Mersul cu picioarele goale și beneficiile sale

· 27 august 2015

Mersul cu picioarele goale are numeroase beneficii pentru sănătatea dumneavoastră. Fie și numai simplul fapt că astfel vă puteți exersa toți mușchii piciorului este un motiv suficient pentru a vă aduce aminte să mai mergeți din când în când desculți. Dacă veți adopta mersul cu picioarele goale, vă veți tonifia mușchii, iar în timp veți observa că și starea psihică se îmbunătățește.

Știați că?

Studiile au dovedit că atunci când picioarele dumneavoastră sunt în contact direct cu pământul beneficiile se resimt la nivelul întregului trup, ba chiar și al minții. După cum bine știți, la nivelul tălpilor se află mii de terminații nervoase care, la contactul cu pământul, vă ajută să vă relaxați și să scăpați de stres și anxietate.

Este recomandat să efectuați mersul cu picioarele goale direct pe pământ sau pe iarbă, însă dacă nu aveți posibilitatea, puteți să o faceți și în casă, pe podea, mai ales dacă este de lemn (dar nu neapărat).

Mersul cu picioarele goale: beneficii

Mersul cu picioarele goale

  • Stimulează circulația sângelui, ceea ce permite o oxigenare mai bună.
  • Ajută organismul să elimine toxinele și grăsimile.
  • Înlătură efectele stresului și depresiei, întărind sistemul nervos.
  • Previne formarea varicelor, întărește sistemul venos și permite o distribuire mai bună a nutrienților în întregul corp.
  • Când mergeți cu picioarele goale exercitați o presiune asupra terminațiilor nervoase care sunt conectate cu toate organele din corp, ceea ce este de mare folos în bolile cauzate de obstrucționarea acestor canale energetice, cunoscute sub numele de meridiane.

Reflexoterapia este o metodă care vă ajută să eliberați energia care nu mai circulă liber în corpul dumneavoastră, provocând multe tipuri de boli. În special sistemul nervos are de suferit de pe urma acestui blocaj. Această eliberare a energiei are loc prin apăsarea punctelor reflexogene de pe tălpile picioarelor. Când mergeți desculți, aceste puncte sunt presate în mod natural, ceea ce vă ajută să vă relaxați și să vă recâștigați sănătatea. Pentru ca efectele să fie eficiente, este de dorit să faceți asta pe iarbă.

Atenție!

Aceasta este una dintre cele mai simple metode de relaxare pe care o puteți aplica de unul singur, dar nu uitați să examinați bine pământul pe care călcați ca să nu existe substanțe vătămătoare ori obiecte ascuțite care să vă rănească sau infecteze picioarele. Începeți să mergeți desculț încetul cu încetul. Pe măsură ce mușchii devin mai puternici, puteți să lungiți aceste plimbări.

Nu-i așa că mersul cu picioarele goale este un obicei plăcut, care vă relaxează?