Scăpaţi de durerea sciatică presând punctul Ling Gu - Doza de Sănătate
 

Scăpaţi de durerea sciatică presând punctul Ling Gu

Puteţi încerca această tehnică acasă, presând zona cu degetele pentru calmarea imediată a mai multor tipuri de dureri, precum durerile menstruale, de cap sau de spate.
Scăpaţi de durerea sciatică presând punctul Ling Gu

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

În acupunctură există diferite puncte vitale,  iar presiunea aplicată asupra acestora vă conferă o stare de bine și vă ajuta să scăpați de durere şi boli. O ședință completă de acupunctură se concentrează pe câteva puncte, cele mai importante, prin care se pot controla anumite dureri. În acest articol vă prezentăm punctul Ling Gu, ce poate oferi ajutor imediat în cazul durerilor sciatice şi de spate.

Punctul Ling Gu: un punct foarte important

Asupra punctului Ling Gu, în traducere”osul spirit”, se poate acționa frecvent pentru a trata o serie de probleme, în special durerile de spate. De aceea, acest punct este foarte des folosit în tratamentul persoanelor ce sunt nevoite să stea mult timp pe scaun.

Punctul Ling Gu a fost descoperit de maestrul Tung, un medic chinez cunoscut pentru rezultatele obținute cu ajutorul unor tehnici proprii. Spre deosebire de alți specialiști, Tung a folosit un număr mic de ace cu efecte extraordinare.

Punctele descoperite de Maestrul Tung au fost ținute secret timp de mai multe generații. În cele din urmă s-a luat hotărârea să fie dezvăluite unui grup de studenți. Astăzi, grație acestei decizii, putem profita și noi de beneficiile lor.

Acupunctura, punctul ling gu stimulat

Localizarea punctului Ling Gu

Punctul Ling Gu este situat în partea superioară a mâinii, mai precis între primul şi al doilea os metacarpian sau între degetul mare și arătător. În pliul ce permite degetului mare să se miște “independent” de celelalte patru degete. Dacă puneți un deget de la cealaltă mână pe acest punct, veți simți un spațiu gol.

Dacă acționați corect asupra punctului Ling Gu, puteți scăpa rapid de durerile sciatice şi de spate. Durerea sciatică este o durere foarte puternică, localizată în zona inferioară a spatelui. Afectează și picioarele şi vă împiedică să vă deplasați normal.

Pentru a obține efectul dorit, acul trebuie să fie înfipt în punctul Ling Gu opus zonei afectate. Cu alte cuvinte, dacă simțiți durere în piciorul drept, ar trebui să acționați asupra punctului Ling Gu de la mâna stângă. În 75% din cazuri, persoana va simți o ameliorare a durerii în doar câteva minute.

Asupra punctul Ling Gu se poate acționa pentru a trata şi alte tipuri de dureri de spate. Se adaugă şi durerile de cap, de picioare, crampe menstruale și paralizie facială. Are un efect atât de puternic încât, în cazul femeilor gravide, nu trebuie atins, pentru că poate induce travaliul.

Punctul ling gu în palma ta

Puteți atenua durerea doar prin presarea punctului Ling Gu

Potrivit specialiștilor Ling Gu (cunoscuți şi ca Hegu), presarea zonei dintre degetul mare şi arătător poate calma anxietatea, durerile de spate, precum şi durerile de cap şi de dinți. Specialiștii în acupunctură folosesc pentru aceasta un ac, dar dumneavoastră puteți încerca să presați zona respectivă.

Din cele peste 300 de puncte recunoscute de acupunctura chinezească, punctul Ling Gu pare a fi unul dintre cele mai utile, mai ales pentru ameliorarea durerilor coloanei vertebrale. Medicina tradițională asiatică îl consideră de sute de ani unul dintre tratamentele ei cele mai importante.

Nimeni nu știe exact cum funcționează punctul Ling Gu. Un studiu recent despre tratamente de acupunctură la nivelul mâinilor indică faptul că prin creșterea fluxului sangvin într-o anumită zonă se reducere durerea. Alte studii de cercetare sugerează că această creștere produce endorfine, un tip de hormon cunoscut ca analgezic natural.

Acupunctura ne învață să apăsăm punctul ling gu

Specialiștii folosesc punctul Ling Gu în tratamente personalizate pentru ameliorarea durerii, alături de alte puncte aflate de-a lungul corpului. De exemplu, punctele utilizate în cazul unui pacient care suferă de tulburări anxioase sunt diferite față de cele folosite la tratarea crampelor menstruale. Cu toate acestea, punctul Ling Gu se regăsește în ambele tratamente.

Cum activezi singur punctul Ling Gu

Celor ce vor să încerce să activeze singuri punctul Ling Gu, specialiștii le sugerează să palpeze pliul dintre degetul mare și arătător. Trebuie să puneți degetul arătător pe această zonă și să apăsați puternic. Dacă o faceți în mod corect, vă va durea.

Unul sau două minute pot fi suficiente, dar veți începe să simțiți o ameliorare semnificativă după 20-40 de minute de presiune constantă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, încercați să faceți la fel la cealaltă mână.

Puteți aplica această tehnică singur, acasă, la birou sau în autobuz în drum spre serviciu. Nu se recomandă folosirea acelor dacă nu aveți cunoștințele corespunzătoare. Presând punctul Ling Gu vă veți ameliora durerile sciatice.

Se pot ameliora și durerile de cap sau crampele menstruale. Aplicați presiune timp de treizeci de minute. Totuși, nu așteptați până când durerea este foarte puternică pentru a acționa.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.