5 obiceiuri pentru a slăbi în weekend - Doza de Sănătate
 

5 obiceiuri pentru a slăbi în weekend

5 obiceiuri pentru a slăbi în weekend
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Este important să includem obiceiuri pentru a slăbi în weekend în rutina noastră săptămânală. De obicei, suntem motivați să ne antrenăm și să respectăm dieta aleasă de luni până vineri. Dar ce se întâmplă când întrerupem rutina?

Weekendurile și sărbătorile tind să fie momentele în care ne comportăm așa cum nu am face niciodată în mod normal. Din păcate, două zile de distracție sunt de ajuns pentru a anula efectele a cinci zile de mișcare. Practic, tot efortul depus este de prisos.

Peobabil te întrebi: „Dar ce pot să fac? Nu reușesc să mă distrezi în timpul săptămânii. Oare nu am voie să mă simt bine nici sâmbăta și duminica?” Ca să-ți dăm o mână de ajutor, în articolul de azi îți prezentăm câteva obiceiuri pentru a slăbi în weekend.

Cei mai mulți dintre noi au impresia că un weekend de relaxare totală după o săptămână dificilă nu ne va face rău. Și este adevărat: relaxarea nu este nocivă. Însă dacă vrem să pierdem în greutate, trebuie să reținem că opțiunile noastre contează. Următoarele sfaturi îți vor fi de mare autor.

1. Dansul

Prietene care au adoptat obiceiuri pentru a slăbi în weekend

Dansul este o activitate excelentă pentru a stimula pierderea în greutate. Dacă ai dansat vreodată pentru o perioadă de timp îndelungată, știi deja că acesta te poate epuiza. Dar când îți propunem să dansezi pentru a slăbi, nu ne referim la petreceri și la consumul de băuturi alcoolice.

Dacă obiectivul tău este să pierzi în greutate, alcoolul și alimentele de timp „junk food” nu sunt de niciun ajutor. În cazul în care îți este poftă de o băutură rece atunci când dansezi la o petrecere, te sfătuim să optezi pentru apă sau suc natural. Dansul este benefic pentru tine din punct de vedere fizic, mental și emoțional.

Pe lângă faptul că stimulează arderea caloriile, această mișcare constantă oferă următoarele avantaje:

  • Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare
  • Activarea metabolismului
  • Fortificarea oaselor și a articulațiilor
  • Îmbunătățirea flexibilității

În general dansăm cu alte persoane. Dansând ne putem îmbunătăți abilitățile sociale și relațiile interpersonale. Toate aceste aspecte sunt importante pentru a evita depresia și anxietatea.

2. Ieșirile în familie

Unul dintre cele mai bune moduri de a slăbi peste weekend este să ieși afară împreună cu familia ta și să vă implicați împreună în activități fizice. Planificând plimbări și excursii cu cei dragi sâmbăta și duminica, vei fi mai motivat să pui în aplicare aceste idei. Vei face mișcare, iar corpul tău va arde caloriile în plus.

Este ca și cum ai merge la sală în weekend. Vei executa exerciții cardiovasculare, care sunt benefice pentru inimă și care stimulează arderea caloriilor.

Dacă faci multă mișcare în timpul săptămânii sau dacă slujba ta implică mult efort fizic, ieșirile în familie în weekend îți vor permite să nu-ți întrerupi rutina. Totodată, activitățile în grup constituie o ocazie minunată de a socializa.

3. Mersul la cumpărături

Femeie care are nevoie de obiceiuri pentru a slăbi în weekend

Oricât de greu de crezut ar părea, mersul la cumpărături intră în categoria de obiceiuri pentru a slăbi în weekend. Dacă petreci mult timp mergând pe jos sau probând haine, arzi calorii și îți antrenezi mușchii.

Mersul la cumpărături este foarte similar cu joggingul și dansul. De fapt, această activitate seamănă foarte mult cu dansul în sensul că, deoarece faci mișcare, îți îmbunătățești abilitățile sociale. În plus, cumpărăturile îți vor îmbunătăți dispoziția, în special când știi că simultan slăbești.

Evident, exercițiile de intensitate ridicată oferă rezultate mai bune, dar și cumpărăturile sunt fi de ajutor. Nu este o coincidență faptul că cei mai mulți dintre noi se simt epuizați la sfârșitul unei sesiuni de cumpărături.

4. Rețetele sănătoase

Din cauza problemelor de sănătate sau a vremii, nu avem posibilitatea să ieșim din casă în fiecare weekend. Dar asta nu înseamnă că nu ai la dispoziție alte moduri de a slăbi.

Informează-te cu privire la alimentele benefice pentru sănătatea ta și rezervă-ți timp pentru a încerca noi rețete. Astfel, vei fi ocupat tot weekendul, iar gustările inedite pot fi consumate și în săptămâna care urmează!

Înlocuiește făina rafinată cu făină integrală și optează pentru îndulcitori sănătoși ca Stevia rebaudiana sau mierea. Poți încerca și lapte vegetal în locul produselor lactate. Nu uita, lactatele conțin grăsimi și zahăr, substanțe nocive ce inhibă pierderea în greutate.

5. Activitățile distractive cu partenerul, pe lista de obiceiuri pentru a slăbi în weekend

Cuplu care încearcă diverse obiceiuri pentru a slăbi în weekend

Includerea familiei sau a partenerului de viață în activitățile de weekend te va motiva și îți va crește șansele să slăbești.

Te poți implica în toate activitățile prezentate anterior împreună cu partenerul tău. Dansează cu el sau ea, mergeți împreună la cumpărături, gătiți împreună și plecați în excursii. Vă veți distra și, totodată, veți arde kilogramele în plus!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Elliott JA., Docherty NG., Eckhardt HG., Doyle SL., et al., Weight loss, satiety and the postpandrial gut hormone response after esophagectomy: a prospective study. Ann Surg, 2017. 266 (1): 82-90.
  • Ortega FB., Lavie CJ., Blair SN., Obesity and cardiovascular disease. Circ Res, 2016. 118 (11): 1752-70.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.