5 sfaturi pentru a fi fericit în viața de zi cu zi - Doza de Sănătate
 

5 sfaturi pentru a fi fericit în viața de zi cu zi

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a regăsi fericirea constă în recunoașterea faptului că gândurile și acțiunile tale îți influențează în mod semnificativ starea de spirit și perspectiva asupra vieții. Citește în continuare pentru a afla cinci sfaturi pentru a fi fericit.
5 sfaturi pentru a fi fericit în viața de zi cu zi
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Viața este menită să fie trăită cu bucurie. De multe ori simți că nu meriți să duci o viață bună sau să fii fericit. Totuși, a fi fericit este o alegere. Nu este un fapt care ți se întâmplă, ci un lucru pe care îl poți influența prin propriile decizii.

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a regăsi fericirea constă în recunoașterea faptului că gândurile și acțiunile tale îți influențează în mod semnificativ starea de spirit și perspectiva asupra vieții. Citește în continuare pentru a afla cinci sfaturi pentru a fi fericit.

1. Bucură-te

Găsește bucurie oriunde ai merge, indiferent dacă circumstanțele sunt pozitive sau negative; creează-ți propria bucurie. Începe și termină prin a te mulțumi pe tine însuți. Fii cel mai vrednic degustător al fiecărei delicatese pe care viața ți-o pune în față și astfel vei fi fericit.

2. Joacă-te

Gândește-te la curtea școlii în timpul pauzei, când se aud numai râsete și cântece. Caută fericirea în compania oamenilor, invită-i să ia parte la jocul tău. Chiar dacă asta înseamnă să faci cu ochiul cuiva, să oferi un compliment prietenos sau să-ți lași copiii să se murdărească în noroi… joacă-te, fii fericit!

3. Uită de tristețe

Nu fă mare caz din orice lucru minor care ți se întâmplă. Nu-ți mai concentra atenția asupra a tot ceea ce este rău, nu-ți căuta motive să-ți plângi de milă sau să fii compătimit. Nu mai da atât de mult din tine celorlalți, ci oferă-ți mai multe ție însuți. 

Înainte de orice, ai grijă să-ți satisfaci propriile nevoi. Între timp, nu mai citi toate dramatismele din presă, nu au nicio legătură cu tine. Nimic nu îți poate alina tristețea, în afară de decizia de a renunța la ea. Tristețea se bazează pe teama de a nu fi fericit.

4. Găsește-ți pacea interioară

Fericit

Stai jos și absoarbe pacea. La început, o să te simți un pic ciudat, dar pe măsură ce continui să faci asta, te vei simți din ce în ce mai conectat cu propria persoană. Și cu cât te simți mai conectat cu tine însuți, cu atât vei simți mai puțin nevoia de ceva, întrucât liniștea oferită de pacea interioară este vitală pentru a fi fericit. 

5. Acceptă-te așa cum ești pentru a fi fericit

Să te accepți așa cum ești reprezintă cheia fericirii. Când vei înțelege că defectele tale sunt daruri de preț, fericirea va fi mult mai ușor de atins. Acceptarea de sine duce la o fericire pe care mulți nu ajung niciodată să o experimenteze.

Mai mult, acceptarea de sine reprezintă și un pas crucial în vederea dragostei de oameni, întrucât dacă nu te poți iubi nici măcar pe tine, va fi imposibil să îi iubești pe ceilalți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.