7 sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară - Doza de Sănătate
 

7 sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară

Forța interioară ne ajută să depășim obstacolele și să le privim, printre altele, ca oportunități de a învăța lecții importante.
7 sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară

Ultima actualizare: 01 iunie, 2018

Viața are multe urcușuri și coborâșuri, iar uneori nu știm cum să le facem față. Frica și ignoranța sunt inamicii principali cu care ne confruntăm zi de zi. Tocmai de aceea este important să fim puternici din punct de vedere psihic pentru a depăși obstacolele care ne apar în cale pe nepregătite. În cele ce urmează, îți oferim câteva sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară, a-ți întări emoțiile și a face față greutăților.

De ce este importantă forța interioară?

Dacă adopți alte obiceiuri și îți modifici percepția asupra vieții, poți dezvolta o calitate numită reziliență. Aceasta reprezintă abilitatea de a depăși orice situație dificilă și de a merge mai departe orice s-ar întâmpla.

Dacă ești rezilient, devii mai puternic din punct de vedere emoțional, echilibrat și capabil de a vedea „partea plină a paharului”. Cu toții avem probleme, însă ceea ce ne diferențiază este modul în care reacționăm la greutățile întâmpinate. 

A fi rezilient nu înseamnă a nu fi deranjat de nimic sau a nu avea probleme, ci a ști cum să îți controlezi emoțiile și cum să îți folosești aptitudinile pentru a îmbunătăți situația în care te afli și a depăși dificultățile cu succes. 

Sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară

Sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară și a depăși obstacolele

Nu trebuie să te prefaci că ești puternic, ci să fii cu adevărat așa. Dacă vrei să plângi, plângi. Dacă vrei să urli, urlă. Important este să reacționezi într-un fel sau altul.

După ce ai depășit criza, pune-te în mișcare și ia măsuri pentru a schimba situația. În acest sens, ține cont de următoarele sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară:

1. Privește greutățile ca pe niște oportunități

Oricât de grea ar fi situația în care te afli, ai mereu posibilitatea de a renaște din propria cenușă, la fel ca pasărea Phoenix. Concentrează-te asupra oportunităților, nu a dificultăților.

Găsește o modalitate de a trage foloase din orice situație.

2. Identifică provocările

Sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară care te ajută să evoluezi

Forța interioară constă în adaptarea la dificultăți în cel mai bun mod posibil. După ce ai trecut prin suferință, angoasă sau stres, trebuie să te pui din nou pe picioare și să mergi mai departe.

Perfecționează-ți aptitudinile, astfel încât să îți poți face planuri pe care să le duci la capăt. Privește-ți obiectivele dintr-o lumină pozitivă și controlează-ți impulsul puternic de a renunța la visurile tale. Poți obține tot ce îți dorești dacă faci pași mici pentru a ajunge acolo.

3. Întărește-ți motivația

Este foarte important să ai o motivație puternică. Concentrează-te asupra oamenilor și lucrurilor pentru care merită să lupți. În acest fel vei reuși să mergi mai departe cu o atitudine pozitivă. În plus, te vei simți suficient de puternic pentru a depăși orice obstacol.

Cel mai important este să știi exact ce îți dorești și cât de mult poți evolua.

4. Acceptă înfrângerile

Sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară precum acceptarea înfrângerilor

Desigur, nu putem controla totul, iar greșelile fac parte din procesul de învățare. Probabil ai auzit și tu zicala: „Dacă nu riști, nu câștigi”. Noi am mai putea adăuga o variantă: „Dacă nu greșești, nu evoluezi”.

Unul dintre principalele sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară este să accepți înfrângerile. 

Acceptă criticile constructive, nu lăsa situațiile neașteptate să te copleșească și amintește-ți că orice lucru rău care ți se întâmplă are și o latură pozitivă. Trebuie să exersezi și să încerci de mai multe ori până obții rezultatul dorit. În plus, trebuie să îți îngădui să faci și anumite greșeli pe parcurs.

5. Concentrează-te asupra punctelor tale forte

Când vorbim despre sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară și optimismul, trebuie să menționăm conștientizarea și valorificarea punctelor tale forte. De exemplu, dacă ești capabil să ordonezi lucrurile în mod eficient, profită de acest „dar” atunci când biroul tău este un dezastru și aștepți o vizită importantă.

Poate una dintre abilitățile tale este menținerea unui contact apropiat cu cei din jur și disponibilitatea de a le sări în ajutor în orice moment. Ține cont de calitățile și aptitudinile tale, consolidează-le și concentrează-te pe ceea ce știi să faci cel mai bine.

6. Ignoră persoanele negativiste

Sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară precum distanțarea de pesimiști

Din păcate, suntem înconjurați de oameni care îi vorbesc de rău pe ceilalți și care văd întotdeauna partea proastă a lucrurilor. Acești oameni nu te ajută cu nimic, din contră, îți fac mai mult rău.

Degeaba încerci să iei în considerare anumite sfaturi pentru a-ți regăsi forța interioară dacă păstrezi în viața ta oameni negativiști care te determină să le copiezi comportamentul. Nu lăsa pesimiștii să te influențeze. 

Dacă o persoană îți spune că nu poți face un anumit lucru, dovedește-i contrariul. Sau și mai bine: dovedește-ți ție însuți că se înșală. Distanțează-te de oamenii care văd probleme în loc de soluții. 

7. Menține-ți echilibrul emoțional

Chiar dacă pare greu, cu puțină răbdare este posibil. Fericirea nu înseamnă să fii cu zâmbetul până la urechi 24 de ore din 24, ci să îți menții o stare psihică echilibrată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.