Cum să atragi energia pozitivă în viața ta - Doza de Sănătate
 

Cum să atragi energia pozitivă în viața ta

Cum să atragi energia pozitivă în viața ta
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Te-ai întrebat vreodată cum să atragi energia pozitivă asupra ta și a celor din jur? În primul rând, trebuie să lași trecutul în trecut și să te concentrezi pe prezent și viitor, din moment ce doar așa poți schimba ceva. Toți trecem prin momente fericite sau evenimente care ne afectează negativ. Iar acestea din urmă au un impact puternic asupra noastră.

Din această cauză ai o responsabilitate față de tine și cei dragi de a atrage lucruri bune în viața ta. Energia pozitivă te ajută în orice situație. Nu te va proteja complet de alte dezamăgiri pe viitor, dar vei fi mai bine pregătită să înfrunți greutățile vieții și lucrurile neprevăzute care se vor întâmpla.

Chiar dacă nu ești unde vrei în viață, acceptă faptul că poți ajunge acolo

Unul dintre lucrurile care ne fac să pierdem energie prețioasă este faptul că nu ne place cine suntem sau unde am ajuns pe drumul vieții. Este destul de greu de acceptat că nu ne-am îndeplinit idealurile, mai ales dacă am muncit mult în această direcție.

Adevărul este că toți ne plângem uneori de ceea ce nu avem. Dar acest lucru nu generează energie pozitivă. Acceptă că uneori nu vei fi fericită, iar puterea de a schimba lucrurile în bine este în tine și este responsabilitatea ta.

Zâmbește

Femeie care știe cum să atragi energia pozitivă

Zâmbetul este un remediu grozav în orice zi mohorâtă și te ajută să devii o persoană mai optimistă, cu mai multă încredere în sine. Vrei să știi cum să atragi energia pozitivă? Râzi de tine, râzi de lucrurile neplăcute care ți se întâmplă.

 • Relațiile tale se vor schimba în bine. Împărtășește și cu cei din jur acestă veselie și fă-i părtași la lucrurile frumoase din viața ta.
 • Dar ține minte un amănunt: nu râde cu scopul de te face să te simți superioară sau cu scopul de a-i face pe cei din jur să se simtă prost.

Află ce nevoi ai și ce îți dorești

Acest pas poate fi destul de complicat, deoarece așteptările noaste se schimbă constant. În plus, mulți nu ne dăm seama care sunt așteptările noastre de la viață, ceea ce face mai dificilă alegerea lucrurilor de care avem nevoie.

Dar un lucru este foarte ușor de făcut. Trebuie să realizezi ce nu îți place și ce te face nefericită. Așa vei realiza mai ușor care sunt sistemele tale de valori și pe ce ar trebui să-ți concentrezi energia.

Lasă trecutul în trecut

Fată care se întreabă cum să atragi energia pozitivă

Energia negativă vine din trecut, din toate ocaziile ratate și lucrurile pe care le regretăm. Energia pozitivă vine din prezent și viitor, din vise și idealuri realizate. Dacă retrăiești în mod constant toate tragediile din trecut nu vei putea înainta pentru a fi fericită. Acceptă-le ca parte din experiența de viață și trăiește în prezent, pentru a-ți putea clădi un viitor luminos.

Pentru a trăi frumos în prezent nu trebuie însă să-ți îngropi trecutul și să-l uiți. Caută să înveți din lecțiile pe care le-ai primit și mergi mai departe, de această dată mai înțeleaptă și mai matură.

Schimbă-ți punctul de vedere

Dacă vrei să înveți cum să atragi energia pozitivă, ar trebui să arunci o privire asupra modului tău de a privi lucrurile. Nu trebuie să negi ce te afectează și să trăiești pe un norișor roz, naivă și fără griji. Îți vei crea mai multe probleme.

În schimb, încearcă să privești lucrurile în perspectivă și să alegi ceva bun din orice situație neplăcută.

De exemplu, ai avut probleme la locul de muncă și ți-ai pierdut serviciul? În loc să te plângi că ai ghinion, ai putea să o vezi ca pe o oportunitate de a găsi ceva mai bun sau poate de a face o schimbare în carieră.

Cum să atragi energia pozitivă prin meditație și calm

Cum să atragi energia pozitivă prin meditație

Când îți găsești pacea interioară, parcă și lucrurile din jur par mai ușor de suportat. Liniștea interioară te ajută să te accepți așa cum ești, iar dialogul cu tine însăți te va umple de sentimente pozitive. Pacea pe care o vei dobândi îți va îmbunătăți relațiile cu cei din jur.

Nu te gândi că trebuie să te retragi din viața mondenă și să te convertești la budism. Trebuie doar să înțelegi că tot ceea ce faci are un efect asupra persoanei care vei deveni.

Dacă ești o persoană bună, care face întotdeauna bine, vei atrage și lucruri bune.

Simte fiecare emoție

Învață că este în regulă să-ți arăți emoțiile atunci când le trăiești. Lumea nu este perfectă și este bine uneori să simți furie sau mâhnire.

Este important să îți lași emoțiile să se manifeste. Dacă lași răul să iasă, va fi loc în interiorul tău pentru energie pozitivă. Încearcă diferite metode de eliberare până găsești una care să ți se potrivească:

 • Țipă cât te țin plămânii
 • Lovește o pernă
 • Plângi
 • Mergi la alergat
 • Fă exerciții de intensitate ridicată

Gândește-te că emoțiile sunt energie pură. Profită de acest lucru și fă ceva pozitiv, îmbunătățește-ți starea de sănătate sau țintește spre un nou țel. Nu fi genul de persoană care se agață de toate emoțiile dintr-o zi.

Fă ceva pentru tine

Cum să atragi energia pozitivă prin calm și meditație

Din când în când, poate o dată pe săptămână sau pe lună, rupe puțin din timpul tău pentru o activitate nouă, diferită, pentru ceva ce întotdeauna ți-ai dorit să faci:

 • Urcă un munte
 • Mergi la mare
 • Vizitează o grădină zoologică
 • Întâlnește-te cu un prieten pe care nu l-ai văzut de multă vreme.

Fă ceva neprevăzut, neplănuit, spontan și bucură-te de fiecare clipă. Te va ajuta să acumulezi energie pozitivă fără prea mare efort.

Cum să atragi energia pozitivă în fiecare zi? Ieși afară și alege să practici activități în aer liber. Acest lucru te ajută să te relaxezi și îți umple plămânii cu aer proaspăt. Vei realiza în scurt timp că ai uitat ca prin minune de toate problemele.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Boff, L. E. O. N. A. R. D. O. (2013). La importancia de la espiritualidad para la salud. Koinonia, 601, 1-3.
 • King, V. (2018). Good Vibes, Good Life: How Self-love is the Key to Unlocking Your Greatness. Hay House UK Limited.
 • Kelling, C., Pitaro, D., & Rantala, J. (2016, October). Good vibes: the impact of haptic patterns on stress levels. In Proceedings of the 20th International Academic Mindtrek Conference (pp. 130-136).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.