5 remedii cu ulei de cocos pentru un păr sănătos - Doza de Sănătate
 

5 remedii cu ulei de cocos pentru un păr sănătos

Datorită uleiurilor naturale din compoziție și a texturii lor, aceste remedii nu îți fac părul gras, ci îl hrănesc și îl protejează în profunzime. 
5 remedii cu ulei de cocos pentru un păr sănătos

Ultima actualizare: 20 octombrie, 2022

Uleiul de cocos este un produs naturist care a căpătat foarte multă popularitate în ultimii ani, datorită utilizărilor sale medicinale și cosmetice. În articolul de azi, te invităm să descoperi câteva remedii cu ulei de cocos pentru îngrijirea părului.

Uleiul de cocos este obținut prin presarea nucii de cocos, un fruct compus aproape în totalitate din acizi grași cu lanț mediu și antioxidanți.

Datorită valorii sale nutriționale extrem de bogate, industria cosmetică folosește uleiul de cocos în șampoane, loțiuni de corp, săpunuri și numeroase alte produse pentru îngrijirea pielii și pentru înfrumusețare.

Unele persoane preferă să îl utilizeze în forma sa naturală, deoarece consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a se bucura de toate beneficiile pe care le oferă acest produs.

În ceea ce privește podoaba capilară, uleiul de cocos este o alegere excelentă, deoarece este revigorant și oferă prospețime părului. 

Compușii săi activi reduc daunele cauzate de expunerea la factorii nocivi din mediu și reglează producția de sebum, tratând scalpul uscat.

Știm că multe persoane nu au apelat până acum la acest produs natural, drept pentru care astăzi îți prezentăm cinci remedii cu ulei de cocos pentru menținerea sănătății părului. 

Tu pe care o preferi?

1. Remedii cu ulei de cocos pentru păr: balsam natural

Remedii cu ulei de cocos ca balsam pentru păr

Datorită texturii, a parfumului și a altor proprietăți, uleiul de cocos este o alternativă excelentă la balsamurile disponibile în comerț. Acesta nu conține chimicale dăunătoare și este bogat în vitamine, minerale și proteine care întăresc rădăcina părului.

Ingrediente

 • 2 linguri de ulei de cocos (30 g)

Instrucțiuni

 • Poți să folosești uleiul de cocos atunci când te speli pe cap sau ca tratament pentru părul uscat.
 • Aplică două linguri de ulei de cocos pe păr și pe scalp.
 • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze timp de o oră. 
 • Clătește bine cu apă și piaptănă-ți imediat părul.

2. Tratament pentru stimularea creșterii părului

Uleiul de cocos este una dintre cele mai bune modalități de a stimula creșterea părului. Proteinele, antioxidanții și acizii grași esențiali din compoziția sa repară firele deteriorate și previn căderea părului.

Acidul lauric conținut de uleiul de cocos pătrunde în profunzimea scalpului și stimulează creșterea normală a părului.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să suplimentezi tratamentul aplicat local cu o dietă sănătoasă și cu un consum suficient de apă.

Ingrediente

 • 1 lingură de ulei de cocos (15 g)
 • 6 picături de vitamina E

Instrucțiuni

 • Adaugă picăturile de vitamina E în uleiul de cocos, încălzește-l ușor și aplică-l pe toată suprafața scalpului cu un masaj circular.
 • Aplică-l și pe vârfurile deteriorate, apoi acoperă-ți capul cu o cască de duș.
 • Lasă-l să acționeze peste noapte și clătește-ți părul în dimineața următoare.
 • Aplică tratamentul de trei ori pe săptămână.

3. Tratament pentru mătreață

Remedii cu ulei de cocos pentru mătreață

Proprietățile antimicrobiene și antifungiceale uleiului de cocos ajută la combaterea mătreții și a celorlalte simptome asociate acesteia.

Uleiul de cocos calmează iritația scalpului, reduce exfolierea și ameliorează neplăcutele mâncărimi. 

Acizii grași esențiali din uleiul de cocos combat infecțiile fungice de la nivelul rădăcinii firului de păr, eliminând astfel mătreața.

Ingrediente

 • 2 linguri de ulei de cocos (30 g)
 • 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Instrucțiuni

 • Amestecă aceste două uleiuri esențiale până obții un produs omogen.
 • Aplică-l pe toată suprafața scalpului cu un masaj circular delicat.
 • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze între 20 și 30 de minute.
 • Clătește și repetă tratamentul o dată la trei zile.

