Cum prepari un demachiant acasă

Ai rămas fără demachiant sau îți dorești să folosești un produs natural pentru a-ți îngriji tenul? Există diferite opțiuni pentru a-ți curăța tenul fără a recurge la produse chimice sau comerciale. Află din acest articol cum se prepară demachiantul de casă!

Recomandări pentru demachierea tenului

Totul depinde de cantitatea de machiaj folosită și, mai ales, de zona în care este aplicat acesta. Dacă ești una dintre persoanele care aplică foarte mult rimel și dermatograf, este posibil să ai nevoie de mai mult timp pentru demachiere, deoarece majoritatea produselor pentru ochi sunt rezistente la apă. Același lucru se poate întâmpla și cu buzele tale, în cazul în care rujul este de calitate sau ai utilizat o cantitate mare.

Pentru celelalte zone ale feței poate fi mai ușor. Spală-ți bine fața cu apă călduță și săpun cu pH neutru pentru a îndepărta machiajul. Dacă dorești, poți merge cu această sarcină de demachiere în „profunzime”. Ține minte că această metodă nu va curăța în totalitate fardul de pleoape, fardul de obraz, baza de machiaj, etc., așadar trebuie să continui curățarea. Nu va dura mai mult de două minute, iar vestea cea bună este că la sfârșit te vei bucura de o piele mult mai fină, radiantă, luminoasă și curată.

Demachiant natural

Este recomandat să te demachiezi de fiecare dată înainte de culcare. În cazul în care nu o faci, a doua zi te vei trezi cu pete pe față deoarece porii nu pot „respira”. Astfel apar sebumul, acneea, coșurile și punctele negre. Chiar dacă ești foarte obosită, trebuie să îți faci timp 5 minute pentru a-ți curăța tenul.

Dacă porți lentile de contact, trebuie să le scoți înainte de a începe demachierea deoarece produsul îți poate intra în ochi și cauza iritații, arsuri sau chiar deformări ale acestora.

Demachiant de casă, natural

 • Rețetă cu iaurt natural. Aplică un strat de iaurt pe față, lasă-l să acționeze timp de 10 minute, apoi curăță-l cu o dischetă demachiantă.
 • Lapte călduț. Încălzește câteva linguri de lapte la temperatura camerei, apoi îmbibă o dischetă de bumbac în acesta. Aplică-l pe față tamponând ușor și apasă ferm pe zonele cu mai mult machiaj (ex.: ochii), însă nu apăsa prea tare deoarece îți poți face rău sau pot apărea iritații. Nu uita să te clătești foarte bine la sfârșit.
Clătește fața cu apă după demachiant

 • Ulei de măsline. Este cel mai potrivit remediu pentru persoanele cu tenul uscat. Pune-ți câteva picături de ulei de măsline pe față și masează ușor. Îndepărtează-l cu un șervețel de hârtie îmbibat în apă călduță. Dacă fața ta devine mult prea uleioasă, spală-te bine utilizând săpun cu pH neutru și apă călduță. Uleiul de măsline este cel mai potrivit demachiant pentru ochi, deoarece el nu irită această zonă delicată.
 • Ulei de migdale. Este potrivit pentru femeile cu ten gras. Nu afectează acest tip de piele deoarece nu îl face mai uleios, ci neutralizează acest efect. Aplică-l la fel ca pe uleiul de măsline.
 • Mușețel și ulei de măsline. Prepară o infuzie de ceai de mușețel și las-o să se răcească. Îmbibă o dischetă de bumbac în această infuzie și adaugă câteva picături de ulei. Aplică soluția pe față, insistând asupra zonei ochilor. Acest demachiant îngrijește zona sensibila a ochilor și reduce pungile de sub aceștia.
Rețetă de demachiant

 • Ulei de migdale. Uleiurile sunt foarte utile pentru prepararea demachiantelor de casă. Uleiul de migdale este recomandat pentru demachierea ochilor. Pune câteva picături de ulei pe o dischetă de bumbac și aplică direct pe față. Poți adăuga ulei de ricin pentru a-ți întări și lungi genele.
 • Ulei de jojoba. Acesta reprezintă o altă variantă de demachiant natural ce se prepară în doar câteva minute. Oferă elasticitate și suplețe tenului. Pentru a-l aplica, amestecă o lingură de ulei de jojoba și două linguri de apă. Folosește o dischetă de bumbac și masează tenul cu mișcări circulare în timp ce urmărești curățarea machiajului.
Demachiant pentru ten

 • Vaselină. Aceasta poate fi cel mai eficient demachiant pentru rimel și dermatograf, deoarece uleiul din care este compusă dizolvă perfect cosmeticele. Aplică o cantitate mică pe un șervețel de hârtie, o bucată de material sau o dischetă de bumbac și șterge ușor zona pe care dorești să o demachiezi. Deoarece este o cremă densă și uleioasă, va trebui să îți clătești fața cu apă călduță din abundență după folosirea vaselinei.
 • Ulei de rapiță. Dacă îl amesteci cu ulei de măsline, poți îndepărta orice machiaj în câteva secunde. Pune într-o cană 3 sau 4 linguri din fiecare ulei. Îmbibă o dischetă de bumbac și tamponează-ți ușor fața. Nu uita să îți clătești fața după ce termini.
 • Căpșuni. Pentru a prepara acest demachiant de căpșuni, ai nevoie de 5 căpșuni mari și 3 linguri de iaurt natural. Zdrobește fructele și amestecă-le cu iaurtul, fie manual, fie într-un robot de bucătărie. Aplică masca pe față, masând ușor cu mișcări circulare și las-o să acționeze timp câteva minute. Apoi clătește cu apă din belșug și îmbibă o dischetă de bumbac în apă călduță pentru a îndepărta orice urmă de machiaj rămasă.
 • Iaurt și lămâie. Acesta este un demachiant pentru toate tipurile de piele. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de iaurt natural cu una de suc de lămâie. Aplică amestecul pe față, gât și decolteu. Acesta are proprietăți de exfoliere și de curățare a pielii. Lasă-l să acționeze timp câteva minute, apoi îndepărtează-l folosind o dischetă de bumbac umedă.
Te-ar mai putea interesa