Elimină petele cu o mască facială cu aspirină și iaurt - Doza de Sănătate
 

Elimină petele cu o mască facială cu aspirină și iaurt

Ingredientele necesare pentru a prepara următoarea mască sunt foarte eficiente. Însă, fiind naturale, rezultatele dorite nu vor apărea imediat. Completează acest tratament cu o dietă echilibrată și creme de protecție solară. Nu vei fi dezamăgită!
Elimină petele cu o mască facială cu aspirină și iaurt
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Expunerea constantă la razele UV și schimbările hormonale pot cauza apariția unor imperfecțiuni la nivelul feței, însă o mască facială pot elimina petele.

În zilele noastre, din ce în ce mai multe femei se confruntă cu această problemă. Pentru a ne proteja frumusețea, avem la dispoziție o gamă largă de produse.

Din păcate, tratamentele din comerț sunt foarte scumpe, iar mulți dintre noi nu ni le permitem. În plus, anumiți compuși chimici din componența lor nu sunt deloc sănătoși, putând cauza efecte secundare nedorite dacă avem tenul sensibil.

Vestea bună este că putem încerca diverse soluții naturale și ieftine care elimină petele inestetice fără a ne expune la substanțe periculoase. Ingredientele necesare pentru a le prepara sunt foarte accesibile.

În articolul de azi vrem să îți prezentăm o mască facială cu aspirină și iaurt care te poate ajuta în tentativele de a elimina petele cauzate de expunerea la soare, astfel încât să ai o față mai frumoasă. Suntem siguri că o vei adora!

O mască facială incredibilă cu aspirină și iaurt

Ingrediente ca aspirina și iaurtul te ajută să elimini petele de pe față

Aspirina este un medicament care a devenit foarte popular în ultimii ani ca ingredient în tratamentele de înfrumusețare, în mare parte datorită prețului său scăzut. De obicei, aceasta este folosită pentru a combate durerile și a susține sănătatea cardiovasculară, dar compușii săi sunt benefici și pentru piele.

Aspirina conține anumite substanțe solubile în grăsimi numite hidroxiacizi, care se găsesc în numeroase creme exfoliante. Hidroxiacizii reduc aspectul petelor, susțin vindecarea și, nu în ultimul rând, elimină agenții contaminanți care pot acoperi pielea.

Totodată, datorită acidului salicilic din componența sa, aspirina este un produs antiinflamator și antiîmbătrânire. Odată absorbită de piele, ea combate acneea și semnele îmbătrânirii premature.

Ca să amplifici efectele aspirinei, îți propunem să o combini cu iaurt, un ingredient natural incredibil, utilizat timp de zeci de ani în scop cosmetic. Acidul lactic, antioxidanții și probioticele pe care le conține reglează pH-ul pielii și ajută la îndepărtarea celulelor moarte.

Iaurtul poate curăța pielea și, dacă este aplicat în mod regulat, va face petele și cicatricile să fie mai puțin vizibile.

Cum să folosești această mască facială care elimină petele

Ai la dispoziție numeroase produse naturale care elimină petele de pe piele

Pentru a prepara următoarea mască cu aspirină și iaurt, nu ai nevoie decât de câteva minute și o sumă mică de bani. Deși acest produs este în principal folosit pentru a elimina petele, poți profita de beneficiile sale și pentru a regla producția de ulei a pielii și a-ți curăța porii.

În plus, această mască te ajută chiar să reduci efectele nocive ale radicalilor liberi, mai ales dacă organismul tău este supraîncărcat cu toxine.

Ingrediente

 • 6 tablete de aspirină
 • ¼ cană (50 g) de iaurt grecesc
 • 2 linguri (50 g) de miere

Mod de preparare

 • Mai întâi, pisează aspirina cu un mojar cu pistil până obții o pudră.
 • Apoi, pune aspirina într-un recipient curat și amestec-o cu iaurtul grecesc și mierea.
 • Amestecă până obții o textură cremoasă, apoi aplică masca pe față.

Mod de aplicare

 • Noaptea, imediat după ce te-ai spălat pe față și te-ai demachiat, întinde această mască pe toate regiunile acoperite cu pete.
 • Dacă vrei, poți să o aplici și pe gât și piept pentru a profita la maxim de beneficiile sale antiîmbătrânire.
 • Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă caldă.
 • Când te clătești, folosește mișcări circulare pentru a îndepărta celulele moarte.
 • Apoi, aplică o cremă hidratantă pentru a amplifica efectele măștii.
 • Repetă acest tratament de 3 ori pe săptămână și nu uita să porți cremă de protecție solară în fiecare zi.

Câteva aspecte importante

Tratamentele naturale sunt ideale pentru a elimina petele de pe față
 • Ingredientele necesare pentru a prepara masca facială prezentată în acest articol nu provoacă, în general, efecte secundare nedorite. Însă este o idee bună să testezi masca pe o porțiune mică de piele înainte de a o aplica pe toată fața. Dacă experimentezi o senzație de arsură, nu o mai folosi!
 • Petele de pe fața ta nu vor dispărea imediat. Ca să obții rezultate vizibile, va trebui mai întâi să aplici această mască de mai multe ori.
 • Poți să îi amplifici efectele și dacă mănânci bine, bei suficientă apă și folosești produse faciale și machiaj blând.

Ești gata să începi un tratament bazat pe o mască facială care elimină petele inestetice ? Urmează sfaturile prezentate în acest articol și vei vedea cu ochii tăi cât de incredibilă este această mască naturală și ieftină!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.