Tratează mâinile uscate cu un remediu natural inedit - Doza de Sănătate
 

Tratează mâinile uscate cu un remediu natural inedit

Mâinile uscate te fac să pari mai bătrână. Următorul remediu naturist te ajută să le hidratezi, astfel încât să arate din nou tinere și frumoase. Citește în continuare și ia aminte!
Tratează mâinile uscate cu un remediu natural inedit
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Mâinile uscate și cuticulele crăpate sunt probleme cauzate de expunerea continuă la murdărie, de chimicalele din produsele de curățat și de schimbările bruște de temperatură. Acești factori scad nivelul de umiditate naturală a pielii, provocând inflamații și împiedicând regenerarea acesteia.

Drept consecință, mâinile noastre pot fi afectate de mici imperfecțiuni ce le fac să pară îmbătrânite înainte de vreme.

Mai mult, deoarece cuticulele joacă un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea unghiilor, crăparea acestora provoacă unghii fragile, predispuse la rupere și posibile infecții.

Din fericire, avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru a trata mâinile uscate și cuticulele crăpate. Aceste produse naturale hidratează pielea, susțin regenerarea sa și o mențin sănătoasă.

În articolul de azi te invităm să descoperi un asemenea remediu preparat cu ulei de vitamina E, ulei de migdale și unt de nucă de cocos. Proprietățile acestor trei ingrediente sunt ideale pentru a trata mâinile uscate. Citește în continuare și ia aminte!

Un remediu natural pentru a trata mâinile uscate și cuticulele crăpate

Combinate, cele trei ingrediente menționate mai sus creează un remediu puternic care face pielea mai moale și îi îmbunătățește aspectul.

Pentru a-ți risipi orice îndoieli cu privire la eficiența remediului, în cele ce urmează îți vom prezenta principalele beneficii oferite de ingredientele necesare pentru a-l prepara.

Beneficiile uleiului de vitamina E

Vitamina e hidratează mâinile uscate

Uleiul de vitamina E poate fi achiziționat din orice farmacie și este relativ ieftin. Proprietățile sale au fost utilizate în cosmetică de foarte mult timp. Acest produs are un efect antioxidant puternic care reduce deteriorarea oxidativă și stimulează dezvoltarea celulelor și regenerarea țesuturilor.

Poți aplica uleiul de vitamina E ca tratament topic pentru a reduce impactul negativ al luminii solare și a stopa acumularea celulelor moarte ale pielii. De fapt, vitamina E este cunoscută ca „vitamina tinereții și a vieții” grație abilității sale de a proteja celulele împotriva îmbătrânirii.

Beneficiile uleiului de migdale

Acest ulei este celebru datorită proprietăților sale emoliente și terapeutice. Uleiul de migdale poate ameliora iritațiile și alte simptome cauzate de uscarea pielii. În general, acest produs este aplicat local, fiind foarte hidratant și având proprietăți benefice pentru aspectul părului și al pielii.

Uleiul de migale este ideal pentru a trata mâinile uscate și cuticulele crăpate. Acesta scade riscul dezvoltării infecțiilor și menține elasticitatea pielii pentru a preveni apariția ridurilor.

De asemenea, acest ulei are un efect calmant, fiind util pentru a ameliora tăieturile superficiale, arsurile și iritațiile cauzate de produse chimice.

Beneficiile untului de cacao

Mâinile uscate pot fi hudratate cu unt de cacao

Untul de cacao este o cremă naturală excelentă. Fiind un lubrifiant natural, untul de cacao poate penetra cu ușurință mai multe straturi ale pielii. Dacă îl aplici ca tratament pentru mâini, le vei menține moi, netede și lipsite de ulcerații sau tăieturi.

Acest produs are un conținut semnificativ de antioxidanți, putând lupta împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Untul de cacao formează o barieră protectoare împotriva razelor ultraviolete, reducând apariția petelor, a pielii lăsate și a iritațiilor. Mai mult, acesta susține revitalizarea pielii și vindecarea cicatricilor.

Cum se prepară acest remediu natural pentru mâinile uscate și cuticulele crăpate?

Remediu pentru mâinile uscate depozitat în borcan

În loc să cheltuiești mulți bani pe creme de mâini din comerț, poți opta pentru următorul remediu natural ce îți va proteja sănătatea mâinilor și a cuticulelor. Ingredientele menționate sunt ușor de achiziționat și pot fi conservate pentru perioade lungi de timp, dacă sunt depozitate la o temperatură adecvată.

Crema pe care o vei obține dacă urmezi rețeta de mai jos poate fi inclusă în rutina ta zilnică de înfrumusețare sau la sfârșitul sesiunilor de manichiură, astfel încât să remediezi mâinile uscate.

Ingrediente

  • 1 capsulă de vitamina E
  • 1 linguriță (5 g) de ulei de migdale
  • 2 lingurițe (10 g) de unt de cacao

Mod de preparare

  • Pune untul de cacao într-un castron rezistent la temperaturi ridicate și topește-l la bain-marie.
  • Atunci când acesta începe să se topească, adaugă uleiul de migdale și uleiul din interiorul capsulei de vitamina E.
  • Amestecă cu o lingură mică. Asigură-te că cele trei ingrediente sunt omogenizate.
  • Lasă amestecul să fiarbă timp de câteva minute, apoi toarnă-l într-un castron curat și așteaptă să devină solid.

Mod de aplicare

  • Masează-ți cuticulele crăpate și mâinile uscate cu acest remediu.
  • Aplică tratamentul seara pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Dacă aplici acest tratament natural în mod constant, vei avea mâini mai moi, hidratate și protejate. Te sfătuim să-l încerci cât mai curând, astfel încât să poți profita de toate beneficiile sale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.