Astăzi îți prezentăm 5 puncte de acupresură ale capului și beneficiile lor. Acupresura este o tehnică inventată în cadrul medicinei tradiționale chinezești. Aceasta are la bază stimularea unor puncte de acupresură pentru a îmbunătăți funcționarea anumitor regiuni ale corpului, precum și starea generală de sănătate.
Poate practici deja acupresură în mod regulat. Însă, chiar dacă nu ai mai încercat niciodată această terapie, nu este niciodată prea târziu să profiți de beneficiile sale.
Acupresura eliberează tensiunea acumulată, îmbunătățește circulația sanguină, ameliorează durerea și induce relaxarea. Așadar, această practică ne poate fi de mare ajutor în acele momente în care suntem tensionați sau copleșiți de stres.
Fiind o terapie alternativă, scopul acupresurii nu este să vindece bolile, ci să îmbunătățească starea generală de sănătate și să ofere un tratament mai natural decât procedurile medicale obișnuite.
Acestea fiind spuse, te sfătuim să încerci să stimulezi următoarele 5 puncte de acupresură ale capului. Oricând experimentezi o durere de cap intensă, te simți epuizat după o zi lungă la serviciu sau pur și simplu vrei să îți îmbunătățești circulația sanguină, încearcă cu încredere trucurile de mai jos.
1. Punctul „Cel de-al Treilea Ochi”
Acest punct de acupresură, numit „Cel de-al Treilea Ochi”, ne poate ajuta să tratăm durerile de cap, inclusiv migrenele.
„Cel de-al Treilea Ochi” este localizat între sprâncene, deasupra septului nazal.
Aplicând presiune asupra acestui punct, vei stimula vasele de sânge care asigură circulația sanguină și oxigenarea. Acest truc te poate ajuta și să remediezi problemele cutanate.
Pentru a stimula punctul „Cel de-al Treilea Ochi”, ai la dispoziție 2 variante:
Prima este foarte simplă. Nu trebuie decât să aplici presiune cu degetul arătător timp de 60 de secunde.
Cea de-a doua te va relaxa imediat. Fără a-ți lua degetul de pe „Cel de-al Treilea Ochi”, trasează mișcări circulare. Este atât simplu!
2. Punctul „Bambus”
Punctul „Bambus” este asociat pasajului nazal și ne poate ajuta să ne relaxăm, să ameliorăm stresul și, nu în ultimul rând, să ne desfundăm nasul.
Pentru a găsi punctul „Bambus”, trebuie să pui degetele arătătoare pe colțurile interioare ale ochilor.
Punctul pe care îl cauți este reprezentat de osul care înconjoară globii oculari. Stimulând această regiune sensibilă, te vei simți imediat mai bine.
Ca să stimulezi punctul „Bambus”, nu trebuie decât să aplici presiune cu vârfurile degetelor timp de un minut. (Evită însă să aplici presiune excesivă. În caz contrar, riști să experimentezi durere sau chiar halucinații, precum pete sau lumină).
3. Punctul „Porțile Conștiinței”
Acest punct este localizat la nivelul cefei, chiar la baza craniului. Punctul „Porțile Conștiinței” vizează 2 mușchi esențiali ai corpului: trapezul și mușchiul sternocleidomastoidian.
Poți profita de numeroase beneficii dacă aplici presiune în această regiune. Merită să încerci, dar te sfătuim să ceri ajutorul unei alte persoane.
Stimularea punctului „Porțile Conștiinței” poate ameliora durerile de cap și rigiditatea gâtului.
Totodată, acest truc tratează vertijul, amețeala, durerile oculare și chiar țiuitul în urechi.
Persoana care va aplica presiunea trebuie mai întâi să găsească cele 2 puncte din imaginea de mai sus, aflate la baza craniului.
Presiunea trebuie aplicată timp de 5 secunde cu vârfurile degetelor, după care trebuie efectuat un masaj de 3 minute cu pumnii încleștați.
Atunci când încerci să stimulezi „Porțile Conștiinței”, cel mai bine este să stai întins.
4. Punctul „Mireasma de Bun Venit”
Acest punct cu denumirea poetică de „Mireasma de Bun Venit” se află în două regiuni localizate lângă pasajele nazale. Beneficiile stimulării lor sunt limitate, dar interesante: ameliorarea migrenelor și a simptomelor incomode ale sinuzitei.
Pune vârfurile degetelor pe punctele din imaginea de mai sus și masează timp de un minut. Te vei relaxa imediat!
5. Punctul „Conacul Vântului” (Gv16 Fengfu), unul dintre cele mai importante puncte de acupresură ale capului
Ultimul dintre aceste puncte de acupresură ale capului pe care vrem să ți le prezentăm vizează o parte specifică a corpului: regiunea lombară.
Gv16 Fengfu este localizat la punctul de legătură dintre cap și gât. Unul dintre principalele sale avantaje este faptul că oferă beneficii terapeutice pentru organe multiple.
Iată câteva motive să stimulezi punctul „Conacul Vântului”:
Îți vei îmbunătăți calitatea somnului
Vei avea o digestie mai bună
Vei scăpa de durerile de cap, de dinți și articulare
Îți vei îmbunătăți circulația sanguină
Pentru a stimula punctul „Conacul Vântului”, ai nevoie de un cub de gheață. Aplică presiune cu acesta pentru intervale de câte 3 secunde, timp de un minut. Efectele dorite nu vor întârzia să apară.
p>Rinichii joacă un rol foarte important în eliminarea substanțelor toxice din organism. Aceste organe muncesc continuu pentru a elimina toxinele prin intermediul urinei și, printre altele, pentru a menține echilibrul sărurilor minerale și al altor substanțe nutritive esențiale. Pentru a…
p>Paraziții intestinali, cunoscuți în limbajul colocvial ca „viermi”, sunt organisme care provoacă diverse simptome grave atunci când reușesc să infesteze intestinul. În articolul de astăzi îți dezvăluim un remediu care combate paraziții intestinali, preparat cu semințe de in și cuișoare.…
p>Osteoporoza este o afecțiune silențioasă caracterizată prin deteriorarea treptată a oaselor. Alterările pe care le cauzează pot fi ireversibile, însă există o mulțime de modalități pentru prevenirea apariția acesteia. Principala metodă este consumul de alimente bogate în calciu și menținerea…
p>Ghimbirul este un condiment cunoscut datorită gustului și mirosului său intens. Este folosit ca și condiment în bucătărie sau în scopuri medicinale, cea mai cunoscută întrebuințare a sa fiind tratarea simptomelor răcelii. Dar știai că este un remediu eficient și…
p>Durerea lombară, cunoscută și sub denumirea de lombalgie sau lumbago, apare în partea inferioară a spatelui și cauzează disconfort pacientului. În acest articol, îți prezentăm rețeta unui unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și ulei de cocos. Ingredientele nu te…
p>După o zi lungă de muncă sau de învățat, este posibil să simți un disconfort la nivelul oaselor. Dacă ai un drum lung până ajungi acasă, este posibil ca, după un timp, să te doară genunchii sau alte articulații. Știai…