6 moduri de a folosi tușul de ochi - Doza de Sănătate
 

6 moduri de a folosi tușul de ochi

Modul corect de a folosi tușul de ochi depinde de forma ochilor, de ocazia pentru care te machiezi și de momentul zilei.
6 moduri de a folosi tușul de ochi

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Produsele cosmetice și tehnicile de machiaj ajută milioane de femei să se simtă frumoase și să aibă încredere în sine. Punând în aplicare următoarele 6 moduri de a folosi tușul de ochi, și tu o să devii o femeie curajoasă!

Deși știm că aceste calități sunt o chestiune de atitudine, multe femei se simt mai sofisticate și senzuale atunci când reușesc să se machieze corect.

În ceea ce privește frumusețea fizică, ochii sunt foarte importanți. Rolul acestora nu este doar de a scoate în evidență atractivitatea și latura misterioasă. Ochii reflectă starea emoțională și accentuează trăsăturile naturale ale feței.

Este important să folosim machiajul corect. În fond, să aplici tuș de ochi nu înseamnă doar să trasezi o linie. Deoarece multe femei au nelămuriri, în articolul de azi îți propunem 6 moduri de a folosi tușul de ochi, în funcție de ocazie. Nu ezita să le încerci!

1. Ochii de pisică

Moduri de a folosi tușul de ochi în machiaj

Ochii de pisică sunt cea mai populară tehnică de machiaj pentru ochi. Apelăm la acest truc provocator și senzual la ocazii speciale, în special atunci când evenimentul respectiv are loc noaptea.

Ochii de pisică se realizează cu machiaj neutru, dar sunt scoși în evidență cu ajutorul rimelului și al fardului de pleoape argintiu sau auriu. Ai grijă când trasezi liniile, deoarece aplicarea excesivă de tuș poate crea un look vulgar.

Instrucțiuni:

 • Conturează întreg ochiul cu tuș negru și, treptat, îngroașă linia până când devine similară cu cea din fotografia de mai sus.
 • Apoi, desenează o aripioară plecând de la capătul exterior al genelor și umple-o cu negru.

2. Tușul de ochi color

Privire misterioasă cu mai multe moduri de a folosi tușul de ochi

Tușul de ochi color oferă un efect de întinerire și revigorare, fiind ideal pentru a face ochii mari să lucească. Poți începe cu o bază închisă la culoare, deasupra căreia să aplici o nuanță deschisă care să iasă în evidență.

Spre deosebire de ochii de pisică, acest look presupune ca doar partea de sus a ochilor să fie conturată, aripioara fiind îndreptată spre exterior.

Instrucțiuni:

 • Trasează o linie cu tuș de ochi negru deasupra rădăcinii genelor.
 • Apoi, urmând aceeași linie, adaugă puțină culoare.

3. Conturul complet

Moduri de a folosi tușul de ochi ce nu răpesc mult timp

Conturul complet are trăsături similare cu ochii de pisică, dar oferă un look mai discret. Poți apela la acesta atât ziua, cât și seara, deoarece te ajută să ai o privire misterioasă, fără a fi prea intens.

Când vine vorba de conturul complet, discreția este cel mai important aspect. Nu îl combina cu fard de pleoape închis la culoare sau rimel în exces.

Instrucțiuni:

 • Conturează ochii cu o linie fină, dar nu o face exagerat de unghiulară sau proeminentă.
 • Evită acest stil dacă ai ochii mici sau migdalați deoarece, în loc să îi scoată în relief, conturul complet îi va face să pară opaci și închiși.

4. Liniile duble

Moduri de a folosi tușul de ochi ca să ai un look incredibil

Liniile duble constituie un stil foarte senzual, ideal pentru evenimentele care au loc noaptea. Ai nevoie de puțină îndemânare pentru această tehnică, dar poți repeta procedura până când îți iese.

Liniile se trasează pe ambele pleoape, dar nu trebuie unite. Pentru a obține un look mai elegant, poți adăuga o perlă de fard de pleoape negru.

Instrucțiuni:

 • Trasează o linie de-a lungul pleoapei superioare, terminând cu o aripioară îndreptată în sus.
 • Apoi, conturează pleoapa inferioară, umbrind-o ușor, astfel încât linia să nu fie foarte vizibilă.

5. Liniile subțiri, unul dintre cele mai simple moduri de a folosi tușul de ochi

Moduri de a folosi tușul de ochi foarte simple

Această tehnică de machiaj cu tuș de ochi te va ajuta să obții un look elegant și discret, numai bun pentru o zi obișnuită la serviciu sau o excursie în afara orașului sau la plajă. Pentru ca look-ul tău să fie mai expresiv, aplică rimel cu precizie pe gene.

Instrucțiuni:

 • Începe prin a aplica o bază fină deasupra genelor, apoi trasează o linie neagră subtilă cu tuș de ochi.
 • Îngroașă ușor linia la partea din exterior a ochiului.

6. Linia grecească

Moduri de a folosi tușul de ochi ca să fii frumoasă

Femeile cu ochii mici și migdalați pot obține un look sofisticat și luminos cu ajutorul liniei grecești. Ultimul dintre cele 6 moduri de a folosi tușul de ochi pe care vrem să ți-l prezentăm te va ajuta să îți faci ochii să pară mai mari și rotunzi, astfel încât să iasă în evidență.

Linia grecească se potrivește atât ziua, cât și noaptea. Poți să o combini cu fard de pleoape alb sau orice alte culori.

Instrucțiuni:

 • Liniile trebuie trasate astfel încât să contureze ochii aproape în totalitate deasupra, dar trebuie să se oprească la mijlocul pleoapelor inferioare.
 • Dacă vrei să încerci această tehnică de machiaj, aplică rimel pe gene și fard de pleoape deschis la culoare.

Aceste 6 moduri de a folosi tușul de ochi ți se par interesante? Încearcă-le cu încredere la tine acasă!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.