Depășește greutățile vieții cu 5 citate motivaționale - Doza de Sănătate
 

Depășește greutățile vieții cu 5 citate motivaționale

Când întâmpini greutăți în viață, nu strică să te motivezi puțin. Nu uita, o să îți fie mai bine în curând!
Depășește greutățile vieții cu 5 citate motivaționale

Ultima actualizare: 23 ianuarie, 2019

Știai că poți să îți îmbunătățești viața dacă începi să îi ajuți pe ceilalți și nu te mai gândești atât de mult doar la tine? Când dăruiești, primești la rândul tău ceva. Învață această lecție, precum și altele, cu autorul câtorva citate motivaționale care te ajută să înfrunți greutățile vieții.

În momentele în care întâmpinăm greutăți în viață, ne plac citatele care parcă ne șoptesc în ureche cuvinte de încurajare. Unii dintre noi „colecționăm” aceste citate motivaționale, deoarece știm că, mai devreme sau mai târziu, vom avea nevoie de ele.

Luând în considerare acest fapt, mai jos îți prezentăm câteva citate motivaționale superbe. Orice persoană are, la un moment dat, impresia că nu îi merge bine în viață. Această impresie este totuși temporară.

Însă câteodată acest adevăr nu este suficient pentru a ne readuce un zâmbet pe buze. Următoarele 5 citate motivaționale trebuie să te urmeze oriunde mergi. Când întâmpini greutăți în viață, ele îți sunt de mare ajutor. Suntem siguri că îți vor umple viața cu energie pozitivă.

5 citate motivaționale care te ajută să depășești greutățile vieții

1. „Fii bun oricând se poate. Mereu se poate.” – Dalai Lama

Citate motivaționale referitoare la bunătate și generozitate

De câte ori ți s-a întâmplat să întâmpini dificultăți în viață și să îți verși nervii pe prima persoană care ți-a ieșit în cale? Cu siguranță acest comportament a înrăutățit situația. Și, în fond, cum ar putea să îți fie bine dacă te comporți așa? Nu uita, atragi ceea ce gândești.

Așadar, dacă tocmai te-ai despărțit de cineva sau ai probleme la locul de muncă, oferă-ți șansa de a fi bun cu alte persoane. Pe lângă faptul că îi vei ajuta pe ei, îți vei face bine și ție însuți.

Oamenii reacționează în conformitate cu modul în care semenii lor îi fac să se simtă. Atât timp cât oferi bunătate celorlalți, aceștia vor fi mai dornici să îți dea o mână de ajutor atunci când întâmpini greutăți.

2. „Vei obține ceea ce îți dorești în viață dacă ajuți alți oameni să obțină ceea ce își doresc ei.” – Zig Ziglar

Mulți dintre noi suntem învățați că trebuie să depunem efort pentru a ne atinge obiectivele, fără a ne face griji cu privire la ceilalți. Însă cert este că, dacă îi ajutăm pe semenii noștri, și aceștia ne vor ajuta pe noi.

În momentele în care te confrunți cu dificultăți de orice fel, fă o pauză și gândește-te bine dacă îi ajuți pe ceilalți sau nu. Poate motivul pentru care întâmpini greutăți în viață este faptul că încerci să profiți de oamenii din jurul tău, dar nu obții rezultatele scontate.

A oferi ajutor celorlalți este o sarcină simplă. Nu trebuie decât să îi întrebi ce poți face pentru ei ca să le fie mai bine. Poate problemele financiare care te împiedică să îți plătești chiria se vor rezolva dacă îți ajuți un prieten să își rezolve o problemă. Oferă-i acestuia un serviciu pentru care este dispus să te plătească.

Uneori nu vei obține un beneficiu direct. Dacă însă ajuți pe cineva astăzi, acea persoană îți va fi recunoscătoare. Drept rezultat, ea va dori la rândul său să te ajute să îți atingi obiectivele. Astfel, amândoi aveți de câștigat.

3. „Eșecul este un eveniment, nu o persoană.” – Zig Ziglar

Dacă simți că există probleme în viața ta pentru că ai avut un eșec și acum te consideri un „ratat”, renunță la aceste gânduri chiar acum. Într-adevăr, eșecurile sunt dureroase și oricare dintre noi preferă să le evite. Însă acestea fac parte din viața de zi cu zi. Trebuie pur și simplu să le acceptăm ca o latură a realității.

Ceea ce nu trebuie să facem este să permitem eșecurilor noastre să ne definească. Dacă azi ești în impas, fă o pauză și analizează deciziile pe care le-ai luat, care te-au adus în această situație.

Învață din greșeli și încearcă din nou. Ține cont de ceea ce știi deja că nu funcționează. Astfel, o să poți depăși toate greutățile îți ies în cale.

4. „Fiecare om trebuie să aleagă între două suferințe: suferința disciplinei și suferința părerii de rău.” – Jim Rohn

Citate motivaționale care te ajută să îți atingi obiectivele

De ce simți că există o problemă în viața ta? Ai impresia că depui foarte mult efort, dar nu obții rezultatele dorite? Tocmai ai realizat că până acum nu ai făcut ceea ce era cu adevărat necesar, iar situația ta actuală este departe de a fi ideală?

Jim Rohn a tratat aceste aspecte și ne spune clar că avem două variante. Fie muncim pentru tot ceea ce vrem până ne epuizăm, fie rămânem în zona noastră de confort și suportăm consecințele. Poate ceea ce aparent este o povară îți va oferi un indiciu cu privire la pasul următor pe care trebuie să îl faci.

Rezervă-ți câteva zile pentru a reflecta asupra vieții tale. Ce ai făcut de ai ajuns în situația ta actuală? Vrei cu adevărat să fii aici? A meritat efortul? Vrei să faci o schimbare?

Trebuie să înțelegi că fiecare decizie pe care o iei te va face să suferi într-o anumită măsură. Orice decizie implică un anumit tip de sacrificiu. Trebuie știi exact ce obiective ai și să te străduiești să le atingi. Nu trebuie să te descurajezi imediat ce întâmpini o dificultate.

Citate motivaționale care îți sunt de ajutor în momentele dificile

5. „Nu poți să îi salvezi pe ceilalți, poți doar să îi iubești.” – Anaïs Nin

Cât de des ai simțit că greutățile pe care le întâmpini sunt datorate faptului că încerci să forțezi pe cineva să își îmbunătățească viața? Fiecare dintre noi a trecut prin această experiență cel puțin o dată.

Este posibil să fii genul de persoană care nu suportă să îi vadă pe ceilalți suferind. Poate ești atât de dornic să oferi iubire încât îți însușești problemele altora. Fără îndoială ești un om minunat pentru că te comporți astfel. Dar situația poate lua o întorsătură nefericită dacă nu accepți faptul că nu îi poți controla pe ceilalți.

Nu îți însuși niciodată problemele celorlalți. De asemenea, nu îți face speranțe că îi poți face pe aceștia să se schimbe. Oamenii se schimbă doar dacă vor, nu pentru că așa ne dorim noi.

Dacă vrei să dai o mână de ajutor, fii alături de cei care au nevoie de tine. Oferă-le susținere atunci când îți cer asta. Evită însă să încerci să le rezolvi tu problemele, pentru că vei eșua.

Cel mai important lucru este să te poți retrage atunci când simți că nu mai poți să faci față. Dacă respectul și iubirea ta de sine sunt pe cale de a fi compromise, nu strică să fii puțin egoist.

Nu ezita să îți repeți în minte cele cinci citate motivaționale prezentate în acest articol de fiecare dată când întâmpini greutăți în viață!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.