13 motive pentru a mânca avocado - Doza de Sănătate
 

13 motive pentru a mânca avocado

În ciuda reputației proaste, consumul moderat de avocado poate accelera metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Așadar, acest fruct te poate ajuta să slăbești.
13 motive pentru a mânca avocado
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Verificat și aprobat de medicul Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Avocado are multe proprietăți nutritive, dar acestea sunt puțin cunoscute din cauza reputației proaste care spune că acesta că ar fi un aliment care îngrașă. În ciuda faptului că are mai multe calorii decât alte alimente, există numeroase motive pentru a mânca avocado.

Avocado ține sub control nivelul de colesterol (HDL), prelungește senzația de sațietate și ameliorează constipația datorită conținutului său ridicat de fibre. Acesta are proprietăți detoxifiante care țin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Avocado este un aliment indispensabil pentru oricine vrea să aibă o viață sănătoasă. Acest fruct ne oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu și altele.

Motive pentru a mânca avocado

Motive pentru a mânca avocado copt

Iată 13 motive pentru a mânca avocado:

  • Este bogat în acid folic, un element esențial în timpul sarcinii, care contribuie la dezvoltarea bebelușului.
  • Este o sursă bogată de vitamina C, un important antioxidant. Antioxidanții ajută la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare și a altor boli degenerative, precum maladia Alzheimer (pierderea memoriei) sau demența.
  • Conține cantități mari de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor.
  • Conține vitamina E, esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.
  • Ține sub control nivelul de colesterol, prin reglarea nivelului trigliceridelor. Conține și Omega 3, care scade nivelul colesterolului rău. Omega 3 este foarte benefic pentru ochi și creier.
  • Avocado conține vitaminele A, C, B6, B12 și K. Acestea protejează sistemul imunitar, cognitiv și nervos.
  • Datorită vitaminelor din compoziția sa, fructul de avocado este unul dintre alimentele care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.
  • Îmbunătățește memoria datorită acizilor grași care oferă multe beneficii creierului.
  • Avocado are și proprietăți afrodisiace, datorită conținutului său de potasiu și fibre care reglează circulația sângelui pentru a facilita funcția erectilă.
  • Consumul de avocado este benefic și pentru ochi, deoarece vitamina E absoarbe razele ultraviolete ale soarelui, protejând retina. Acest fruct protejează ochii și de efectele bolilor degenerative.
  • Avocado acționează ca un scut împotriva bolilor. El revitalizează pielea și îi reface flexibilitatea.
  • Oferă beneficii și pentru sănătatea orală, deoarece conține compuși care distrug celulele canceroase din cavitatea bucală și pe cele care împiedică buna funcționare a organismului.
  • Avocado este bun și pentru slăbit. Acest lucru poate fi realizat printr-un consum moderat care accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Totuși, consumul excesiv de avocado poate avea un efect de îngrășare pentru unele persoane. Nu consuma avocado în exces.

Avocado trebuie să fie inclus în alimentație!

Motive pentru a mânca avocado sub formă de piure

Avocado oferă beneficii extraordinare pentru sănătate. Există multe feluri în care îl putem folosi. Acesta poate fi inclus în rețete sărate, dulci sau condimentate, dar poate fi consumat și crud, simplu. Una dintre cele mai populare rețete cu avocado este guacamole, care poate fi folosit ca garnitură pentru diverse preparate.

În afară de beneficiile oferite prin consumul lui, avocado poate fi folosit și ca mască pentru ten și păr deoarece hidratează și revitalizează celulele, oferă flexibilitate pielii și contribuie la regenerarea podoabei capilare.

Avocado este recomandat în dietele vegetariene deoarece are o valoare nutrițională ridicată. Dacă este consumat în timpul sarcinii și al alăptării, avocado oferă nutrienții necesari pentru dezvoltarea fătului și nutriția corespunzătoare a bebelușului.

Persoanele care consumă avocado sunt mai sănătoase și pot absorbi mai bine nutrienții valoroși pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman… Incredibil, nu-i așa?

Nu mai sta pe gânduri! Ai destule motive pentru a mânca avocado!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
  • Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials. https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20141516
  • Mahmassani, H. A., Avendano, E. E., Raman, G., & Johnson, E. J. (2018). Avocado consumption and risk factors for heart disease: A systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqx078
  • Alvizouri-Muñoz, M., Carranza-Madrigal, J., Herrera-Abarca, J. E., Chavez-Carbajal, F., & Amezcua-Gastelum, J. L. (1992). Effects of avocado as a source of monounsaturated fatty acids on plasma lipid levels. Archives of medical research, 23(4), 163-167. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1308699
  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001–2008. Nutrition journal, 12(1), 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23282226

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.