5 balsamuri de păr din ingrediente naturale - Doza de Sănătate
 

5 balsamuri de păr din ingrediente naturale

Multe persoane greșesc atunci când folosesc produse chimice pentru revitalizarea scalpului. Produsele naturale au proprietăți benefice, perfecte pentru îngrijirea părului tău. 
5 balsamuri de păr din ingrediente naturale

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Un păr sănătos îți schimbă înfățișarea în bine, dar necesită o îngrijire adecvată. În acest scop, îți venim în ajutor cu câteva rețete de balsamuri de păr naturale care oferă rezultate uimitoare.

Încearcă să eviți părul uscat, vopsitul necorespunzător, expunerea la temperaturi ridicate, ruperea firelor și vârfurile despicate . Dar dacă unele dintre aceste semne au început să apară, îți recomandăm să folosești anumite produse de îngrijire naturale care să amelioreze problemele firului de păr.

Numeroase persoane fac greșeala de a folosi produse chimice pentru revitalizarea scalpului, dar dacă vrei rezultate mai bune, apelează la tratamente naturale.

Multe femei sunt neglijente cu părul lor, întrucât nu au timpul sau dispoziția necesară pentru a-l îngriji în mod corespunzătorAstfel, părul cade și își pierde strălucirea, ca urmare a unor factori dăunători, cum ar fi: vremea, soarele și folosirea plăcii și a uscătoarelor de păr.

Chiar și regimul alimentar afectează sănătatea părului. Din fericire, există anumite metode prin care îți poți revitaliza firul de păr. În acest articol îți vom arăta cum să prepari mai multe balsamuri naturale care hrănesc și refac firul de păr.

Balsam de păr pe bază de avocado

Avocado ca ingredient în balsamuri de păr naturale

Avocado reface și întărește firul de păr, datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, apă și ulei esențial care hidratează în profunzime. Acest fruct stimulează producția de colagen, poate fi folosit pe orice tip de păr și previne vârfurile despicate.

Pentru a prepara acest balsam, ai nevoie de maioneză, pe care să o amesteci cu avocado până își schimbă culoarea în verde și capătă o textură asemănătoare cu cea de la guacamole.

Aplică amestecul pe părul umed de la rădăcini până la vârfuri și lasă-l să acționeze pentru 20 de minute. Clătește părul și spală-l în mod normal.

Balsam de păr cu ulei de rozmarin

Rozmarinul este folosit pentru prevenirea ruperii și căderii părului, dar și a apariției firelor albe; Uleiul de rozmarin este benefic pentru părul uscat și un remediu excelent împotriva mătreții. Acest produs stimulează foliculii de păr, ajutând la creșterea acestuia.

Balsamul cu ulei de rozmarin se prepară prin adăugarea unei jumătăți de cană de rozmarin uscat într-o jumătate de cană de ulei de floarea soarelui.

Încălzește un pic amestecul și apoi strecoară-l. Aplică-l de la rădăcini către vârfuri. Lasă-l să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește părul și spală-te pe cap pentru a elimina toate reziduurile.

Balsam de păr cu miere de albine

Mierea este alegerea ideală pentru balsamuri de păr naturale

Mierea de albine este cel mai bun produs pentru hidratarea părului, mai ales a celui creț. Acest produs apicol este cunoscut pentru conținutul ridicat de vitamine și enzime care previne uscăciunea părului și îi redă strălucirea.

Pentru a prepara un balsam natural pentru părul creț, amestecă o jumătate de cană de miere, o jumătate de cană de ulei de măsline și un ou. Amestecă bine ingredientele și aplică balsamul pe păr, de la rădăcini până la vârfuri, lăsându-l să acționeze timp 15 minute. Clătește bine părul.

Balsam de păr pe bază de ou

Ouăle oferă o diversitate de beneficii pentru păr datorită conținutului de proteine și de nutrienți esențiali. Acestea întăresc foliculii de păr, oferind părului volum și strălucire și îmbunătățindu-i textura și aspectul.

Unul dintre cele mai bune balsamuri de păr naturale se prepară prin amestecul unui ou cu o lingură de apă. Aplică lichidul pe păr, lasă-l să acționeze pentru 15 minute, clătește și spală părul în mod normal.

Balsam de păr pe bază de aloe vera

Folosește aloe vera pentru un păr sănătos

Aloe vera este folosită pentru îngrijirea părului încă din timpuri străvechi. Această plantă oferă strălucire, ajută la creșterea părului și luptă împotriva mătreții.

Pulpa de aloe vera conține un agent de întărire care previne căderea părului. Acest produs este benefic și pentru părul gras. Pentru cele mai bune rezultate, aplică balsamul pe părul umed și lasă-l să acționeze pentru 30 de minute.

Balsamul este creat prin amestecarea gelului din interiorul pulpei cu puțină apă. Folosește-l de 4 ori pe săptămână.

Nu uita!

Este necesar să-ți speli părul în mod regulat, întrucât grăsimea din șampoane, balsamuri, creme și uleiuri de păr împiedică părul să absoarbă substanțele nutritive.

Produsele naturale de îngrijire a părului sunt foarte benefice, datorită proprietăților active care acționează direct asupra podoabei capilare. 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.