Tratament pentru albirea și căderea părului - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru albirea și căderea părului

Pe lângă faptul că hrănește podoaba capilară, aplicarea topică a uleiului de nucă de cocos menține culoarea părului, combate infecțiile și inflamațiile, previne căderea firelor și stimulează creșterea acestora. Citește în continuare pentru a descoperi care sunt principalele beneficii pentru păr oferite de uleiul de nucă de cocos.
Tratament pentru albirea și căderea părului
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Trecerea timpului lasă urme asupra corpului și are mai multe consecințe. Printre acestea se numără și albirea și căderea părului. Putem spune că, pe măsură ce îmbătrânim, este inevitabil să nu experimentăm aceste inconveniente.

Stresul vieții de zi cu zi și înaintarea în vârstă pot declanșa atacuri de stres și anxietate, simptome asociate cu apariția firelor de păr grizonate. Uleiul de nucă de cocos ne poate ajuta să combatem o parte din aceste probleme.

Albirea și căderea părului și cauzele acestora

Albirea și căderea părului poate fi prevenită cu nucă de cocos

Părul grizonat este considerat a fi „inestetic” de către multe persoane. Drept consecință, acestea caută diverse metode de a-și proteja podoaba capilară. Însă firele de păr albe nu apar doar din cauza înaintării în vârstă sau a stresului. Așa cum mulți dintre noi știm deja, acest fenomen poate fi oarecum complicat:

 • Apariția firelor de păr albe este asociată cu pierderea melaninei. Nivelul melaninei scade odată cu înaintarea în vârstă. Însă organismul uman poate să înceapă să piardă acest compus mai devreme.
 • Peroxidul de oxigen prezintă abilitatea de a albi podoaba capilară, afectând direct producția de melanină. Organismul produce un exces de peroxid de oxigen atunci când nu are la dispoziție suficiente enzime antioxidante pentru a descompune acest compus în apă și oxigen.

De ce îmi cade părul?

Albirea și căderea părului poate fi tratată cu ulei de nucă de cocos

Căderea unei cantități moderate de fire de păr este firească și reprezintă consecința reînnoirii țesutului epitelial. Însă multe persoane încep să își facă griji când observă că firele de păr căzute nu sunt înlocuite cu unele noi.

În această situație, scalpul va începe să devină vizibil. Căderea părului poate avea mai multe cauze, inclusiv:

 • O dietă deficitară
 • O îngrijire a părului inadecvată
 • Gripa
 • Graviditatea
 • Stresul
 • Hipotiroidismul

Soluțiile inadecvate

Mulți dintre noi ne aflăm în căutarea unor soluții pentru problemele podoabei capilare. Nu este deloc rău dacă vrem să combatem căderea sau albirea părului, dar trebuie totuși să avem grijă când optăm pentru anumite soluții.

Din cauza grijilor, putem cădea pradă industriei cosmetice și a produselor chimice fabricate de aceasta. Deși pot oferi rezultate impresionante, aceste produse tind să cauzeze efecte secundare nedorite.

Uleiul de nucă de cocos te ajută să îți îngrijești părul

Remedii pentru albirea și căderea părului

Pe cât posibil, trebuie să evităm soluțiile care pot face mai mult rău decât bine. Apelând la alternative naturiste pentru a remedia căderea și albirea părului, vom descoperi niște produse care nu prejudiciază sănătatea.

Un produs foarte benefic pentru albirea și căderea părului este uleiul de nucă de cocos. Acesta oferă numeroase beneficii importante pentru organism. Printre altele, uleiul de nucă de cocos:

 • Combate stresul
 • Previne acumularea bacteriilor și a virusurilor
 • Susține digestia
 • Îngrijește pielea
 • Ține sub control nivelul de colesterol

Nu putem să vorbim despre beneficiile acestui produs fără a le sublinia pe cele oferite podoabei capilare. Aplicat pe păr, uleiul de nucă de cocos combate infecțiile și inflamațiilede la nivelul țesutului epitelial, determinând creșterea firelor puternice și prevenind căderea acestora.

De asemenea, uleiul de nucă de cocos menține culoarea naturală a părului. Cu ajutorul acestui produs, nu va trebui să recurgi la vopsele și alte produse chimice atât de frecvent. Mai jos îți prezentăm un remediu naturist pe bază de ulei de nucă de cocos ideal pentru sănătatea firelor de păr.

Ingrediente

 • 3 linguri (45 g) de ulei de nucă de cocos
 • 2 linguri (30 g) de ulei esențial de salvie

Mod de preparare și utilizare

 • Amestecă uleiul de nucă de cocos și uleiul esențial de salvie într-o oală sau cratiță mică.
 • Încălzește la foc mic până obții un amestec bine integrat.
 • De îndată ce este gata, lasă remediul să se răcească până atinge temperatura camerei.
 • Aplică remediul pe păr de la rădăcini spre vârfuri și acoperă-ți capul cu o cască pentru duș. Lasă remediul să acționeze peste noapte.

Nu ezita să încerci remediul prezentat în acest articol!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.