Tratează lumbago cu ajutorul următoarelor metode - Doza de Sănătate
 

Tratează lumbago cu ajutorul următoarelor metode

Dacă suferi de dureri de spate, nu este indicat să te supui unei odihne totale. În decursul primelor două zile de la instalarea durerii, practică activități fizice moderate, evitând însă mișcările bruște și ridicarea de greutăți.
Tratează lumbago cu ajutorul următoarelor metode

Ultima actualizare: 21 ianuarie, 2019

Durerile de spate din regiunea lombară sunt asociate cu anumite probleme la nivelul vertebrelor lombare și al structurilor de țesuturi înconjurătoare (mușchii, ligamentele, nervii și discurile intervertebrale). Astăzi îți vom prezenta câteva metode cu ajutorul cărora se tratează lumbago și cum le poți pune în practică.

Această afecțiune a fost denumită lumbago. Durerea experimentată poate persista timp de mai multe zile sau chiar săptămâni. În articolul de azi îți prezentăm câteva remedii naturiste pentru a trata acest tip de durere de spate.

Este necesar să te supui anumitor teste înainte de a începe să te tratezi de lumbago. Acestea vor determina cauza durerii experimentate. Etapa aceasta este esențială pentru a exclude afecțiuni mult mai grave care produc aceleași simptome. Printre acestea se numără osteoporoza, infecțiile, leziunile sau cancerul.

Majoritatea persoanelor experimentează o durere de spate cel puțin o dată în viață. Orice porțiune a spatelui poate fi afectată. Durerile însă tind să se instaleze cel mai frecvent la nivelul regiunii lombare. Lumbago este o afecțiune foarte răspândită deoarece spatele trebuie să susțină majoritatea greutății corporale.

După răceli și gripe, lumbago reprezintă principala cauză pentru care cineva apelează la serviciile unui medic. În general, regiunea lombară este afectată de leziuni din cauza muncii depuse.

Poți suferi de lumbago dacă, de pildă, ai o slujbă ce presupune ridicarea regulată de obiecte grele. Și menținerea unei anumite poziții corporale pentru perioade lungi de timp poate provoca lumbago.

Lumbago acut poate fi consecința unei căzături sau a rezistenței insuficiente. Aceasta poate afecta anumiți mușchi și ligamente de la nivelul spatelui, rezultatul fiind luxația unuia dintre acești mușchi.

Cauze apariţiei și cum se tratează lumbago

 • Fracturi produse de osteoporoză sau de boli artritice
 • Măduva spinării este afectată de cancer
 • Spasme musculare atunci când suntem foarte tensionați
 • Hernie de disc, fracturi vertebrale sau infecții ale coloanei vertebrale
 • Ridicarea incorectă a unor greutăți
 • Stenoză spinală cauzată de întinderea canalului vertebral
 • Scolioză sau cifoză, adică curbarea coloanei vertebrale (această afecțiune poate fi ereditară și se poate declanșa la copii și adolescenți)
 • Uzura mușchilor și a ligamentelor
 • Graviditate
 • Boli ale sistemului reproducător feminin, cum ar fi chisturi sau cancer ovarian sau mioame uterine

Previne și tratează lombago cu aceste sfaturi

 • Odihnește-te și pune capăt activităților fizice intense pentru câteva zile, astfel încât să permiți inflamației din regiunea lombară să se amelioreze și să scapi cât mai repede de durere.
 • Este indicat să aplici comprese reci și apoi calde în primele zile pentru a ameliora spasmele musculare produse de durere.
 • Poți lua anumite analgezice, în special în primele zile de la instalarea durerii, în timp ce mușchii revin la normal.
 • Întinde-te în poziția fetală, cu o pernă între picioare. Dacă îți place să dormi pe spate, poți pune perna între genunchi pentru a-ți menține picioarele în poziția ce ameliorează presiunea exercitată asupra spatelui.
 • După ce te-ai odihnit timp de câteva zile, poți să începi să faci din nou mișcare. Sedentarismul prelungit nu este sub nicio formă recomandat. Implică-te doar în activități ușoare și evită să ridici greutăți sau să te miști prea brusc în primele trei săptămâni de la declanșarea durerii.
 • Dacă analgezicele și exercițiile nu ameliorează durerea lombară, este nevoie să apelezi la serviciile unui fizioterapeut care să-ți recomande exerciții de întindere utile pentru a ameliora durerea pe care o experimentezi și a preveni leziunile viitoare.
 • Cea mai bună modalitate de a evita lumbago este să adopți o rutină de exerciții regulată și să menții o postură a corpului adecvată. Dacă stai aşezat pentru perioade de timp îndelungate, optează mereu pentru un scaun cu spătar, astfel încât să ai spatele susținut. Aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni episoadele de lumbago.
 • Evită să câștigi prea mult în greutate, urmează o dietă sănătoasă bazată în principal pe fructe și legume, care tratează lumbago, dacă este cazul.

Remedii naturiste care tratează lumbago

 • Un remediu naturist foarte eficient împotriva acestei afecțiuni este un masaj ușor cu câteva picături de ulei esențial amestecate cu o lingură de ulei de migdale. Masează în direcția mușchilor timp de cinci minute. Aplică acest remediu de trei ori pe zi.
 • Fierbe trei linguri de verbină într-o cană cu apă. Înmoaie o cârpă în lichidul preparat și aplic-o pe regiunea afectată. Lichidul trebuie să fie la cea mai ridicată temperatură pe care o poți suporta fără a te arde. Repetă acest tratament timp de mai multe zile.
 • Toarnă 10-15 picături de ulei de arbore de ceai într-o cadă plină cu apă și stai în cadă timp de cel puțin 20 de minute.
 • Fierbe trei linguri de ulei de in cu o lingură de muștar. Aplică o compresă cu acest amestec pe regiunea afectată în fiecare noapte, până când durerea începe să scadă.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.