Tratamente naturiste pentru sciatică - 9 opțiuni - Doza de Sănătate
 

Tratamente naturiste pentru sciatică - 9 opțiuni

Pentru ușurarea durerii provocate de sciatică, aplicați căldură pe zona afectată. Puteți reduce tensiunea musculară și prin masaj.
Tratamente naturiste pentru sciatică - 9 opțiuni

Ultima actualizare: 29 aprilie, 2019

Cel mai lung nerv din corpul uman este cel sciatic. Când se inflamează (din cauza unei leziuni sau iritații), vei simți o durere intense care radiază de la talie în jos, de-a lungul piciorului. Această problemă de sănătate poartă numele de sciatică, iar în articolul de azi îți propunem câteva tratamente naturiste pentru ea.

Crizele de sciatică sunt destul de comune și pot provoca o durere ascuțită și istovitoare, care te împiedică să-ți continui activitățile zilnice. Poți ține sub control acest simptom cu ajutorul anumitor remedii accesibile, dar ar fi bine să te și odihnești câteva zile.

De asemenea, este important să mergi la medic. Specialistul îți va putea oferi un diagnostic exact și, dacă este nevoie, îți va prescrie un tratament medicamentos.

Acestea fiind spuse, iată și câteva dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru sciatică. Ele pot completa soluțiile recomandate de medic!

9 tratamente naturiste pentru sciatică

Suc de cartofi și țelină

Tije de țelină

Sucul de cartofi și țelină le poate fi de mare ajutor celor care suferă de sciatică. Cercetările științifice sugerează că țelina are proprietăți antiiflamatoare și analgezice, iar cartofii sunt bogați în potasiu.

Vei avea nevoie de un storcător de fructe. Folosește acest dispozitiv pentru a obține aproximativ 300 de grame de suc de cartofi și țelină. Te sfătuim să consumi această băutură în fiecare zi.

Ceai de salcie

Salcia conține o substanță numită salicină, principalul ingredient folosit în aspirină. Datorită acesteia, ceaiul de salcie este un remediu potrivit pentru ameliorarea durerii cauzate de sciatică.

Trebuie doar să fierbi o jumătate de litru de apă împreună cu o bucată de scoarță de salcie timp de 15 minute. Apoi, strecoară lichidul și bea-l din opt în opt ore.

Urzicile

urzică inclusă în tratamente naturiste pentru sciatică

Urzica are proprietăți care relaxează nervul sciatic și ameliorează durerile. Ca să beneficiezi de ele, include un litru de ceai de urzică în cada de baie sau freacă regiunea vizată cu frunzele acestei plante.

Reține că masajul cu urzică trebuie făcu de două ori pe zi.

Cimbru și șovârf

Cimbrul și șovârful sunt doi aliați de nădejde în caz de sciatică, deoarece au proprietăți antiinflamatorii.

Ingrediente

  • 1 lingură de cimbru
  • 1 lingură de șovârf
  • 1 lingură de urzici
  • 1 l de apă

Instrucțiuni

  • Adaugă câte o lingură de cimbru, șovârf și urzici unui litru de apă.
  • Fierbe amestecul timp de 15 minute, apoi lasă-l să infuzeze alte 5 minute.
  • La final, strecoară lichidul și bea-l de două ori pe parcursul zilei.

Usturoi

Usturoi pisat cu un cuțit

Usturoiul crud este un alt remediu pentru reducerea disconfortului sciatic, deoarece îmbunătățeste circulația sanguină și menține sângele cald. Căldura este unul din principalii inamici ai durerii sciatice!

Comprese cu hamei

Pur și simplu fierbe hameiul timp de 10 minute, apoi înfășoară-l în tifon. Aplică compresa pe zona dureroasă cât este încă caldă și fixeaz-o cu o bucată de pânză.

Apă fierbinte

Căldura este foarte bună împotriva durerilor și a inflamațiilor. Aplică o sticlă de apă fierbinte pe regiunea vizată și așteaptă până se răcește. Folosește acest truc de trei ori pe zi.

Fă mișcare

Femei plimbându-se în parc

Deși poate ai fost sfătuit să te odihnești pentru a reduce durerea sciatică, experții ne recomandă să nu stăm prea mult timp în pat. În caz contrar, rezultatele ar putea fi contrare așteptărilor noastre.

Cel mai bine ar fi să începi să faci din nou mișcare după două zile de odihnă, dar să eviți în continuare să ridici obiecte grele sau să-ți răsucești spatele. Evită să faci acest tip de efort timp de șase săptămâni de la declanșarea durerilor.

Masajele

Masajul este foarte bun pentru spasmele musculare care pot apărea în caz de sciatică. Totuși, este bine să apelezi la servicile unui maseur profesionist, pentru a evita complicațiile.

Masajul va reduce durerea și tensiunea, dar si stresul care a dus la apariția acestei probleme.

Încearcă cu încredere cele 9 tratamente naturiste pentru sciatică prezentate în acest articol!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.