13 motive pentru a mânca mai mult avocado

În ciuda reputației proaste pe care și-a creat-o, consumul moderat de avocado poate accelera metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Așadar, vă poate ajuta să slăbiți.
Beneficiile fructului avocado

Avocado are multe proprietăți nutritive, dar sunt mai puțin cunoscute multor persoane din cauza reputației proaste că ar fi un aliment care îngrașă. În ciuda faptului că are mai multe calorii decât alte alimente, dacă îl consumăm cu moderație, nu ne va îngrășa. Cel puțin, în majoritatea cazurilor.

În acest articol, vă vom prezenta 13 motive pentru care ar trebui să mâncați mai mult avocado!

Se știe despre acest fruct că ține sub control nivelul de colesterol (HDL) și, în același timp, oferă senzația de sațietate mai mult timp și ameliorează problemele de constipație, datorită conținutului mare de fibre. În afară de asta, are și proprietăți detoxifiante care țin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Avocado este un aliment indispensabil pentru oricine vrea să aibă o viață sănătoasă. Este un aliment care ne oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu, dar nu numai.

Proprietățile fructului de avocado: De ce ar trebui să-l mâncăm mai des?

Avocado tăiat în jumătate

Iată câteva dintre multele beneficii pe care le aduce un fruct de avocado sănătății:

 • Este bogat în acid folic, un element esențial în timpul sarcinii, care oferă ingrediente importante pentru sănătatea și dezvoltarea atât a bebelușului, cât și a mamei.
 • Este o sursă importantă de vitamina C, având rol de antioxidant. Trebuie să nu uităm că antioxidanții ajută la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare și a altor boli degenerative precum Alzheimer (pierderea memoriei) sau a îmbătrânirii premature.
 • Conține cantități mari de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor.
 • Are și multă vitamina E, esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului neurologic.
 • Ține sub control colesterolul, prin reglarea trigliceridelor. Mai conține și Omega 3 care scade nivelul colesterolului rău. În afară de asta, Omega 3 este foarte bun pentru ochi și creier.
 • Avocado conține vitaminele A, C, B6, B12 și K. Acestea protejează sistemul imunitar, cognitiv și nervos.
 • Și, datorită vitaminelor, fructul de avocado este unul dintre alimentele care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.
 • Îmbunătățește memoria datorită acizilor grași care oferă multe beneficii creierului.
 • Multe persoane nu știu că avocado are și proprietăți afrodisiace, datorită conținutului de potasiu și fibre care reglează fluxul sângelui pentru a facilita funcția erectilă.
 • Consumul de avocado este benefic și pentru ochi, deoarece proprietățile lui pot absorbi razele ultraviolete ale soarelui, protejând astfel retina. Acest fruct mai protejează ochii și de efectele bolilor degenerative.
 • Datorită varietății vitaminelor, avocado acționează ca un scut împotriva bolilor. El revitalizează pielea și îi reface flexibilitatea.
 • Oferă beneficii și pentru sănătatea orală, deoarece avocado conține compuși care protejează, găsesc și distrug celulele canceroase din cavitatea bucală și pe cele care împiedică buna funcționare a organismului.
 • În afară de multele beneficii pe care le oferă sănătății, avocado este bun și pentru slăbit. Acest lucru poate fi realizat printr-un consum moderat care accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Totuși, consumul excesiv de avocado poate avea un efect de îngrășare pentru unele persoane, de aceea vă recomandăm să aveți grijă cât mâncați. Nu consumați avocado în mod constant.

Avocado trebuie să fie inclus în alimentație!

Avocado, pastă de avocado, sâmburi

Avocado oferă beneficii extraordinare și există multe feluri în care îl putem folosi. Poate fi inclus în rețete sărate, dulci sau condimentate, dar se poate consuma și crud, simplu. Una dintre cele mai populare rețete cu avocado este guacamole, care poate fi folosit la multe feluri de mâncare.

În afară de beneficiile oferite prin consumul lui, avocado poate fi folosit și ca mască pentru ten și păr deoarece hidratează și revitalizează celulele, oferă flexibilitate pielii, o reface, dar, în același timp, oferă nutrienți importanți și pentru scalp.

Avocado este recomandat în dietele vegetariene deoarece are o valoare nutrițională mare și un efect sănătos asupra organismului. Dacă este consumat în timpul sarcinii și al alăptării, ajută procesul de dezvoltare, oferind nutrienții necesari pentru dezvoltarea fătului și pentru nutriția corespunzătoare a bebelușului.

Acestea fiind spuse, persoanele care consumă avocado sunt mai sănătoase și pot absorbi mai bine nutrienții valoroși pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman, ajutându-l în toate activitățile… Incredibil, nu-i așa?

Nu mai stați pe gânduri! Haideți să mâncăm avocado mai des!