Ameliorează durerea sciatică cu laptele de usturoi - Doza de Sănătate
 

Ameliorează durerea sciatică cu laptele de usturoi

Sciatica este o boală care se manifestă printr-o durere de-a lungul nervului sciatic, ce apare atunci când acest nerv este iritat. Durerea poate fi foarte intensă și pot trece chiar numeroase zile până când se ameliorează, bolnavul fiind incapabil să-și îndeplinească activitățile zilnice.
Ameliorează durerea sciatică cu laptele de usturoi
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Durerea sciatică poate avea originea în regiunea lombară, întinzându-se în cele din urmă pe unul dintre picioare. Laptele de usturoi este un remediu naturist cu numeroase proprietăți medicinale. Este în special util împotriva viermilor intestinali sau a durerii cauzate de sciatică.

Iritația nervului sciatic are loc atunci când acesta este presat și inflamat. Aceasta se poate datora unei hernii de disc, a stenozei spinale, sindromului piriformis sau chiar a unei tumori.

Care sunt simptomele sciaticii?

Durerea sciatică poate varia în intensitate. Bolnavul poate experimenta doar furnicături sau durere ușoară, dar aceste senzații se pot amplifica. Aceste simptome îl împiedică să aibă o viață normală.

Te-ar putea interesa și:

19 remedii naturiste pentru sciatică

Durerea sciatică afectează o singură pare a corpului, deși anumite persoane o resimt în ambele picioare sau șolduri. Este posibil că bolnavul să resimtă și amorțeală în mai multe zone ale corpului său.

Durerea sciatică poate deveni foarte intensă

Durerea sciatică se poate înrăutăți în numai câteva ore sau zile de la declanșare, în special dacă bolnavul este slăbit. Forma intensă a durerii o vei resimți, de obicei, imediat după ce te ridici în picioare sau stai jos. Poate fi resimțită și în timpul nopții, atunci când tușești sau râzi, după o plimbare lungă, etc.

Cum poate laptele de usturoi să amelioreze durerea sciatică?

Tratamentul alternativ pe care urmează să ți-l prezentăm poate reduce inflamația nervului sciatic. Va acționa asemenea unui analgezic, ameliorând durerea pe care o resimți și ajutându-te să ai din nou o viață normală.

Cu siguranță știi că usturoiul este un aliment cu numeroase beneficii pentru organism. Aceste beneficii se datorează proprietăților antibiotice și antiinflamatoare ale usturoiului.  Acestea ne pot ajuta să luptăm împotriva mai multor infecții și probleme de sănătate.

În cele ce urmează, îți vom prezenta un remediu pe bază de usturoi foarte puternic, ce poate ameliora semnificativ durerea sciatică. În același timp îți oferă numeroase alte beneficii pentru sănătate.

Ingrediente:

 • 4 căței de usturoi
 • 200 ml de lapte

Indicații:

Toacă usturoiul foarte bine, ca și cum l-ai folosi pentru asezonare. Încălzește laptele la foc mediu și adaugă usturoiul tocat. Lasă amestecul pe foc pentru câteva minute, până când începe să fiarbă, apoi îndulcește-l cu miere după gust.

Pentru ca acest tratament să dea cu adevărat randament, te sfătuim să bei cel puțin 200 ml de lapte de usturoi în fiecare zi.

Alte beneficii ale laptelui de usturoi

 • Laptele de usturoi este un remediu naturist foarte puternic care poate ameliora problemele digestive, inclusiv constipația.
 • Este o băutură foarte utilă împotriva paraziților intestinali. În acest sens, laptele de usturoi trebuie lăsat să fermenteze timp de trei sau patru ore înainte de a fi consumat. Consumă-l pe stomacul gol zece zile la rând.
 • Acest remediu făcut acasă poate fi folosit pentru a trata tusea seacă. Pentru a profita de acest beneficiu, te sfătuim să bei lapte de usturoi seara, înainte de culcare. Această băutură te va ajuta să adormi mai ușor.
 • Și persoanele care suferă de astm, dificultăți de respirație și alte probleme ale plămânilor pot încerca să bea lapte de usturoi pentru a se simți mai bine. Dacă și tu te afli în această situație, bea laptele de usturoi cât timp este încă fierbinte (atât de fierbinte cât poți suporta, desigur), de preferință înainte de culcare.
 • Dacă plănuiești să începi o cură de slăbire și deja ți-ai pregătit o rutină de exerciții, laptele de usturoi îți poate fi de mare folos. Usturoiul este un aliment ce activează metabolismul și facilitează arderea grăsimilor. Te sfătuim să consumi usturoi crud, dar, dacă nu suporți gustul, îl poți bea amestecat cu lapte.
 • Grație proprietăților antibiotice ale usturoiului, consumul regulat de lapte de usturoi îți va asigura un plus de energie și îți va întări sistemul imunitar. În plus, această băutură te poate proteja împotriva infecțiilor cauzate de viruși, ciuperci și bacterii.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Tesfaye A., Traditional uses, phytochemistry and pharmacological properties of garlic (allium sativum) and its biological active compounds. Ijjrsert, 2015.
 • Moosavian SP, Paknahad Z, Habibagahi Z, Maracy M. The effects of garlic (Allium sativum) supplementation on inflammatory biomarkers, fatigue, and clinical symptoms in patients with active rheumatoid arthritis: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Phytother Res. 2020 Nov;34(11):2953-2962. doi: 10.1002/ptr.6723. Epub 2020 Jun 1. PMID: 32478922.
 • Nakamoto M, Kunimura K, Suzuki JI, Kodera Y. Antimicrobial properties of hydrophobic compounds in garlic: Allicin, vinyldithiin, ajoene and diallyl polysulfides. Exp Ther Med. 2020 Feb;19(2):1550-1553. doi: 10.3892/etm.2019.8388. Epub 2019 Dec 27. PMID: 32010337; PMCID: PMC6966194.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.