4 sucuri pentru petele de pe piele 100% naturale
Fața este expusă zilnic factorilor de mediu ce pot cauza iritații și alte probleme. Aceștia intervin în procesele naturale ce mențin sănătatea și frumusețea pielii, precum regenerarea celulară. Petele și decolorarea pielii afectează mii de femei din întreaga lume, fiind rezultatul expunerii la razele solare sau la agenții poluanți. Descoperă cele mai bune sucuri pentru petele de pe piele!
Din fericire, cercetătorii au descoperit diverse tratamente și terapii care pot reduce sau elimina complet petele pielii. Acestea îmbunătățesc starea și nuanța tegumentului, oferindu-i un aspect revitalizat și întinerit.
Terapia cu sucuri pentru petele de pe piele este un tratament alternativ ce oferă tegumentului toți nutrienții necesari regenerării sale și eliminării impurităților care duc la apariția petelor.
În articolul de azi îți prezentăm 4 sucuri pentru petele de pe piele absolut minunate, care te ajută să reduci și să elimini aceste probleme în mod natural.
Sucuri pentru petele de pe piele 100% naturale
Suc de sfeclă, pepene galben și portocale
Datorită concentrației ridicate de vitamina A și E, acest suc natural îmbunătățește sănătatea pielii și elimină compușii care se acumulează sub suprafața sa, provocând îmbătrânirea prematură.
Fiind o sursă bogată de antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, această băutură elimină celulele moarte și toxinele care stau la baza schimbărilor negative suportate de piele.
Ingrediente
- 1 sfeclă
- 1 castravete
- 1/2 pepene galben
- Zeama a trei portocale
Mod de preparare
- Curăță și taie toate ingredientele, apoi adaugă-le în blender împreună cu zeama de portocale.
- Procesează totul până obții un amestec fin și bea-l rece.
Este bine să bei două pahare pe zi: unul dimineața pe stomacul gol și unul seara, cu trei ore înainte de culcare.
Îți recomandăm și:
Suc de morcovi și castravete
Morcovul și castravetele conțin o cantitate mare de apă, antioxidanți, vitamine și alți nutrienți esențiali pentru îmbunătățirea sănătății organismului și a pielii.
Prin stimularea unui proces natural de detoxifiere, acest suc ajută la curățarea pielii și la reducerea petelor de pe față.
Ingrediente
- 3 morcovi
- 1 castravete
- 1/2 cană de zeamă de lămâie (125 ml)
Mod de preparare
- Spală și curăță morcovii și castravetele. Adaugă legumele în blender împreună cu zeama de lămâie și apă, dacă este nevoie.
- Procesează-le timp de câteva secunde și servește lichidul proaspăt, fără să-l strecori.
Îți recomandăm să bei acest suc de cel puțin trei ori pe săptămână, întotdeauna pe stomacul gol.
Suc verde
Persoanele cu probleme hepatice pot observa apariția unor pete închise la culoare pe piele, ce semnalează o neregulă.
Ingredientele acestui suc verde conțin foarte mulți antioxidanți și agenți detoxifianți ce ajută la curățarea ficatului și la îmbunătățirea stării generale de sănătate a organismului și a pielii.
Ingrediente
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 1 legătură de spanac
- 4 morcovi cu frunze
- 1/2 măr curățat de sâmburi
- 1 pahar de apă (200 ml)
Mod de preparare
- Spală bine toate ingredientele și adaugă-le în blender, împreună cu apa.
- Procesează timp de câteva minute, până obții un amestec omogen, apoi bea imediat.
Pentru beneficii maxime, îți recomandăm să bei acest suc în fiecare zi pe stomacul gol.
Suc cu aloe vera și afine
Aloe vera este una dintre cele mai populare plante folosite pentru îngrijirea și tratarea pielii. Timp de secole întregi, proprietățile sale medicinale au fost valorificate de milioane de oameni din întreaga lume datorită eficienței sale dovedite.
Există numeroase produse cosmetice pe bază de aloe vera, deoarece aceasta stimulează regenerarea celulară și accelerează procesul de vindecare a pielii.
În această rețetă, aloe vera este combinată cu afine și zeamă de lămâie, aceste trei ingrediente conținând antioxidanți puternici care oferă strălucire tenului.
Ingrediente
- 1/2 cană de gel de aloe vera
- Zeama a două lămâi
- 1 cană de afine proaspete
- 1 lingură de clorofilă (opțional)
Mod de preparare
- Adaugă toate ingredientele în blender, împreună cu puțină apă.
- Procesează atât cât este nevoie pentru a obține un lichid omogen și bea-l fără să-l strecori.
Încearcă să consumi această băutură în fiecare zi pe stomacul gol, dar nu bea mai mult de atât, deoarece poate avea un ușor efect laxativ.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Martínez-Flórez, S., González-Gallego, J., Culebras, J. M., & Tuñón, M. J. (2002, November). Los flavonoides: Propiedades y acciones antioxidantes. Nutricion Hospitalaria. https://doi.org/10.3305/nutr hosp.v17in06.3338
- Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud, 14(2), 53–73. Retrieved from http://www.medigraphic.com/pdfs/vertientes/vre-2011/vre112a.pdf
- National Institues of Health. (2016). Vitamina C. Retrieved from https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-DatosEnEspanol/
- Domínguez, I. R., Gutiérrez, O. S., López, O. R., & Naranjo, M. F. (2006). Beneficios del Aloe Vera l. (sábila) en las afecciones de la piel. Revista Cubana de Enfermeria, 22(3). https://doi.org/10.1053/joms.2000.9572