4. Uleiul de cocos îmblânzește firele rebele

Pentru a obține o coafură perfectă, aplică puțin ulei de cocos pe păr, înainte ca firele rebele să îți strice planurile.

Acest produs protejează părul de căldură și de razele UV, prevenind subțierea sau deteriorarea acestuia. Vei obține astfel un păr moale și strălucitor fără fire electrizate care oferă un aspect neîngrijit.

Ingrediente

 • 1 linguriță de ulei de cocos (5 g)

Instrucțiuni

 • Pune o linguriță de ulei de cocos în palmă și aplică-l pe toată suprafața părului cu un masaj delicat.
 • Nu este nevoie să clătești, decât dacă părul este unsuros.

5. Tratament pentru păduchi

Remedii cu ulei de cocos care elimină păduchii

Există numeroase remedii pe bază de ulei de cocos pentru păduchi sau lindini. De fapt, multe persoane susțin că acestea sunt mai eficiente decât produsele existente pe piață. Proprietățile lor antimicrobiene luptă împotriva acestor insecte supărătoare și modifică mediul propice supraviețuirii lor.

În plus, textura grasă a uleiului de cocos facilitează îndepărtarea ouălor.

Ingrediente

 • 1 lingură de ulei de cocos (15 g)
 • 6 picături de ulei esențial de arbore de ceai
 • 6 picături de ulei esențial de anason

Instrucțiuni

 • Amestecă cele trei uleiuri într-un bol și aplică produsul obținut pe toată suprafața scalpului cu un masaj circular delicat.
 • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze timp de o oră.
 • După încheierea acestui interval, aplică puțină căldură cu ajutorul uscătorului de păr sau stai la soare pentru 20 de minute.
 • Piaptănă-ți părul cu un pieptene cu dinții apropiați și clătește-l cu apă caldă.
 • Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

Pentru rezultate optime, nu uita că trebuie să folosești remedii cu ulei de cocos organic, nu procesat. 

Urmează instrucțiunile noastre și prepară remedii cu ulei de cocos pentru a-ți îngriji părul și a-l menține frumos și sănătos.

Vei fi extrem de mulțumită de rezultate!

S-ar putea să te intereseze...
Cum să folosești uleiul de cocos pentru a-ți îngriji părul
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Cum să folosești uleiul de cocos pentru a-ți îngriji părul

Datorită proprietăților sale antifungice, uleiul de cocos este o modalitate excelentă de a elimina mătreața și de a hidrata firul de păr.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Kaushik, V., Kumar, A., Gosvami, N. N., Gode, V., Mhaskar, S., & Kamath, Y. (2022). Benefit of coconut‐based hair oil via hair porosity quantification. International Journal of Cosmetic Science, 44(3), 289-298. Disponible en: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ics.12774
 • Koyama, T., Kobayashi, K., Hama, T., Murakami, K. & Ogawa, R. (2016). Standardized scalp massage results in increased hair thickness by inducing stretching forces to dermal papilla cells in the subcutaneous tissue. Eplasty16. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26904154/
 • Mumcuoglu, K. Y., Miller, J., Zamir, C., et al. (2002). The in vivo pediculicidal efficacy of a natural remedy. Isr Med Assoc J4(10). Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12389342/
 • Ogbolu, D. O., Oni, A. A., Daini, O. A., & Oloko, A. P. (2007). In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. Journal of medicinal food10(2), 384-387. Disponible en: https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2006.1209
 • Rele, A. S. & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science54(2), 175-192. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12715094/
 • Saxena, R., Mittal, P., Clavaud, et al. (2021). Longitudinal study of the scalp microbiome suggests coconut oil to enrich healthy scalp commensals. Scientific reports11(1), 1-14. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8012655/
 • Shilling, M., Matt, L., Rubin, E., et al. (2013). Antimicrobial effects of virgin coconut oil and its medium-chain fatty acids on Clostridium difficile. Journal of medicinal food16(12), 1079-1085. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24328700/
 • Varma, S. R., Sivaprakasam, T. O., Arumugam, I., Dilip, N., et al. (2019). In vitro anti-inflammatory and skin protective properties of Virgin coconut oil. Journal of traditional and complementary medicine9(1), 5-14. Disponible en: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411017300871

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.