Mască facială cu lapte și gelatină pentru puncte negre - Doza de Sănătate
 

Mască facială cu lapte și gelatină pentru puncte negre

Chiar dacă există și în comerț măști care ajută la eliminarea punctelor negre, ingredientele naturale din această rețetă oferă mai multe beneficii și sunt mai delicate cu pielea. 
Mască facială cu lapte și gelatină pentru puncte negre
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Ai încercat vreodată o mască facială cu lapte și gelatină? Printre altele, aceasta ajută la eliminarea punctelor negre, niște mici „blocaje” la nivelul porilor, așa cum sunt și coșurile.

Punctele negre apar atunci când pielea produce sebum în exces, fapt care duce la acumularea de celule moarte. Acestea sunt localizate în general în zona „T” a feței (frunte, nas și bărbie) și pe obraji.

Apariția punctelor negre este asociată cu lipsa igienei faciale, însă această problemă este mai frecventă în rândul persoanelor cu dezechilibre hormonale.

De multe ori, punctele negre apar și în urma utilizării anumitor produse cosmetice. Chiar dacă acest lucru nu este întotdeauna vizibil, machiajul lasă reziduuri chimice pe suprafața pielii.

Oricare ar fi cauza lor, există multe remedii pentru eliminarea punctelor negre care lasă tenul moale și sănătos.

În acest articol îți prezentăm o mască facială cu lapte și gelatină. Proprietățile sale ajută la îndepărtarea punctelor negre și la hrănirea pielii cu nutrienți sănătoși.

Încearc-o și tu!

Mască facială cu lapte și gelatină pentru eliminarea punctelor negre

Această mască facială cu lapte și gelatină este un remediu natural care ajută la eliminarea punctelor negre, a celulelor moarte și a altor impurități. Vorbim despre tot ceea ce se află la suprafața pielii. Ingredientele sale reglează activitatea glandelor sudoripare, reducând producția de transpirație.

Masca de mai jos conține vitamine, minerale și antioxidanți care mențin frumusețea pielii. Acești nurrienți previn apariția ridurilor premature și a acneei.

Aplicarea regulată a acestui tratament menține pielea fină și hidratată, întrucât acționează la fel ca alte produse exfoliante din comerț.

Beneficiile gelatinei

Mască facială cu lapte și gelatină plină de nutrienți benefici

Gelatina este un ingredient natural folosit de obicei la gătit, în rețete de dulciuri sau pentru îngroșarea anumitor supe.

Gelatina are un conținut bogat de nutrienți esențiali, în special de proteine. Aceștia oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Ceea ce mulți nu știu este faptul că gelatina este benefică și pentru piele. Acest ingredient ajută la regenerarea pielii și la menținerea nivelului optim de colagen. Astfel, gelatina previne apariția semnelor îmbătrânirii premature.

În plus, acest ingredient minunat are proprietăți tonifiante, detoxifiante și hidratante. Datorită acestor proprietăți, gelatina tonifică pielea și îndepărtează impuritățile blocate la nivelul porilor. Aceste beneficii se datorează în mare parte texturii sale dense. Gelatina se „lipește” fără să provoace probleme și ajută la eliminarea punctelor negre.

Beneficiile laptelui

Mască facială cu lapte și gelatină pentru piele curată

Aplicat pe ten în mod regulat, laptele ajută la reglarea pH-ului pielii. În plus, acest aliment reduce producția excesivă de sebum și acumularea de celule moarte.

Conținutul său bogat de acid lactic, vitamine și minerale sprijină procesul de regenerare a celulelor și curăță porii blocați.

Totodată, laptele are un efect răcoritor care calmează iritațiile și roșeața. Acest beneficiu este util mai ales persoanelor care suferă de acnee cronică.

Cum se prepară această mască facială cu lapte și gelatină?

Mască facială cu lapte și gelatină cu proprietăți exfoliante

Această mască facială cu lapte și gelatină este foarte ușor de preparat. În plus, acest tratament este foarte convenabil comparativ cu produsele scumpe pentru îngrijirea pielii din comerț.

Masca prezentată mai jos este potrivită pentru toate tipurile de piele, deoarece nu modifică pH-ul și nu provoacă uscarea excesivă a pielii.

Totodată, această mască naturală poate fi folosită și în completarea produselor exfoliante, deoarece elimină celulele moarte.

Ingrediente

 • 2 linguri de gelatină simplă, fără arome
 • 4 linguri de lapte

Instrucțiuni

 • Adaugă gelatina într-un vas care poate fi folosit în cuptorul cu microunde. Adaugă cele patru linguri de lapte.
 • Pune amestecul în cuptorul cu microunde și lasă-l la încălzit 10 – 15 secunde.
 • Verifică dacă este la o temperatură suportabilă, apoi aplică-l pe piele.
 • Dacă vrei ca amestecul să fie mai subțire și mai ușor de aplicat, mai adaugă lapte.

Mod de utilizare

 • Demachiază-te complet. Spală-te pe față cu apă caldă și cu săpun neutru.
 • Aplică masca pe toată fața. Concentrează-te asupra zonelor în care sunt localizate punctele negre.
 • Lasă masca să acționeze 40 de minute, până se usucă, apoi îndepărteaz-o de pe față. Începe de la margini către interior.
 • La finalul tratamentului, aplică o cremă de față sau o loțiune tonică hidratantă.
 • Folosește această mască de până la trei ori pe săptămână. 

Vrei să o încerci și tu? Dacă observi că punctele negre știrbesc frumusețea tenului tău, prepară această minunată mască facială cu lapte și gelatină. Spune adio acestor mici „invadatori” o dată pentru totdeauna!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.