Peeling facial cu aspirină pentru înfrumusețare
Scapă de probleme de natură cosmetică cu ajutorul tratamentului de peeling facial cu aspirină care curăța pielea în adâncime și reduce aspectul imperfecțiunilor.
Tratamentele exfoliante pentru înfrumusețarea feței, precum peeling-urile și scrub-urile faciale, au devenit din ce în ce mai populare. Acestea sunt oferite în spa-uri și saloane de înfrumusețare, dar este de obicei inaccesibil majorității femeilor din cauza prețului foarte ridicat.
Din fericire, nu avem nevoie de un profesionist în cosmetică pentru a deveni mai frumoase. Cu ajutorul aspirinei putem să ne exfoliem pielea feței și să scăpăm de imperfecțiuni chiar la noi acasă.
Ce trebuie să știi înainte de a face un peeling facial cu aspirină?
Este esențial să-ți pregătești pielea cu câteva zile înainte de a încerca tratamentul. Astfel, previi uscarea acesteia și facilitezi îndepărtarea impurităților. În funcție de tipul de ten, nu este neobișnuit ca pielea să se usuce în urma unui peeling, acest tratament presupunând curățarea pielii de celulele moarte.
Pentru început, te sfătuim să aplici tratamentul doar pe o porțiune mică a feței. Testează-l pentru a te asigura că acesta nu produce efecte secundare nedorite, precum senzații de arsură sau mâncărime. Dacă se întâmplă să experimentezi aceste simptome, optează pentru un tratament mai puțin agresiv.
Rezultatele tratamentului pot varia în funcție de tipul de piele și de rutina ta obișnuită de îngrijire a acesteia. Te invităm să afli cum poți prepara un peeling facial cu aspirină care îți va repara și întineri pielea feței.
Citește și:
Peeling facial cu aspirină pentru o piele mai frumoasă
Aspirina este unul dintre cele mai populare medicamente analgezice din lume, fiind utilizată în general pentru a trata probleme comune, precum durerile de cap. Nu avem nevoie de prescripție medicală pentru a o achiziționa.
Însă ceea ce multe femei nu știu este că aspirina oferă diverse beneficii pentru îngrijirea pielii, putând repara acest organ și reduce aspectul imperfecțiunilor.
Toate aceste proprietăți se datorează conținutului ridicat de acizi beta-hidroxi al aspirinei, un ingredient liposolubil. BHA este adăugat în diverse produse cosmetice cum ar fi creme și scrub-uri pentru revigorarea pielii și eliminarea imperfecțiunilor. De asemenea, BHA ajută la îmbunătățirea aspectului tenului și la îndepărtarea celulelor moarte.
Mai mult, aspirina are proprietăți antiinflamatorii, fiind utilă pentru a preveni acneea și formarea cicatricilor. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți utiliza acest medicament pentru a prepara un peeling facial cu aspirină, citește în continuare și ia aminte.
Cum prepari un peeling facial cu aspirină?
Deoarece tratamentul este unul puternic, te sfătuim să-l aplici seara, pentru a evita expunerea la soare. Nu-l aplica mai des de două sau trei ori pe lună, pentru că acesta îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, cauzând uscarea sa.
Ingrediente
- 5 tablete de aspirină
- 2 linguri (15 g) de miere
- 1 lingură (15 g) de iaurt simplu
Mod de preparare
Pasează tabletele de aspirină cu ajutorul unui mojar cu pistil până obții o pudră fină. Amestecă această pudră cu două linguri de miere, de preferință ecologică, și iaurt simplu pentru a obține o pastă.
Mod de utilizare
- Înainte să aplici tratamentul, spală-te bine pe față și asigură-te că te-ai demachiat complet.
- Înmoaie o cârpă în apă caldă sau încălzește-o într-un cuptor cu microunde pentru 30 de secunde. Acoperă-ți fața cu această cârpă timp de 10 minute pentru a-ți deschide porii și a permite tratamentului să pătrundă mai adânc în piele.
- Tamponează-ți fața cu un prosop pentru a o usca, apoi aplică un strat subțire din pasta preparată anterior. Las-o să acționeze pentru cel puțin 20 de minute, dar nu mai mult de o jumătate de oră.
- Clătește-ți fața cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă de calitate.
Te sfătuim să citești și:
Câteva sfaturi finale
În primele câteva zile după ce ai aplicat tratamentul, pielea ta va fi mai sensibilă la lumina solară decât de obicei. Din acest motiv, te sfătuim să aplici o cremă de protecție solară. Înainte de a reaplica tratamentul, utilizează produse blânde pentru îngrijirea pielii pentru a facilita regenerarea acesteia.
Dacă urmezi atent sfaturile prezentate în acest articol, rezultatele vor apărea încă din prima lună, iar pielea ta va deveni mai luminoasă. Aspirina te poate ajuta să-ți înfrumusețezi și alte regiuni ale corpului în care se acumulează celule moarte, inclusiv axilele, coatele și genunchii.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Arif, T. (2015). Salicylic acid as a peeling agent: a comprehensive review. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 8, 455. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4554394/
- Gibbs, S., Harvey, I., Sterling, J. C., & Stark, R. (2003). Local treatments for cutaneous warts. Cochrane Database of Systematic Reviews, (3). https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD001781/abstract
- Grimes, P. E. (1999). The safety and efficacy of salicylic acid chemical peels in darker racial‐ethnic groups. Dermatologic surgery, 25(1), 18-22. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1524-4725.1999.08145.x
- Lee, H. S., & Kim, I. H. (2003). Salicylic acid peels for the treatment of acne vulgaris in Asian patients. Dermatologic surgery, 29(12), 1196-1199. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1524-4725.2003.29384.x
- Rivera, M. A. G. (2002). La Aspirina. Revista Médica de la Universidad Veracruzana, 2(2), 46-48. https://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=28647
- Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of Cosmetic Dermatology, 12(4), 306-313. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.12058
- Amann, R., & Peskar, B. A. (2002). Anti-inflammatory effects of aspirin and sodium salicylate. European journal of pharmacology, 447(1), 1-9. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0014299902018289