12 trucuri pentru un păr puternic și sănătos

· 15 noiembrie 2017
Pe lângă a-ți hrăni podoaba capilară din interior spre exterior, trebuie să ai grijă atunci când folosești produse pe bază de chimicale. Aceste substanțe tind să slăbească părul și să îi reducă luciul.

Multe dintre noi am vrea să cunoaștem trucuri pentru un păr puternic și sănătos, ca al vedetelor. În fond, calitatea cea mai de invidiat a persoanelor celebre este faptul că arată bine în orice situație.

Programele de editare a imaginilor și trucurile cu aparatul de fotografiat nu sunt de ajuns pentru că vrem să avem pielea, părul și silueta unei vedete tot timpul, nu doar în poze.

În articolul de azi îți prezentăm câteva trucuri pentru un păr puternic și sănătos, la fel ca în filme și reclame.

Cele mai bune trucuri pentru un păr puternic și sănătos

Ai putea trece o șuviță a părului tău prin gaura unui ac? Podoaba ta capilară este strălucitoare și mătăsoasă pe tot parcursul zilei? Deși ai impresia că doar vedetele au părul impecabil, ai la dispoziție numeroase strategii și trucuri pentru un păr puternic și sănătos. Ia aminte!

1. Taie vârfurile deteriorate

Pe măsură ce părul crește, acesta devine mai slab, în special la nivelul vârfurilor, care sunt cea mai „bătrână” parte a sa.

  • Începe prin a-ți tăia puțin din vârfuri (nu mai mult de 2,5 cm) și repetă acest proces în funcție de cât de repede îți crește podoaba capilară.
  • Când îndepărtezi vârfurile despicate inestetice, părul tău arată mai sănătos.

Puține imperfecțiuni ne strică imaginea mai mult ca vârfurile despicate.

2. Periază-ți părul în fiecare zi

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru un păr puternic este să îl periezi zilnic

Cumpără o perie cu peri moi și, pentru a preveni ruperea firelor, udă-ți podoaba capilară înainte de a o peria. Dacă ai părul lung, îl poți peria și înainte de culcare. Acest truc stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, ajutând foliculii să producă fire mai sănătoase.

3. Află ce tip de păr ai

Având această informație, poți opta pentru un produs de îngrijirea părului adecvat. O evaluare completă constă în trei părți:

  • Densitatea (dens, mediu sau rar)
  • Textura (gros, mediu sau subțire)
  • Tăria (poros, elastic sau hidratat)

4. Clătește-te cu apă rece

Da, acesta este unul dintre acele trucuri pentru un păr puternic și sănătos care trebuie aplicate inclusiv iarna! De fiecare dată când te speli pe cap, clătește-ți podoaba capilară cu apă rece la final, astfel încât să determini închiderea porilor.

Drept rezultat, părul tău va fi mai lucios și mătăsos și, de asemenea, va crește mai repede. Apa caldă stimulează producția de ulei a scalpului și deteriorează firele. Când îți usuci părul, vei observa mai multe vârfuri despicate decât înainte de spălare.

5. Folosește doar produse de calitate

Trucuri pentru un păr puternic cu produse naturale

Cele mai renumite mărci nu sunt neapărat o garanție a calității, dar asta nu înseamnă că nu putem opta pentru produse compatibile cu părul nostru, astfel încât să obținem rezultate superioare. Te sfătuim să folosești doar produse cosmetice ecologice, fără chimicale, deoarece acestea sunt mai puțin agresive cu părul.

6. Nu folosi abuziv uscătoarele și ondulatoarele de păr

Chiar dacă ai deja un păr frumos și sănătos, încearcă să reduci frecvența cu care îl ondulezi într-o săptămână. Expunerea la căldura produsă de asemenea dispozitive deshidratează podoaba capilară, făcând-o să pară lipsită de viață și să fie mai susceptibilă ruperii și vârfurilor despicate.

Apelează la uscătoare sau ondulatoare doar la ocazii speciale sau în zilele reci când nu poți ieși afară cu părul ud.

7. Masează-ți scalpul

Acesta este unul dintre acele trucuri pentru un păr puternic și sănătos pe care poți să le pui în aplicare când faci duș sau te uiți la televizor. Masându-ți scalpul, vei profita de niște beneficii cu adevărat incredibile, inclusiv:

  • Stimularea fluxului sanguin către foliculii de păr
  • Eliminarea stresului
  • Relaxarea scalpului

Încearcă să îți masezi scalpul cu uleiuri esențiale de mai multe ori pe săptămână. Rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

8. Nu face abuz de produse cu substanțe chimice

Trucuri pentru un păr puternic fără chimicale

Asemenea căldurii produse de uscătoarele și ondulatoarele de păr, și anumite substanțe chimice pot deteriora podoaba capilară.

În această categorie intră vopselurile și tratamentele pentru întărirea părului (chiar și cele de calitate superioară, din păcate). Dar nu trebuie să îți faci griji, deoarece culoarea naturală a părului tău este deja foarte frumoasă. Nu este nevoie să o schimbi!

9. Evită soarele și piscinele

De îndată ce sosește vara, cel mai probabil părul tău își pierde luciul și devine slăbit. Aceste neplăceri survin din cauza expunerii la soare, la clorul din piscine și la sarea din apa mării. Te sfătuim să porți căști pentru înot, pălării și alte accesorii protectoare în această perioadă pentru a ține la distanță elementele nocive.

10. Nu te spăla pe cap prea des

După spălare, atât scalpul, cât și firele de păr au nevoie de mai multe ore pentru a se usca. În plus, cu cât te speli mai des pe cap, cu atât părul tău va fi mai sărac în uleiuri și va avea un aspect lipsit de viață.

Frecvența spălării pe cap trebuie să depindă de tipul de păr pe care îl ai și de perioada anului. Încearcă însă să nu îți speli podoaba capilară în fiecare zi, nici măcar vara.

11. O dietă benefică pentru păr

Trucuri pentru un păr puternic cu alimente benefice

Pe lângă a-ți îngriji părul pe plan extern, este esențial să hrănești această parte a corpului și din interior. Adoptă o dietă echilibrată și asigură-te că mesele tale includ multe fructe cărnoase și legume proaspete. Totodată, crește-ți aportul de fructe uscate, leguminoase și apă.

12. Nu îl împleti

Cozile de cal și alte împletituri asemănătoare pot rupe șuvițele, în special dacă acestea sunt foarte strânse. În cazuri extreme, riști să îți cadă părul.

Deoarece celebra coadă de cal este nocivă pentru sănătatea podoabei capilare, lasă-ți părul desfăcut. Împletește-l doar în situații speciale, ca atunci când vrei să te antrenezi sau este foarte cald afară.