Cum putem să evităm bătăturile?

· 28 septembrie 2015

Bătăturile sunt una din cele mai răspândite și dureroase deformări ce îți poate afecta picioarele. În general, principala cauza este purtarea unor încălțări neadecvate, dar pot exista și probleme ereditare. În acest articol, îți vom prezenta niște mijloace naturale ce te vor ajuta să eviți bătăturile.

Una din cele mai rapide soluții pe care o poți încerca dacă vrei să elimini bătăturile este să iei medicamente antiinflamatoare și analgezice (pentru a-ți ameliora durerea). În plus, mai poți încerca diverse exerciții de terapie fizică ce, atunci când folosești și tălpi căptușite (în mod special cele făcute din fetru), poate fi o metodă foarte eficace pentru a ameliora durerea provocată de frecarea tălpilor tale de pantofi.

O altă soluție pentru a preveni  bătăturile (foarte eficace și, de multe ori, preferată de către cei ce suferă de astfel de probleme) este să te supui unei intervenții chirurgicale, ce va elimina problema ta în mod permanent. Doar în Spania, în fiecare an, au loc circa 5000 de astfel de operații. Cel mai des, pacienții cer operația percutanată, ce este realizată prin intermediul unei incizii mai mici, rezultatele fiind mai satisfăcătoare atât pentru pacienți cât și pentru medici.

Cum pot să evit bătăturile?

bătăturile

Cea mai bună metodă de a preveni apariția bătăturilor (ce sunt atât de dureroase) este să porți pantofi în care te simți bine, ce au un toc nu mai înalt de patru centimetri. Atunci când tocurile încălțărilor sunt prea înalte, degetele mari ale picioarelor tale vor fi împinse către vârful pantofilor și vor fi strivite între vârf și celelalte degete, în mod special dacă pantofii tăi au vârfurile înguste. Acestea fiind zise, îți recomandăm să porți pantofi cu toc jos și cu destul de mult loc în vârf, astfel încât să te simți confortabil.

Este foarte important să ai grijă ce fel de încălțări alegi să porți în fiecare zi. Dacă ai o slăbiciune pentru tocurile înalte, poartă-le din când în când, dar nicidecum în fiecare zi! Acestea sunt cel mai mare inamic al sănătății și frumuseții picioarelor tale, provocând apariția bătăturilor ce nu numai că sunt dureroase, dar arată și urât. Nu uita că atunci când faci bătături, dacă nu le tratezi la timp, vor deveni din ce în ce mai pronunțate pe zi ce trece și durerea va crește în intensitate, ceea ce va spori efortul pe care trebuie să-l depui atunci când mergi pe jos.

O ultimă recomandare: dacă ai deja o bătătură sau ai observat că începe să-ți apară una, du-te imediat la un medic sau la un podiatru. Aceștia îți vor da niște sfaturi foarte utile și te vor ajuta să găsești un tratament adecvat.