Cum să scăpați de bătături în mod eficient - Doza de Sănătate
 

Cum să scăpați de bătături în mod eficient

Țesuturile moarte ale pielii pot fi îndepărtate cu piatra ponce. O puteți folosi după o baie relaxantă la picioare, sau mai bine, pentru a fi mai eficientă, după câteva tratamente.
Cum să scăpați de bătături în mod eficient
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Bătăturile sunt zone întărite ale pielii prezente la mâini sau picioare. Acestea apar atunci când se exercită prea multă presiune sau frecare asupra picioarelor sau palmelor. Citiți mai departe pentru a afla cum să scăpați de bătături în mod natural.

Bătăturile sunt un mecanism de apărare prin care pielea încearcă să se protejeze împotriva formării bășicilor sau a bubițelor care se pot infecta.

Deși la început este posibil să nu provoace dureri sau iritații, odată cu trecerea timpului, bătăturile provoacă dificultăți la mers, încep să ne doară și ne împiedică să ne desfășurăm activitățile zilnice.

Multe persoane fac greșeala de a rupe sau a tăia bătăturile, în încercarea de a le reduce aspectul uscat al pielii îngroșate. Totuși, acest procedeu poate fi foarte dureros și poate crea infecții ale pielii, ceea ce agravează problema în loc să o remedieze.

De aceea, vă recomandăm să aveți în vedere și alte variante pentru a scăpa de bătături. Însă pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare.

Există multe remedii naturiste pe care le puteți încerca acasă și care vă ajută să scăpați de bătături. Cu toate acestea, dacă suferiți de diabet sau alte boli care împiedică circulația sângelui, vă recomandăm să mergeți la medic.

În cazul în care nu aveți alte probleme medicale, vă punem la dispoziție următoarele sfaturi și remedii pentru a scăpa de bătături.

Cum să scăpați de bătături în mod natural

Cum să scăpați de bătături formate în talpă
  • Primul lucru care trebuie făcut pentru a scăpa de bătături sau pentru a le preveni este să nu mai purtați pantofii care v-au cauzat aceste probleme. De obicei, unul dintre cei doi pantofi este mai strâmt la degete, ceea ce provoacă apariția unei leziuni. În cazul în care continuați să îl purtați, vă va fi mai greu să scăpați de bătături. Pe cât posibil, încercați să purtați pantofi comozi, care lasă pielea să respire. Dacă aveți pantofi închiși la vârf, puteți purta șosete.
  • Încercați să vă mențineți pielea picioarelor uscată și curată. Dacă vă aflați în categoria persoanelor care suferă de transpirația picioarelor, nu uitați să folosiți un antiperspirant și să purtați șosete.
  • După o zi grea, faceți o baie la picioare cu puțină apă fierbinte și săpun lichid. După ce țineți picioarele în apă 10 minute, vă veți simți mai relaxați.

Tratamente naturale pentru a scăpa de bătături

Piatra ponce

Pentru a urma acest tratament, țineți picioarele în apă fierbinte timp de 20 de minute. După aceea, frecați bătăturile cu o piatră ponce, de-a lungul și de-a latul.

Din când în când, clătiți picioarele și piatra ponce pentru a îndepărta surplusul de piele care se adună după frecarea zonei afectate.

Continuați până când îndepărtați bătătura și ajungeți la suprafața pielii, dar aveți grijă să nu răniți și stratul de piele sănătoasă. Când vedeți că pielea este roz și că zona bătăturii arată mai bine, puteți să vă opriți.

Îți recomandăm să citești și:

Bătăturile – 9 remedii naturiste

Tratament cu usturoi și lămâie

Cum să scăpați de bătături cu usturoi și lămâie

Tratamentul cu lămâie și usturoi vă poate ajuta să îndepărtați celulele moarte ale pielii care s-au stratificat în bătături. În același timp, acest remediu le înmoaie și ușurează îndepărtarea lor.

Trebuie doar să amestecați o linguriță plină cu mușețel uscat, zeama unei lămâi și un cățel de usturoi pisat. Puneți acest amestec pe zona afectată, lăsați să acționeze timp de 20 de minute, apoi îndepărtați cu apă călduță.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs economic, mereu la îndemână, ideal pentru îndepărtarea bătăturilor dureroase și neplăcute.

Trebuie doar să dizolvați 3 lingurițe cu bicarbonat în apă călduță și să înmuiați picioarele în acest amestec timp de 30 de minute.

Tratament cu ceapă, lămâie și sare

Cum să scăpați de bătături cu ceapă crudă

Acest tratament vă ajută să eliminați bacteriile și celulele moarte ale pielii care s-au format în bătături. Lămâia și ceapa sunt un bun remediu pentru curățarea și înmuierea pielii, iar sarea este un exfoliant natural.

Trebuie să tăiați o ceapă și să o puneți pe bătături. Apoi, mai puneți deasupra și câteva picături de lămâie și sare. Acoperiți totul cu un bandaj sau fașă pentru a rezista toată noaptea nemișcat. Repetați această procedură în fiecare seară.

Tratament cu roșii

Mai puteți înmuia și îndepărta bătăturile în mod natural și dacă vă folosiți de proprietățile roșiilor. Acestea înmoaie stratul gros și vă ajută să scăpați de bătături mai ușor.

În acest scop, scoateți pulpa unei roșii și aplicați-o direct pe zona afectată. După aceea, acoperiți-o cu un bandaj sau fașă și lăsați-o toată noaptea. Repetați tratamentul în fiecare seară, înainte de culcare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.