6 remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare

Îmbunătățirea alimentației este un pas fundamental pentru eliminarea paraziților intestinali. Pe lângă evitarea consumului unor alimente dăunătoare, există unele remedii naturale care ne pot ajuta să tratăm infecțiile.
6 remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare

Ultima actualizare: 19 Mai, 2019

Infecțiile cauzate de paraziții intestinali sunt mult mai frecvente decât ne imaginăm. Din nefericire, în majoritatea cazurilor nu ne dăm seama de acest lucru, deoarece simptomele pot fi confundate cu alte afecțiuni, precum problemele digestive, nervozitatea, iritabilitatea sau mâncărimile. Din acest motiv, în acest articol îți propunem 6 remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare, care pot fi utile și pentru prevenirea îmbolnăvirii. Aceste alimente ne ajută să avem un intestin sănătos.

Ce trebuie să avem în vedere?

Alimente fermentate ce luptă cu infecțiile parazitare

Organismul poate ajunge să aibă paraziți chiar dacă este sănătos și echilibrat. În mod normal, paraziții ar trebui să fie eliminați în mod natural.

Află mai multe! Citește și:

6 simptome ale paraziților intestinali

În general, pentru prevenirea infecțiilor parazitare se recomandă reducerea sau evitarea consumului de lactate, alcool și zahăr, inclusiv de fructe care conțin prea multă fructoză. În același timp, trebuie să consumăm mai multe alimente proaspete și fermentate (chefir, iaurt natural, varză murată, etc.)

Se recomandă și administrarea unui supliment de probiotice, care ne ajută să menținem sănătatea florei intestinale. Intestinele sunt locul ideal de acumulare a paraziților, aceștia afectând și sistemul imunitar.

Remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare

1. Usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare. Efectul său puternic antibiotic îl transformă într-un tratament natural ideal atunci când sistemul imunitar este slăbit.

Pentru ca usturoiul să aibă un efect antiparazitar, cel mai bine este să îl consumăm crud. Dacă nu ne place astfel, îl putem consuma cu un pic de pâine prăjită sau putem să adăugăm mai mult din acest ingredient într-o supă. O altă opțiune ar fi faimoasa cură tibetană de usturoi. De asemenea, putem să alegem și varianta unei capsule cu ulei de usturoi.

2. Semințe de papaya

Papaya este un fruct tropical care oferă echilibru funcției digestive. Cu toate acestea, nu este cunoscut la scară largă efectul antiparazitar al semințelor sale, care ies în evidență datorită formei rotunde și gustului picant.

Pentru a le consuma sub formă de remediu, trebuie să le măcinăm sau să le procesăm într-un blender și să le consumăm între mese timp de câteva zile consecutive. Le putem amesteca și cu sucul de papaya.

3. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac reprezintă următorul element de pe lista de remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare. Acestea sunt bogate în cucurbitină, un aminoacid care paralizează anumite tipuri de paraziți și facilitează eliminarea lor din organism.

Dacă avem deja paraziți în organism, se recomandă consumul a aproximativ 30 de semințe de dovleac crude zilnic, între mese. Putem să le pisăm pentru a le consuma mai ușor. Dacă le consumăm în forma lor naturală, trebuie să le mestecăm bine pentru a obține efectul dorit.

4. Ghimbir

Remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare precum ghimbirul

Ghimbirul este un condiment care iese în evidență datorită gustului său picant și răcoritor. Are atât de multe proprietăți medicinale, încât ar trebui să îl consumăm zilnic. De asemenea, ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva infecțiilor parazitare.

Putem începe ziua cu o infuzie de ghimbir sau să îl combinăm cu un suc de fructe, de exemplu, de portocale, mere sau pere. Putem să îl folosim și pentru condimentarea anumitor preparate dulci și sărate, în scop preventiv. Ghimbirul oferă savoare mâncărurilor.

5. Cuișoare

Cuișoarele sunt un condiment cu miros și gust puternic, care a fost utilizat frecvent ca remediu natural încă din timpuri străvechi. Cu toate acestea, în prezent nu sunt utilizate foarte mult, mai ales pentru că nu li se cunosc proprietățile.

Consumând în fiecare dimineață cuișoare pe stomacul gol, vom elimina paraziții. Putem utiliza cuișoarele și pe post de condiment în tocănițe sau chiar în deserturi.

6. Oțet de mere

Oțetul de mere este un remediu simplu și accesibil, eficient împotriva paraziților și, în general, pentru menținerea sănătății. Se recomandă consumul între mese, diluat în apă.

Alege un tip de oțet de mere pur, nefiltrat și nepasteurizat. În acest fel, te vei asigura că acesta și-a păstrat enzimele și probioticele esențiale. De asemenea, oțetul de mere este un aliment care ajută la vindecarea florei intestinale după o infecție.

S-ar putea să te intereseze...
Combate paraziții intestinali cu semințe de in
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Combate paraziții intestinali cu semințe de in

În articolul de astăzi îți dezvăluim un remediu care combate paraziții intestinali, preparat cu semințe de in și cuișoare.  • Werner Apt, B. (2014). Infecciones por parásitos más frecuentes y su manejo. Revista Médica Clínica Las Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(14)70065-3
  • Apt, W., Condes, L., & Biom, C. (2014). Infecciones Por Parásitos Más. Revista Medica Clinica Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(14)70065-3
  • Macedo, M., & Blanco, J. (2008). Infecciones hospitalarias. Control. https://doi.org/10.1177/0886260518756117
  • Perez-Arellano, J., Hernandez, M., Pisos-Álamo, E., & Carranza-Rodríguez, C. (2007). Tratamiento de las enfermedades parasitarias (I): Protozoosis. Informacion Terapeutica Del Sistema Nacional de Salud.
  • Turnbaugh, P. J., Ley, R. E., Mahowald, M. A., Magrini, V., Mardis, E. R., & Gordon, J. I. (2006). An obesity-associated gut microbiome with increased capacity for energy harvest. Nature. https://doi.org/10.1038/nature05414
  • Jenq, R. R., Ubeda, C., Taur, Y., Menezes, C. C., Khanin, R., Dudakov, J. A., … R.M. van den Brink, M. (2012). Regulation of intestinal inflammation by microbiota following allogeneic bone marrow transplantation. The Journal of Experimental Medicine. https://doi.org/10.1084/jem.20112408