9 motive pentru a consuma sâmburi de avocado - Doza de Sănătate
 

9 motive pentru a consuma sâmburi de avocado

Avocado conține antioxidanți care pot încetini îmbătrânirea prematură a pielii. Mai mult, acest fruct stimulează producția de colagen și previne formarea ridurilor.
9 motive pentru a consuma sâmburi de avocado

Ultima actualizare: 09 octombrie, 2018

Avocado este un fruct delicios cu multe beneficii pentru sănătate și frumusețe. Aceste proprietăți se datorează conținutului său mare de antioxidanți și uleiuri naturale, care întrețin o stare de bine. Dar multă lume nu ia în considerare posibilitatea de a consuma  sâmburi de avocado, deși ei au, de asemenea, o valoare nutrițională ridicată și proprietăți care pot contribui la prevenirea anumitor boli.

Pentru că este gustoasă, ne-am obișnuit să consumăm pulpă de avocado astfel încât să accesăm proprietățile fructului. De obicei, scoatem sâmburele și-l aruncăm, fără să bănuim cât de sănătos este.

Oricât de greu de crezut pare, sâmburii de avocado sunt bogați în fibre și aminoacizi. Acești nutrienți sunt esențiali în prevenirea și remedierea problemelor de sănătate. Citește în continuare pentru a afla mai multe!

Principalele motive pentru a consuma sâmburi de avocado

Țin colesterolul sub control

Avocado poate regla nivelul colesterolului rău din sânge, totodată mărind valorile colesterolului bun. Dar ceea ce poate nu știai este că 70% dintre aminoacizii acestui fruct se găsesc în sâmburii săi.

Dacă începi să mănânci sâmburi de avocado, îți va fi mai ușor să-ți ții sub control colesterolul. Astfel, riscul să dezvolți boli cardiovasculare va scădea.

Combat problemele de stomac

Probleme la stomac remediate cu sâmburii de avocado

Se pare că sâmburii de avocado sunt foarte eficienți în reducerea riscului de inflamații ale tractului gastrointestinal și în tratamentul diareei. Ca să beneficiezi de aceste proprietăți, urmează instrucțiunile de mai jos:

  • Taie un sâmbure de avocado de mărime medie.
  • Pune-l într-o cană cu apă fierbinte și lasă-l să se înmoaie timp de 15 minute.
  • Servește-l cât este încă călduț.

Apelează la sâmburi de avocado pentru a trata infecțiile și alte afecțiuni ale stomacului.

Luptă împotriva tumorilor

Studiile realizate pe șobolani au dovedit că sâmburii de avocado împiedică dezvoltarea tumorilor, datorită conținutului lor de flavonoide.

Contribuie la scăderea în greutate

Sâmburi de avocado

Sâmburii de avocado prezintă un efect termogenic. Ei pot accelera procesul de ardere al grăsimilor, în special dacă ai și o alimentație sănătoasă și faci mișcare.

Pregătește un ceai dintr-un sâmbure zdrobit și două căni de apă fierbinte. Consumă această băutură de trei ori pe zi.

Întăresc sistemul imunitar

Datorită proprietăților antiinflamatoare, sâmburii de avocado stimulează sistemul imunitar, ajutându-l să combată infecțiile și problemele respiratorii. Un alt beneficiu constă în ușurarea simptomelor artritei, precum și cele provocate de alte afecțiuni ale încheieturilor.

Previn îmbătrânirea prematură

Îmbătrânirea prematură combătută cu sâmburii de avocado

Sâmburii de avocado au un conținut mare de antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură. Mai mult, ei stimulează producția de colagen, reduc riscul de riduri premature și dau un aspect mai neted pielii.

Luptă împotriva cataractei

Sâmburii de avocado contribuie și la prevenirea cataractei. Trebuie doar să aplici câteva picături de ulei de avocado pe ochi, dimineața și seara. Uleiul trebuie să fie proaspăt și necontaminat cu bacterii.

Dau strălucire părului

Păr îngrijit cu avocado

Uleiul natural din sâmburi de avocado este asemănător cu cel de măsline. Se folosește frecvent pentru înfrumusețare, unul dintre cele mai mari beneficii ale sale fiind abilitatea de a oferi părului strălucire. În plus, uleiul din sâmburi de avocado poate preveni apariția mătreții.

Ajută tiroida

Conform unor studii europene, sâmburii de avocado conțin nutrienți și alte proprietăți care ajută la ameliorarea afecțiunilor tiroidei, fiind buni mai ales pentru persoanele obeze.

Cum poți beneficia de proprietățile sâmburilor de avocado?

Acum că știi care sunt beneficiile sâmburilor de avocado, sperăm că nu-i vei mai arunca data viitoare când mănânci acest fruct. Ca să profiți de proprietățile lor, include-i în ceaiuri, salate sau smoothie-uri. Dar ai grijă să-i speli bine și să-i lași să se usuce. Poți să-i razi sau să-i prăjești.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.