6 sfaturi pentru a face sex în apă cu riscuri minime
Puține persoane sunt îndeajuns de îndrăznețe pentru a încerca lucruri noi în plan sexual. Motivele sunt diverse: teamă, prejudecăți sau lipsa de informare. Una dintre cele mai întâlnite fantezii erotice este sexul în apă. Cadrul deosebit, lumina soarelui și apa în sine sunt elemente seducătoare. Însă, înainte de a-ți transforma fantezia în realitate, este important să ții cont de câteva sfaturi pentru a face sex în apă fără a te expune niciunui risc.
1. Sfaturi pentru a face sex în apă la piscinele publice
Apa din piscină are clor, însă asta nu înseamnă că nu mai există germeni în ea. Problema nu este reprezentată de chimicalele cu care este curățată piscina, ci de bacteriile pe care le aduci cu tine. Ne referim la produsele din păr, crema de protecție solară, machiajul și, desigur, substanțele chimice din urină.
Cel mai bine este să îți folosești simțul olfactiv. Dacă ți se pare că apa miroase urât, renunță la ideea unei partide de amor în piscină. Riscul de a contracta o infecție din particulele din apă este scăzut. Cu toate acestea, este mai bine să eviți locurile aglomerate.
2. Apa nu este lubrifiantă
În mod normal, asociem apa cu umiditatea, însă acest lichid nu favorizează lubrifierea vaginului. Motivul? Când intri în apă, aceasta pătrunde în adâncul vaginului și curăță secrețiile naturale ale acestuia. Prin urmare, apa provoacă uscăciune vaginală.
În urma acțiunii apei, zona intimă se irită ușor din cauza clorului și a sărurilor. Clorul este un agent caustic care modifică nivelul pH-ului. Prin urmare, ai putea dezvolta o infecție vaginală sau vaginoză. Așadar, este important să folosești un lubrifiant.
3. Pot folosi prezervativul?
Nu există prea multe studii cu privire la folosirea metodelor de contracepție în apă. Însă, dacă apa nu are o concentrație ridicată de sare, le poți folosi, deoarece nu există efecte negative asupra materialelor. Cu toate acestea, clorul le poate deteriora. În plus, este posibil ca în apă să existe urme de ulei sau reziduuri chimice.
Nu uita că lipsa unui lubrifiant provoacă uscăciune și frecare, iar acestea pot duce la ruperea prezervativului. Prin urmare, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a face sex în apă fără a te expune unor riscuri majore este să folosești un lubrifiant pe bază de silicon. Așa cum am menționat deja, substanțele uleioase produc daune, iar cele pe bază de apă dispar.
Totodată, ai grijă să îți pui prezervativul înainte de a intra în apă, când penisul este complet erect. Dacă îl pui când ești deja în apă, riști să se rupă. Tot așa, trebuie să îl scoți înainte ca erecția să dispară pentru a nu rămâne înăuntrul vaginului.
4. Pot rămâne însărcinată?
Fără îndoială, există posibilitatea de a rămâne însărcinată dacă faci sex neprotejat în apă, la fel ca în pat. Ideea că poți curăța sperma dacă îți clătești vaginul cu apă este greșită.
Totodată, frica de a rămâne însărcinată pentru că un bărbat a ejaculat în apă este total nefondată. Este necesar ca ejacularea să se producă direct în vagin pentru a exista posibilitatea unei sarcini. Prin urmare, este practic imposibil ca acest lucru să se întâmple. Ca să nu mai vorbim de mișcarea necesară pentru a introduce sperma în vagin.
În plus, spermatozoizii nu „supraviețuiesc” în afara corpului uman. Aceștia nu rezistă în aer liber, nici la temperaturi ridicate, nici scăzute.
5. Infecții cu transmitere sexuală?
Acesta este unul dintre motivele pentru care folosirea prezervativului nu poate lipsi de pe lista de sfaturi pentru a face sex în apă cu riscuri minime. Posibilitatea de a contracta o infecție cu transmitere sexuală este aceeași în apă, ca și pe uscat. Chiar dacă anumite produse dezinfectante elimină bacteriile, acestea nu reduc riscul de infectare.
6. Oase rupte?
În apă, este bine să fim atenți când încercăm anumite poziții sexuale. Densitatea acesteia poate duce la pierderea echilibrului. Prin urmare, ai grijă să îți ții pasiunea în frâu. În caz contrar, ai putea să te umpli de zgârieturi sau, mai rău, să îți rupi oasele.
Așadar, ce zici, vrei să încerci o partidă de sex în apă?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Lehtonen, J., Jennions, M. D., & Kokko, H. (2012). The many costs of sex. Trends in Ecology and Evolution. https://doi.org/10.1016/j.tree.2011.09.016
Berlant, L., & Warner, M. (1998). Sex in Public. Critical Inquiry. https://doi.org/10.1086/448884
Public Health England. (2017). Sexually transmitted infections and chlamydia screening in England, 2016. Health Protection Report. https://doi.org/10.1109/DASC.2005.1563459