele curate, atunci trebuie să urmezi acest sfat în fiecare zi. Șterge-ți picioarele numai cu un prosop ales special pentru acest scop. După ce te ștergi cu acest prosop, las-l să se usuce bine. Astfel vei preîntâmpina dezvoltarea unei ciuperci pe acesta.

Tratamente naturale pentru prevenirea apariției ciupercii piciorului

În general, ciuperca piciorului îți va afecta în același timp și unghiile degetelor de la picioare. Din fericire, există mai multe tratamente naturale ce te pot ajuta să ameliorezi și chiar să scapi ciuperca piciorului.

Oțetul alb

Acest ingredient a fost dovedit ca fiind foarte util împotriva „piciorului de atlet”, bătăturilor, ciupercii de sub unghii și a altor infecții ce pot afecta picioarele. Nu trebuie decât să amesteci cantități egale de apă și oțet alb într-un lighean și apoi să-ți înmoi picioarele în lichid pentru 15 minute.

Uleiul de arbore de ceai

ulei-ciuperca piciorului

Uleiul de arbore de ceai poate ameliora ciuperca piciorului. Pur și simplu aplică-ți câteva picături pe picioare sau amestecă uleiul cu apă și înmoaie-ți picioarele pentru zece minute.

Usturoiul

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, antibiotice și dezinfectante, ce îi permit să fie un remediu bun împotriva ciupercii piciorului. Zdrobește puțin usturoi și aplică pasta obținută pe zona afectată de ciupercă. Înfășoară-ți piciorul cu pansament și lasă usturoiul să acționeze pe timpul nopții. Mai poți încerca să aplici ulei de usturoi pe zonele afectate de câteva ori pe zi.

Lămâile

lămâie

Lămâile sunt un alt aliment cu proprietăți antiseptice și dezinfectante ce este foarte util în lupta împotriva ciupercii piciorului. Îți recomandăm să masezi zona infectată cu zeamă de lămâie. Lasă zeama să acționeze pentru zece minute, iar apoi spală-te bine cu apă.

În cazul în care suferi de ciuperca piciorului, apelează la aceste tratamente naturale și nu uita să îți iei măsuri de precauție suplimentare pentru preîntâmpina apariția acestei afecțiuni.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.