Care sunt beneficiile sâmburilor de avocado - Doza de Sănătate
 

Care sunt beneficiile sâmburilor de avocado

Printre beneficiile sâmburilor de avocado se numără stimularea secreției de colagen și prevenirea formării ridurilor. Antioxidanții din compoziția fructului de avocado sunt utili împotriva îmbătrânirii premature a pielii.
Care sunt beneficiile sâmburilor de avocado
Diego Pereira

Verificat și aprobat de medicul Diego Pereira.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Fructele de avocado sunt delicioase și au un conținut ridicat de antioxidanți și uleiuri naturale. Beneficiile sâmburilor de avocado pentru sănătate și frumusețe sunt foarte multe.

Din păcate, majoritatea persoanelor ignoră sâmburii de avocado, ce au de asemenea o valoare nutritivă ridicată. Aceștia ne pot ajuta să prevenim diverse probleme de sănătate și să ne îmbunătățim calitatea vieții.

De regulă, consumăm doar pulpa acestui fruct incredibil. Cât despre sâmburii, după ce îi îndepărtăm de obicei îi aruncăm la gunoi, fără însă a realiza importanța beneficiile sâmburilor de avocado.

Sâmburii de avocado au un conținut ridicat de fibre și aminoacizi, elemente esențiale pentru a preveni și trata numeroase boli. Vrei să afli mai multe motive pentru care ar trebui să consumi sâmburii de avocado? Citește în continuare.

9 motive pentru a consuma sâmburii de avocado

Țin sub control nivelul de colesterol

Fructul de avocado facilitează reglarea nivelului de colesterol „rău” din sânge, crescând simultan nivelul de colesterol „bun”. Ceea ce probabil nu știai este că 70% dintre aminoacizii conținuți de acest fruct se află în sâmburele său.

Consumul de sâmburi de avocado ne ajută să ținem sub control nivelul de colesterol „rău”, reducându-ne astfel riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară.

Previn problemele gastrice

Sâmburii de avocado îmbunătățesc digestia

Sâmburii de avocado au abilitatea de a ameliora inflamațiile tractului gastrointestinal și de a combate diareea. Mai mult, aceștia pot fi utilați în tratarea infecțiilor și a altor boli ale stomacului.

Pentru a profita de toate beneficiile sâmburilor de avocado, iată o modalitate prin care îi poți comsuma. Taie în bucățele sâmburele unui avocado de mărime medie. Pune bucățelele într-o cană de apă fierbinte și lasă-le să se înmoaie timp de 15 minute. Consumă bucățelele calde.

Previn dezvoltarea tumorilor

Cercetările științifice efectuate asupra șobolanilor au demonstrat că, datorită conținutului ridicat de flavonoide, sâmburii de avocado pot preveni dezvoltarea tumorilor.

Stimulează pierderea în greutate

Avocado cu sâmbure

Sâmburii de avocado au efect termogenic și, atât timp cât adoptăm o dietă sănătoasă și facem mișcare, consumul acestora facilitează arderea grăsimilor. Pentru a pierde în greutate cu ajutorul sâmburilor de avocado, adaugă un sâmbure zdrobit în două căni de apă fierbinte. Bea ceaiul obținut de trei ori pe zi.

Fortifică sistemul imunitar

Grație proprietăților lor antiinflamatorii, sâmburii de avocado fortifică sistemul imunitar, astfel încât acesta să poată lupta împotriva infecțiilor și a bolilor respiratorii. Printre beneficiile sâmburilor de avocado se numără și faptul că pot ameliora simptomele artritei și ale altor probleme articulare.

Previn îmbătrânirea prematură

Îmbătrânirea prematură

Sâmburii de avocado au un conținut bogat de antioxidanți utili pentru a preveni îmbătrânirea prematură. În plus, aceștia stimulează producerea de colagen, prevenind apariția timpurie a ridurilor și ajutând pielea să pară mai netedă.

Previn dezvoltarea cataractelor

Este posibil ca sâmburii de avocado să prevină dezvoltarea cataractelor. În fiecare dimineață și seară, aplică în ochi câteva picături de ulei de avocado. Uleiul utilizat trebuie să fie proaspăt și lipsit de bacterii sau de alți agenți patogeni.

Fac părul mai lucios

Sâmburii de avocado îți pot înfrumuseța părul

Uleiul natural de avocado este asemănător cu extractul de ulei de măsline. Acest ulei este deseori utilizat în scop cosmetic, iar unul dintre principalele sale beneficii este faptul că poate face părul mai lucios și preveni mătreața.

Sunt benefici pentru glanda tiroidă

Conform unor cercetări medicale efectuate în Europa, sâmburii de avocado conțin nutrienți și proprietăți esențiale ce pot ține sub control tulburările tiroidiene, în special în cazul celor care suferă de obezitate.

Cum poți profita de beneficiile sâmburilor de avocado?

Luând în considerate toate beneficiile sâmburilor de avocado, sperăm ca data viitoare când consumi fructul, nu vei mai arunca la gunoi sâmburele.

Pentru a profita de beneficiile enumerate, include sâmburii de avocado în ceaiuri, salate, smoothie-uri și nu numai. Îi poți chiar rade sau prăji, dar nu uita să-i speli și să-i usuci în prealabil.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Aregheore E. M. A review of implications of antiquality and toxic components in unconventional feedstuffs advocated for use in intensive animal production in Nigeria. Veterinarian and Human Toxicology. Febrero 1998. 40 (1): 35-9.
  • Belete Bahru T, Hailu Tadele Z, Ajebe Gebrie E. A review on avocado seed: functionality, composition, antioxidant and antimicrobial properties. Chemical Science International Journal. Julio 2019. 27 (2): 1-10.
  • California Avocado Commission. Is it safe to eat avocado seed?
  • Campos, E. (2011). El aguacate. AGROPRODUCTIVIDAD.
  • Dabas D, Shegog R. M, et al. Avocado (Persea americana) seed as a source of bioactive phytochemicals. Current Pharmaceutical Design. 2013. 19 (34): 6133-40.
  • Dabas D, Elias R, et al. In vitro antioxidant and cancer inhibitory activity of colored avocado seed extract. International Journal of Food Science. Abril 2019. 1-7.
  • Henry L, Mtaita U. Y, Kimaro C. C. Nutritional efficacy of avocado seeds. Global Journal of Food Science and Technology. Agosto 2015. 3 (5): 192-196.
  • Instituto Nacional del Cáncer. Vitamina E. Institutos Nacionales de Salud. Departamento de Salud y Servicios Humanos de Estados Unidos.
  • Muñoz, M. A., & Barrón, A. R. (2009). Efectos médicos del aguacate. Medicina Interna de Mexico.
  • Weschenfelder C, Lorenzón J, et al. Avocado and cardiovascular health. Open Journal of Endocrine and Metabolic Disease. Agosto 2015. 5 (5): 77-83.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.