Unguent pe bază de arnică pentru varice - Doza de Sănătate
 

Unguent pe bază de arnică pentru varice

Varicele și venele în pânză de păianjen reprezintă probleme frecvente care afectează femeile însărcinate sau trecute de 50 de ani. Află cum să diminuezi aceste vene dilatate cu un remediu natural extraordinar. 
Unguent pe bază de arnică pentru varice
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Un unguent natural pe bază de arnică pentru varice te poate ajuta să ameliorezi această problemă și venele în pânză de păianjen, două afecțiuni inestetice care afectează majoritatea femeilor. În general, acestea rezultă în urma unei nereguli la nivelul sistemului circulator, care duce la dilatarea venelor și a capilarelor de la extremitățile corpului.

Varicele și venele în pânză de păianjen au o culoare roșiatică sau vineție și sunt destul de vizibile, întrucât provoacă umflături. În general, apar la nivelul gambelor și pe partea interioară a coapselor. Acestea pot fi însă prezente și în alte zone ale corpului.

Femeie care are nevoie de remediu cu arnică pentru varice

Majoritatea femeilor se confruntă cu aceste probleme în timpul sarcinii sau după vârsta de 50 de ani, când organismul este supus unor modificări hormonale.

Oricare ar fi cauza apariției lor, persoanele care au varice sau vene în formă de pânză de păianjen caută soluții pentru a le diminua. Pe lângă faptul că sunt inestetice, acestea provoacă umflături și durere.

Din fericire, există foarte multe tratamente și produse naturiste care ajută la tratarea varicelor dacă sunt utilizate în mod consecvent.

Printre cele mai bune remedii se numără și un unguent pe bază de arnică pentru varice, apreciat încă din Antichitate pentru efectele sale antiinflamatoare și anticoagulante.

Încearcă-l și tu!

Unguent cu arnică pentru varice și vene în pânză de păianjen

Unguent cu arnică pentru varice

Unguentul pe bază de arnică pentru varice este un produs organic folosit de veacuri întregi ca tratament naturist pentru problemele circulatorii.

Arnica este o plantă alpină care crește la marginea drumurilor și în locuri pustii. Este răspândită, cu precădere, în țările din Europa și America Latină. Aceasta este apreciată de foarte mult timp pentru calitățile sale homeopatice.

În general, arnica este soluția ideală pentru a trata leziunile musculare, durerile articulare și afecțiunile inflamatoare. 

Extractul și compușii activi ai acestei plante sunt folosiți în industria farmaceutică pentru producerea multor remedii, a unguentelor și a altor produse cu aplicare locală.

Floare de arnică pentru varice

Principalul beneficiu al arnicii în tratarea varicelor este abilitatea sa de a stimula circulația sângelui la nivel local și de a facilita întoarcerea acestuia în partea superioară a corpului. Astfel, unguentul preparat din această plantă reduce dimensiunea venelor fără a afecta fluxul sanguin, fapt care duce și la diminuarea inflamației.

În plus, dacă îl masezi pe piele, acest unguent ameliorează senzația de tensiune și durere de la nivelul picioarelor. Aceste simptome apar, de multe ori, după depunerea unui efort fizic sau după o zi grea de muncă.

Compoziția acestui produs ne arată că este un bun remediu și pentru luxații, vânătăi și alte răni superficiale.

Cum se prepară unguentul cu arnică pentru varice

Cremă cu arnică pentru varice

Combinația de ingrediente din acest unguent natural ajută la diminuarea varicelor și a venelor în pânză de păianjen. Proprietățile sale antiinflamatoare, tonifiante și calmante activează circulația sanguină în zona afectată, fapt care reduce în mod considerabil venele de la suprafața pielii.

Masarea unguentului în piele ajută la stimularea sistemului limfatic. Totodată, contribuie la eliminarea toxinelor și a lichidelor reținute în corp care încetinesc procesul de vindecare.

Deși nu reprezintă un leac miraculos pentru varice și vene în pânză de păianjen, unguentul cu arnică suplimentează efectele dietei, ale exercițiilor fizice și ale celorlalte obiceiuri benefice care ajută la tratarea lor.

Pentru rezultate optime, cel mai bine este să aplici unguentul în stadiile inițiale ale dezvoltării celor două probleme. Asta pentru că, pe măsură ce acestea avansează, pot apărea tot mai multe complicații.

Să vedem cum se prepară acest remediu minunat:

Ingrediente

 • 2 linguri de ceară de albine (30 g)
 • 2 linguri de unt de shea (24 g)
 • 1 lingură de ulei de migdale (15 g)
 • 2 linguri de ulei de arnică (30 g)
 • 1 capsulă de vitamina E

Mod de preparare

 • Topește ceara la baie de aburi.
 • După ce s-a topit, adaugă untul de shea și uleiul de migdale.
 • Dă focul mic și amestecă produsul cu o ustensilă de silicon pentru ca toate ingredientele să fie bine încorporate.
 • După ce este gata, ia amestecul de pe foc.
 • Adaugă imediat uleiul de arnică și capsula de vitamina E
 • Lasă amestecul să stea câteva minute, apoi toarnă-l într-un borcan închis ermetic înainte să se solidifice.

Mod de aplicare

 • Ia cât unguent ai nevoie și masează-l pe zonele afectate.
 • Lasă-l să se absoarbă în piele.
 • Aplică-l în fiecare seară.
 • Nu trebuie să îl pui pe tăieturi sau răni deschise.

După cum poți vedea, acest unguent cu arnică este foarte ușor de preparat. Respectă pașii și recomandările de mai sus pentru a-l aplica. Rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.