5 remedii pentru venele în pânză de păianjen - Doza de Sănătate
 

5 remedii pentru venele în pânză de păianjen

Există mai multe remedii pentru venele în pânză de păianjen care te feresc de bisturiu, iar în acest articol îți vom prezenta câteva dintre ele.
5 remedii pentru venele în pânză de păianjen
Lourdes Martínez

Verificat și aprobat de farmacistul Lourdes Martínez.

Ultima actualizare: 29 noiembrie, 2018

Venele în pânză de păianjen reprezintă o problemă de natură estetică cu care se confruntă multe persoane. Acestea sunt niște vene mici, roșii sau mov, ce apar sub formă de crenguțe pe picioare. Venele în pânză de păianjen sunt enervante, pot provoca durere și strică aspectul picioarelor. Unele persoane recurg la operații pentru a scăpa de această neplăcere, însă nu este nevoie ca și tu să apelezi la măsuri atât de drastice. Există mai multe remedii pentru venele în pânză de păianjen, iar în acest articol îți vom prezenta câteva dintre ele.

Remedii pentru venele în pânză de păianjen

Venele în pânză de păianjen îți pot apărea pe glezne, gambe și mușchi. În general, aspectul lor este determinat de trei factori: moștenirea genetică, o circulație sanguină deficitară și obiceiuri proaste (o dietă neadecvată, un stil de viață sedentar etc.).

În general, după ce îți apar venele în pânză de păianjen pe picioare, ulterior îți vor apărea și varice, deși uneori ordinea poate fi inversă. Dacă vezi că ți-au apărut vene în pânză de păianjen pe picioare, atunci e bine să începi să iei măsuri. Mai jos îți prezentăm câteva remedii pentru venele în pânză de păianjen. Sperăm că te vor ajuta.

1. Spală-ți picioarele cu apă rece!

Apa rece pe lista de remedii pentru venele în pânză de păianjen

Acest remediu funcționează cel mai bine dimineața. Imediat ce te trezești, intră în cabina de duș și, după ce te-ai spălat, acordă-ți cinci minute pentru a-ți uda picioarele cu un jet de apă rece. Mai poți încerca și să îți înfășori picioarele într-un prosop înmuiat în apă rece.

Temperatura scăzută a apei reduce inflamația provocată de venele în pânză de păianjen și îmbunătățește circulația sanguină. Astfel, îți vei începe dimineața cu o senzație minunată de ușurare. Îți recomandăm să încerci acest remediu în fiecare zi.

2. Nu uita de antioxidanți!

Remedii pentru venele în pânză de păianjen precum sucul de portocale

Te-ai trezit? Ți-ai făcut duș? Atunci ce-ar fi să bei și niște suc de portocale? Datorită conținutului bogat de antioxidanți, această băutură este printre cele mai bune remedii pentru venele în pânză de păianjen.

Antioxidanții îmbunătățesc circulația sanguină și tonusul muscular și oxigenează sângele. Din acest motiv, nu ezita să îți îmbogățești dieta cu lămâi, grepfrut, căpșuni, zmeură, roșii, kiwi etc.

3. Dormi cu picioarele ridicate!

Remedii pentru venele în pânză de păianjen de pe picioare

E bine ca picioarele tale să fie puțin ridicate atunci când dormi. Este de ajuns să pui o pernă sub ele. Circulația sanguină va fi stimulată, iar venele în pânză de păianjen nu te vor mai deranja așa de mult.

4. Încearcă oțetul de mere!

 

Oțetul de mere pe lista de remedii pentru venele în pânză de păianjen
Te surprinde? Nu ar trebui. Oțetul de mere tonifică și relaxează musculatura, reactivând imediat circulația sanguină.

Iată cum poți folosi acest remedu: ia o cârpă și înmoaie-o cu oțet de mere, iar apoi aplic-o pe zona afectată de venele în pânză de păianjen. Ține-o pe picioare timp de 20 de minute și, dacă repeți acest tratament în fiecare zi, vizibilitatea venelor în pânză de păianjen se va reduce considerabil.

5. Cremă de avocado și măceș

Remedii pentru venele în pânză de păianjen precum uleiul de măceșe
Acest remediu este unul absolut minunat, pe care ți-l recomandăm în mod special dacă intenționezi să te epilezi. Pe lângă reactivarea circulației și oxigenarea sângelui, crema cu măceșe și avocado calmează pielea. Există pe piață numeroase creme foarte scumpe ce conțin aceste două ingrediente, dar nu este nevoie să apelezi la ele.

Avocado este foarte ușor de găsit în orice supermarket, iar uleiul esențial de măceșe este disponibil în farmacii și plafare. Combinând aceste două ingrediente, vei obține unul dintre cele mai eficiente remedii pentru venele în pânză de păianjen (nu uita să-l aplici imediat după ce te-ai epilat).

Cum se prepară crema

Vei avea nevoie de o jumătate de avocado și zece picături de ulei de măceșe. Scoate pulpa din avocado, mai exact partea cea mai verde, de care este atașat sâmburele, aceasta având cele mai multe proprietăți curative. Pune pulpa într-un castron și adaugă cele zece picături de ulei de măceșe. Amestecă ingredientele foarte bine, până când obții o pastă pe care o poți aplica pe picioare.

De îndată ce crema este gata, partea cea mai grea a trecut. Aplic-o pe zonele cele mai intens afectate de venele în pânză de păianjen, de sus până jos cu mișcări blânde, în sensul invers acelor de ceasornic. Las-o să acționeze pentru 15 minute, până când se absoarbe în piele. Clătește apoi cu apă rece.

Crema de avocado și măceșe îngrijește și hidratează picioarele, eliminând supărătoarele vene în pânză de păianjen care le oferă un aspect inestetic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.