Sfaturi despre cum să evităm bătăturile - Doza de Sănătate
 

Sfaturi despre cum să evităm bătăturile

Bătăturile sunt una din cele mai răspândite și dureroase deformări ce îți poate afecta picioarele. În general, principala cauza este purtarea unor încălțări neadecvate, dar pot exista și probleme ereditare. În acest articol, îți vom prezenta niște mijloace naturale ce te vor ajuta să eviți bătăturile.
Sfaturi despre cum să evităm bătăturile

Ultima actualizare: 05 februarie, 2019

Bătăturile sunt una din cele mai răspândite și dureroase deformări ce îți poate afecta picioarele. În general, principala cauza este purtarea unor încălțări neadecvate. Pot însă exista și probleme ereditare. În acest articol, vom descoperi câteva mijloace naturale și câteva sfaturi despre cum să evităm bătăturile.

Una din cele mai rapide soluții pe care o poți încerca dacă vrei să elimini bătăturile este să iei medicamente antiinflamatoare și analgezice. Mai poți încerca diverse exerciții de terapie fizică. Atunci când folosești și tălpi căptușite, poate fi o metodă foarte eficace pentru a ameliora durerea provocată de frecarea tălpilor tale de pantofi.

O altă soluție pentru a preveni  bătăturile este să te supui unei intervenții chirurgicale, ce va elimina problema ta în mod permanent. Doar în Spania, în fiecare an, au loc circa 5000 de astfel de operații.

Cel mai des, pacienții cer operația percutanată. Aceasta este realizată prin intermediul unei incizii mai mici, rezultatele fiind mai satisfăcătoare atât pentru pacienți cât și pentru medici.

Cum putem să evităm bătăturile?

Cum să evităm bătăturile de la picioare

Cea mai bună metodă de a preveni apariția bătăturilor este să porți pantofi în care te simți bine, ce au un toc nu mai înalt de patru centimetri. Atunci când tocurile încălțărilor sunt prea înalte, degetele mari ale picioarelor tale vor fi împinse către vârful pantofilor. Astfel vor fi strivite între vârf și celelalte degete, în mod special dacă pantofii tăi au vârfurile înguste.

Acum că am aflat cum putem să evităm bătăturile, îți recomandăm să porți pantofi cu toc jos și cu destul de mult loc în vârf, astfel încât să te simți confortabil.

Este foarte important să ai grijă ce fel de încălțări alegi să porți în fiecare zi. Dacă ai o slăbiciune pentru tocurile înalte, poartă-le din când în când. Acestea sunt cel mai mare inamic al sănătății și frumuseții picioarelor tale. Pot provoca apariția bătăturilor ce nu numai că sunt dureroase, dar arată și urât.

Atunci când faci bătături, dacă nu le tratezi la timp, vor deveni din ce în ce mai pronunțate. Și durerea va crește în intensitate, ceea ce va spori efortul pe care trebuie să-l depui atunci când mergi pe jos.

O ultimă recomandare: dacă ai deja o bătătură, du-te imediat la un medic sau la un podiatru. Aceștia îți vor da niște sfaturi foarte utile și te vor ajuta să găsești un tratament adecvat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.