Apără-ți inima cu supa cremă de usturoi!

31 ianuarie 2019
Usturoiul este folosit în numeroase rețete cu scopul de a preveni diverse boli ale inimii. Supa de usturoi este foarte răspândită în multe culturi și o poți prepara chiar și cu propriile tale adaosuri.

Știm deja că putem obține foarte multe beneficii pentru sănătate dacă mâncăm usturoi.Un mod eficient de a profita de toate aceste calități  este să-ți prepari supa cremă de usturoi. Hai să aflăm rețeta!

Usturoiul este folosit în numeroase rețete cu scopul de a preveni diverse boli ale inimii. Supa de usturoi este foarte răspândită în multe culturi și o poți prepara chiar și cu propriile tale adaosuri.

Mai jos îți vom prezenta o rețetă simplă pentru supa cremă de usturoi, pe care sperăm s-o incluzi în dieta ta zilnică pentru ca tu și cei dragi ție să fiți mai sănătoși! Nu te va costa foarte mult și te vei bucura de o masă foarte delicioasă!

Supa cremă de usturoi și beneficiile acesteia

Supa cremă de usturoi și beneficiile sale

  • În ceea ce privește abilitățile sale curative, mai multe studii arată că supa de usturoi te poate ajuta să-ți reduci nivelul de trigliceride și de colesterol din sânge.
  • Îți scade tensiunea arterială.
  • Previne întărirea arterelor (arterioscleroza). Pe măsură ce îmbătrânești, arterele tale își pierd flexibilitatea, iar sângele nu mai circulă la fel de ușor ca înainte. Usturoiul îți curăță arterele și le crește flexibilitatea.

Te-ar putea interesa și:

Supă de usturoi gustoasă și sănătoasă

  • Previne formarea  cheagurilor de sânge și facilitează circulației sângelui.
  • Supa de usturoi are și alte abilități remarcabile: scade febra, ameliorează tusea și durerea de cap sau de stomac, te poate ajuta dacă suferi de astm sau de bronșită și reduce nivelul de zahăr din sânge. Practic, putem afirma că această supă este unul din cele mai eficiente remedii naturiste.
  • Există anumite studii ce arată că supa de usturoi poate preveni apariția cancerului la colon, rect sau stomac. Suplimentele vândute în farmacii sau în magazinele cu produse naturiste nu sunt la fel de eficiente ca un cățel de usturoi sau ca o porție simplă de supă.

Cum să prepari supa cremă de usturoi

Cum prepari supa cremă de usturoi

Ingrediente necesare pentru 4 porții

  • 1 ceapă și jumătate
  • 5 felii de pâine
  • 1 os cu șuncă
  • 1 tulpină de praz
  • 1 morcov
  • 1 mână de usturoi proaspăt
  • 2 ouă
  • Ulei de măsline
  • 1 linguriță de paprica
  • O jumătate de ardei roșu
  • Puțin pătrunjel

Te-ar putea interesa și:

Proprietățile usturoiului – un excelent supliment anticoagulant

Indicații

  • Prepară fiertura. Fierbe prazul, morcovul și osul cu șuncă într-o oală plină cu apă, astfel încât acestea să fie scufundate. Adaugă crenguțele de pătrunjel și lasă amestecul să fiarbă timp de o jumătate de oră. După ce ai gustat fiertura și aceasta este gata, strecoară ingredientele și pune fiertura deoparte pentru mai târziu.
  • Acum încălzește o tigaie. Mai întâi pune în ea un pic de ulei de măsline, cățeii de usturoi decojiți și ardeiul. Mirosul va fi foarte plăcut. Imediat ce usturoiul s-a călit, taie feliile de pâine în bucățele și adaugă-le. Prăjește-le bine și adaugă lingurița de paprica. Acoperă bucățile de pâine cu fiertura preparată mai devreme.
  • Gătește totul la foc mediu timp de 25 de minute, continuând să amesteci supa.
  • Adaugă două ouă crude și lasă supa să stea puțin. Anumite persoane nu adaugă ouă, deci este o chestiune de gust. Există însă mai multe studii ce arată că un consum moderat de ouă nu îți va ridica nivelul de colesterol.
  • Unge o altă tigaie cu puțin ulei de măsline,apoi taie ceapa proaspătă în bucățele și pune-o în tigaie. Lasă bucățelele să se prăjească puțin, apoi scoate-le din tigaie. Ai grijă să nu fie îmbibate cu prea mult ulei.
  • Toarnă uleiul folosit în supă, pentru mai mult gust. Atunci când servești supa, nu uita să îndepărtezi ardeiul. Această supă îți va menține inima perfect sănătoasă!
  • Banerjee, S. K., & Maulik, S. K. (2002). Effect of garlic on cardiovascular disorders: A review. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-1-1
  • Bayan, L., Koulivand, P. H., & Gorji, A. (2014). Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna Journal of Phytomedicine.
  • yang chung, & saranjit. (2001). Recent Advances on the Nutritional Effects Associated with the Use of Garlic as a Supplement Historical Perspective on the Use of Garlic 1 , 2. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.2307/1940703