Tuturor ne place avocado! Aceste fructe sunt o comoară naturală plină de vitamine și acizi grași monosaturați ce protejează inima și reduc nivelul de colesterol rău. Descoperă 4 rețete sănătoase cu avocado!
Specialiștii numesc acest fruct plin de beneficii și „untul verde”, mai exact un aliment bogat în grăsimi sănătoase care, dacă este consumat în mod corespunzător, ne poate ajuta să slăbim.
Tu știi când este cel mai indicat să mănânci avocado? La micul dejun și la cină. Mai jos îți arătăm 4 rețete sănătoase cu avocadă ce pot fi consumate la aceste mese.
Rețete sănătoase cu avocado
1. Smoothie cu avocado și banană
Ingrediente
1 avocado mic
1 banană
1 cană de lapte de ovăz
1 linguriță de miere
Instrucțiuni
Acest smoothie este ideal pentru a-ți începe ziua încărcat cu energie. Este un cocktail natural de vitamine și minerale ce te menține sătul până la ora prânzului. În plus, este și foarte ușor de preparat, fiind gata în 5 minute.
În primul rând, trebuie să te ocupi de avocado. Curăță-l, apoi pasează pulpa cu o furculiță, până obții o pastă fină. Decojește banana și pune-o în blender împreună cu fructul de avocado.
Adaugă laptele de ovăz pentru un gust minunat. Amestecă bine până obții o pastă fină, fără cocoloașe. Adaugă lingurița de miere și pregătește-te să savurezi un smoothie sănătos și delicios. Te vei îndrăgosti de aceste rețete sănătoase cu avocado!
2. Avocado înfășurat în bacon
Ingrediente
O jumătate de avocado
Zeama unei jumătăți de lămâie
1 linguriță de piper
3 fâșii de bacon
Instrucțiuni
Această rețetă este absolut delicioasă, sănătoasă și hrănitoare. Poate fi servită la cină, alături de o supă de legume. Se prepară în câteva minute și va deveni cu siguranță una din mâncărurile tale preferate.
Pentru a reduce aportul caloric, folosește doar o jumătate de avocado. Este cantitatea ideală pentru combinația cu bacon, oferind o doză ideală de proteine și un număr redus de calorii.
Ia mai întâi jumătatea de fruct și taie-o pe lungime în trei bucăți. Pune-le într-un vas în care ai adăugat zeama de lămâie.
Presară piper pentru un gust mai intens.
La final, înfășoară fiecare bucată într-o fâșie de bacon. Este un preparat pur și simplu delicios!
Este o rețetă simplă, delicioasă și rapidă pentru un mic dejun ce te ajută să îți începi ziua plin de energie. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să prăjești pâinea. Aceasta va căpăta o textură crocantă ce se potrivește cu restul ingredientelor.
Al doilea pas constă în a pasa pulpa de avocado cu o furculiță pentru a obține o pastă pe care să o întinzi pe pâine.
Spală căpșunile și taie-le în jumătate.
Unge feliile de pâine cu pasta preparată anterior, apoi pune căpșunile deasupra. Ești pregătit să savurezi acest sandviș delicios? Nu mai sta pe gânduri, încearcă-l acum!
Această rețetă este ideală pentru o cină ușoară, alături de o supă. Conține două porții, câte o jumătate de fruct pentru fiecare persoană. Este un preparat în stil oriental ce îți stimulează papilele gustative. Poți să îl servești la o ocazie specială.
Pune orezul la fiert cu două căni de apă. Între timp, ocupă-te de avocado. Taie-l în bucăți, apoi stropește-l cu zeama de lămâie.
Porționează orezul în două farfurii și adaugă sos de soia pentru un gust mai bun. Adaugă tonul scurs peste orez și amestecă bine. Presară puțin piper alb. Este o mâncare originală și delicioasă, la fel ca și celelalte rețete sănătoase cu avocado.
Cowan, A. K., & Wolstenholme, B. N. (2015). Avocado. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00049-0
Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials.
Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
Pâinea din grâu este un aliment de bază în multe culturi. Cu toate acestea, mulți au început să o evite, deoarece conținutul ridicat de făină rafinată, amidon și sodiu nu o fac chiar cea mai sănătoasă opțiune. Vrei să încerci…
Legumele și frunzele verzi sunt surse extraordinare de nutrienți pentru copilul tău. Însă știm cu toții că cei mici refuză să consume legume. Cu puțină creativitate, poți pregăti 6 rețete cu legume pentru copii mofturoși delicioase și sănătoase.
O supă de ceapă și usturoi este o rețetă perfectă pentru întărirea sistemului imunitar. Atât ceapa, cât și usturoiul sunt alimente ce conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, acestea au proprietăți cu efect antibiotic, ajutând la prevenirea și…
Terciul de ovăz este cunoscut în limba engleză sub denumirea de „porridge” și este foarte simplu de preparat. Trebuie doar să fierbi ovăzul împreună cu alte cereale și cu apă sau lapte. În unele cazuri, sunt incluse chiar și legume.…
Puiul are mai multe părți care sunt comestibile și care pot fi utilizate în numeroase rețete. Pieptul de pui este ideal pentru a combina elementul sănătos cu elementul de gust într-un preparat. Din acest motiv, îți vom dezvălui în cele…
Secretul din spatele rețetelor de chipsuri din legume constă în alegerea legumei și a condimentelor. Cu toate că sunt foarte ușor de preparat, este important să știi ce opțiuni ai în materie de legume și condimente. Chipsurile pot fi mai…