Tratamente pentru petele pielii 100% naturale - Doza de Sănătate
 

Tratamente pentru petele pielii 100% naturale

Pentru îndepărtarea petelor și regenerarea pielii puteți folosi ceapa. Fiind bogat în sulf și vitamina C, sucul de ceapă contribuie și la atenuarea ridurilor.
Tratamente pentru petele pielii 100% naturale
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cele mai multe dintre noi suntem foarte preocupate de îngrijirea pielii și de găsirea unor soluții pentru ca aceasta să fie netedă, fără pete sau alte imperfecți. Există o serie de factori – printre care expunerea la soare, dezechilibrele hormonale, utilizarea de produse chimice și altele – care pot duce la apariția pe piele a unor pete sau puncte cu aspect neplăcut. În acest articol, veți descoperi cele mai bune tratamente pentru petele pielii 100% naturale.

Din fericire, există o serie de mijloace pentru tratarea sau atenuarea acestor pete și redobândirea frumuseții naturale. Vom vorbi în continuare despre câteva tratamente pentru petele pielii care vă vor ajuta să vă puneți în valoare tenul.

Tratamente pentru petele pielii 100% naturale

Aloe vera

Aloe vera a fost folosită din cele mai vechi timpuri în tratamente pentru petele pielii și înfrumusețarea acesteia, deoarece asigură o hidratare profundă, ajută la vindecarea leziunilor și are efect regenerator. Pentru a profita din plin de beneficiile plantei, trebuie doar să stoarceți sucul din frunzele sale și să îl aplicați de două ori pe zi pe zonele cu probleme.

Suc de lămâie

Lămâie în tratamente pentru petele pielii

Sucul de lămâie este cel mai eficace tratament natural pentru albire și petele pielii pentru că are un conținut ridicat de vitamina C, care reglează producția de melanină și conține antioxidanți ce susțin refacerea celulelor.

Stoarceți jumătate de lămâie și, înainte de a merge la culcare, aplicați sucul direct pe zona afectată. Este foarte important să folosiți aceste tratamente pentru petele pielii noaptea, pentru că expunerea la soare poate păta pielea. Îndepărtați-l dimineața, spălându-vă fața cu apă rece.

Ceapă

Ceapa este, de asemenea, un ingredient ideal în tratamente pentru petele pielii. Datorită conținutului de sulf și vitamina C, ceapa atenuează petele pielii și reface celulele.

Puteți să o folosiți și pentru atenuarea ridurilor și tratarea acneei. Stoarceți sucul unei cepe și aplicați-l pe zona cu pete, folosind un tampon din bumbac. Lăsați-l să acționeze 10 minute, apoi spălați-vă cu apă rece.

Oțet de  mere

Oțet de mere în tratamente pentru petele pielii

Oțetul de mere este ideal pentru tratamentele de frumusețe deoarece are un pH acid care face pielea netedă și strălucitoare. Înmuiați un tampon din bumbac în oțet de mere și ștergeți-vă ușor fața. După 20 de minute, spălați-vă cu apă rece.

Iaurt

Datorită conținutului de acid lactic, iaurtul este foarte eficace în tratamentele de frumusețe, deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, lăsând-o moale și proaspătă.

Iaurtul este ideal pentru curățarea porilor, dezinfectarea pielii și combaterea îmbătrânirii premature. Pentru a atenua petele pielii trebuie doar să folosiți o mască din iaurt simplu. Aplicați-o pe zonele afectate și lăsați-o timp de 20 de minute, apoi îndepărtați-o cu apă călduță.

Trucuri pentru a preveni și a trata petele pielii

Urmând aceste sfaturi, veți putea evita majoritatea problemelor care provoacă pătarea pielii. Indiferent că încercați să preveniți apariția petelor pielii sau că doriți să le îndepărtați în mod sănătos țineți seama de următoarele idei:

  • Folosiți zilnic o cremă de protecție solară: Soarele provoacă arsuri, determină apariția petelor și a altor probleme care pot altera aspectul pielii. Prevenția este mai simplă decât tratarea, așa că folosiți întotdeauna cremă de protecție solară – în special dacă aveți o piele sensibilă. Și expuneți-vă cât mai puțin la soare – mai ales în mijlocul zilei.
  • Evitați să stați prea mult în aer liber: Dacă vreți să vă albiți pielea și să îndepărtați petele, pentru rezultate cât mai bune, faceți tratamentele noaptea. Expunerea la soare poate avea efecte secundare și agrava petele pielii, deja existente.
  • Hidratați-vă suficient: Hidratarea este soluția pentru o piele sănătoasă și curată. Hidratați-vă bând cât mai mulă apă și folosiți zilnic o cremă hidratantă.
  • Alimentați-vă corect: Pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă este esențial să aveți o alimentație sănătoasă, bogată în multe fructe și legume. Evitați alimentele prăjite sau cele bogate în zahăr, grăsimi, sodiu, junk food-ul, alimente care pe lângă faptul că sunt dăunătoare pentru organism vă afectează și pielea.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.