Descoperă un tratament pentru păr cu aspirină - Doza de Sănătate
 

Descoperă un tratament pentru păr cu aspirină

Compoziția chimică a acestui tratament pentru păr pe bază de aspirină ajută la uciderea ciupercii care cauzează mătreața. În plus, aceasta stimulează circulația la nivelul scalpului. 
Descoperă un tratament pentru păr cu aspirină
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Obișnuința de a folosi produse comerciale pentru îngrijirea părului ne împiedică uneori să căutăm și metode alternative de a hrăni și de a întări podoaba capilară, cum ar fi aspirina. În realitate, un tratament pentru păr cu aspirină oferă multe beneficii pe care este bine să le luăm în considerare.

Reclamele și numărul mare de opțiuni din sfera cosmeticelor te-au făcut să crezi că tratamentele chimice sunt cea mai eficientă modalitate de a-ți menține părul sănătos și lipsit de probleme.

Dar cu mult timp înainte ca produsele comerciale de îngrijire a părului să invadeze piața, femeile utilizau diverse ingrediente pe care le aveau prin casă pentru a elimina mătreața, uscăciunea și multe alte probleme.

În prezent, multe persoane se întorc la vechile rețete și descoperă că sunt la fel de eficiente ca întotdeauna. Astăzi ne concentrăm asupra unui tratament pentru păr cu aspirină care ameliorează anumite probleme ale scalpului și stimulează creșterea părului.

Beneficiile tratamentului pentru păr pe bază de aspirină

Proprietățile unui tratament pentru păr cu aspirină

Aspirina este unul dintre cele mai utilizate analgezice și anticoagulante din întreaga lume. Aproape orice persoană are acest medicament în casă.

Medicii o recomandă pentru ameliorarea durerii și a stării generale de disconfort, însă aspirina reduce și febra și protejează sănătatea inimii.

Ingredientul activ din compoziția sa, acidul salicilic, reduce în mod semnificativ riscul unui atac cardiac și ajută la prevenirea cheagurilor de sânge la persoanele cu probleme circulatorii.

Pe lângă beneficiile medicinale, acest medicament este folosit și în scopuri cosmetice, datorită substanțelor din conținutul său.Când este aplicată local, aspirina curăță în profunzime părul și elimină ciupercile care provoacă apariția mătreții și uscăciunea scalpului. Aceasta îmbunătățește circulația și mărește rezervele de oxigen care pătrund în celulele pielii, stimulând creșterea părului.

În plus, aspirina are un efect exfoliant care îndepărtează celulele moarte. Astfel, acest produs îmbunătățește absorbția nutrienților și întărește foliculii de păr.

Cum să prepari un tratament pentru păr cu aspirină

Tratament pentru păr cu aspirină adăugat în șampon

Acest tratament pentru uz zilnic este ușor de preparat și te ajută să profiți de toate beneficiile oferite de aspirină pentru părul tău.

Ingrediente

 • 3 tablete de aspirină
 • 3 linguri de șampon (30 g)

Cum să procedezi

 • Pisează pastilele în mojarul cu pistil până obții o pudră.
 • Amestecă pudra cu trei linguri din șamponul tău obișnuit.
 • Când faci duș, umezește părul și aplică șamponul, acoperind complet părul.
 • Lasă-l să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește-te ca de obicei.
 • Dacă dorești, poți să aplici și balsamul tău preferat.

Cum să prepari o loțiune de păr cu aspirină?

Tratament pentru păr cu aspirină care oferă strălucire

Loțiunea pe bază de aspirină înfrumusețează culoarea naturală a părului și protejează podoaba capilară de efectele negative ale factorilor de mediu. Acest produs este recomandat și pentru persoanele care și-au vopsit părul și vor să își recapete culoarea naturală.

Ingrediente

 • 8 tablete de aspirină
 • 1/2 litru de apă

Cum să procedezi?

 • Pisează aspirina până obții o pudră și amestec-o cu o jumătate de litru de apă fierbinte.
 • Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l pe păr din abundență.
 • Repetă procedeul în fiecare seară.
 • Ai grijă să agiți bine sticla înainte de utilizare, întrucât pudra de aspirină se decantează.

De reținut!

 • Efectele acestor tratamente variază la fiecare persoană în parte, în funcție de tipul de păr și obiceiurile sale zilnice.
 • Pentru a obține cele mai bune rezultate cu acest tratament pentru păr cu aspirină, ai grijă să îl aplici în mod regulat.
 • Este bine să îți mărești consumul de apă, precum și de alimente bogate în biotină, vitamina E și proteine. 
 • Pentru a evita reacțiile alergice, este important să testezi produsul pe o porțiune mică de scalp, înainte de a aplica tratamentul complet. Dacă te confrunți cu iritații sau mâncărimi, încetează imediat să-l mai folosești.

Te-ai gândit vreodată că poți să-ți îngrijești părul cu aspirină? Acum că ai aflat care sunt beneficiile sale, poți să o încerci și tu.

Deși efectele nu se văd imediat, în câteva zile vei observa că părul tău este mai curat, mai mătăsos și mai sănătos. 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Vane, J. R., & Botting, R. M. (2003). The mechanism of action of aspirin. In Thrombosis Research. https://doi.org/10.1016/S0049-3848(03)00379-7.
 • Gonzáles, M. A. (2002). La Aspirina. Revista Médica de La Universidad Veracruzana.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.