Unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și cocos - Doza de Sănătate
 

Unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și cocos

Deși arnica este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, și uleiul de cocos poate contribui la ameliorarea durerii de spate datorită conținutului său de substanțe nutritive.
Unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și cocos

Ultima actualizare: 19 ianuarie, 2019

Durerea lombară, cunoscută și sub denumirea de lombalgie sau lumbago, apare în partea inferioară a spatelui și cauzează disconfort pacientului. În acest articol, îți prezentăm rețeta unui unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și ulei de cocos. Ingredientele nu te costă foarte mult, iar unguentul este ușor de preparat și eficient.

Ce este durerea lombară?

Femeie care descoperă un unguent împotriva durerilor lombare

Durerea lombară, lombalgia sau lumbago apare în partea de jos a spatelui. Este posibil ca această zonă să fi fost supusă unei presiuni continue. Întrucât se află în zona centrală a corpului, aceasta este vulnerabilă la leziuni. Această durere este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii consultă un medic și pentru care lipsesc de la locul de muncă.

Durerea lombară poate avea diverse cauze, spre exemplu:

 • Artroza lombară: Discurile intervertebrale din zona lombară se degenerează, provocând inflamație.
 • Bolile oaselor și ale articulațiilor: Osteoartrita și osteoporoza pot slăbi vertebrele și pot duce la fracturi.

Unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și ulei de cocos

Arnica are proprietăți analgezice și antiinflamatoare care ameliorează durerea în cazul întinderilor și al altor leziuni musculare. Arnica ajută la reducerea inflamațiilor și la vindecarea rănilor. Planta este bine-cunoscută datorită capacității sale de a stimula circulația sângelui.

Unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și cocos

Acizii grași saturați din uleiul de cocos sunt absorbiți cu ușurință în piele deoarece sunt de origine vegetală. În compoziția uleiului întâlnim și acizii lauric, palmitic și linoleic, precum și fierul și vitaminele E și K. Nuca de cocos întărește sistemul imunitar și se utilizează frecvent pentru calmarea durerilor musculare.

Rețetă de unguent împotriva durerilor lombare

Ingrediente

 • 3 linguri de ceară de albine (45 g)
 • O lingură de ulei de cocos (15 ml)
 • 2 linguri de ulei de arnică (30 ml)

Mod de preparare și întrebuințare

 • Încălzește ceara de albine la bain-marie.
 • Când se topește, micșorează flacăra și adaugă uleiul de arnică și de cocos.
 • Amestecă ingredientele, apoi ia vasul de pe foc și lasă amestecul să se răcească.
 • Poți aplica unguentul obținut pe zona afectată de două ori pe zi.

Atunci când simți o durere în partea inferioară a spatelui, este mai bine să începi să o tratezi înainte ca starea ta să se agraveze. În timp ce aștepți să primești tratamentul de la medicul specialist conform diagnosticului, nu ezita să folosești acest unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și ulei de cocos.

S-ar putea să te intereseze...
Durerea lombară cronică – cauze și tratament
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Durerea lombară cronică – cauze și tratament

Deși este în general asociată unei posturi greșite, durerea lombară cronică poate avea multe alte cauze. Trebuie să luăm în considerare toate varia... • M. ANTONIA DÍEZ GARCÍA, IZASKUN BEIKA MENTXACA, JUAN LUIS HERRERO ERQUÍÑIGO. Lumbalgia y ciática. Farmacia profesional. Vol. 17. Núm. 9. páginas 66-74 (Octubre 2003). 
 • Mariani, E & Oriani, G & Donarini, C & Guerrerio, T & Landoni, G & Grampella, D & Portalupi, Emanuela. (2009). Anthroposophical injectable Arnica montana extract in acute low back pain : A prospective study. European Journal of Integrative Medicine. 1. 239-240. 10.1016/j.eujim.2009.08.033.
 • del Puerto Horta, Myrna & Casas Insua, Leivis & Cañete Villafranca, Roberto. (2013). Usos más frecuentes de Arnica montana. Revista Cubana de Plantas Medicinales. 18. 315-326.
 • Waizel-Bucay J; Cruz-Juárez, M. Arnica montana L, planta medicinal europea con relevancia. [Documento en línea] Pp. 98- 109.

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.