Cea mai bună rutină de machiaj pentru începătoare - Doza de Sănătate
 

Cea mai bună rutină de machiaj pentru începătoare

Dacă nu te-ai machiat niciodată și vrei să începi să folosești farduri, urmează sfaturile de mai jos și vei arăta incredibil.
Cea mai bună rutină de machiaj pentru începătoare

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În articolul de azi îți prezentăm o rutină de machiaj pentru începătoare, ideală pentru femeile care nu obișnuiesc să se fardeze. Tot ce trebuie să faci este să aplici machiajul într-o manieră care pare „naturală”, astfel încât acesta să-ți contureze ușor trăsăturile.

Ideea este să obții un look cochet, nu încărcat. În acest scop, optează pentru farduri pe care le poți folosi atât ziua, cât și noaptea, care te fac să arăți rafinată, îți scot în evidență trăsăturile și îți înfrumusețează fața.

Pentru a-ți etala frumusețea reală și naturală, machiajul ar trebui să fie simplu, nu excesiv. Încearcă să-ți pui în evidență trăsăturile într-un mod armonios.

Nu uita, rutina ideală de machiaj nu se descoperă peste noapte, așadar nu trebuie să-ți faci griji. Treptat, vei învăța tehnicile adecvate și vei găsi produse ideale pentru tine.

Secretul pentru a avea succes încă de la început este să folosești produse diferite în cantități mici și să le amesteci bine. Astfel, dacă mai trebuie să aplici puțin machiaj, nu vei risca să obții un aspect exagerat. Exersarea îți va oferi toată îndemânarea și încrederea de care ai nevoie.

Care este cea mai bună rutină de machiaj pentru începătoare?

Poți folosi sfaturile de mai jos ca ghid pentru primele dăți în care te machiezi. Apoi, puțin câte puțin, poți adapta tehnicile gusturilor tale.

Iată despre ce este vorba:

1. Curăță și hidratează pielea

Femeie încercând o rutină de machiaj pentru începătoare

Acesta este unul dintre cei mai importanți pași din orice rutină de machiaj pentru începătoare. Te va ajuta să aplici fardurile mai ușor, fără a neglija îngrijirea pielii. Aplicând puțină loțiune hidratantă pe fața curată (înainte de a începe să te machiezi), vei obține un aspect mai „fresh”.

Produsele de machiaj (cum ar fi bazele și pudra compactă) tind să usuce pielea, așadar este esențial să o hidratezi. Astfel, vei evita efectele negative ale fardurilor atunci când sunt aplicate direct pe față. În plus, hidratarea pielii îți permite să ții sub control secreția de sebum.

  • Curăță-ți fața cu săpun și apă.
  • Usucă-te bine prin tamponare (nu-ți freca fața cu prosopul).
  • Apoi, aplică puțină loțiune hidratantă pe față și pe gât.
  • Permite pielii să absoarbă loțiunea, după care poți să aplici baza de machiaj.

2. Fond de ten pentru începătoare

De îndată ce pielea ta este pregătită, aplică fondul de ten. Încearcă să folosești unul care se potrivește cu tenul tău natural, astfel încât machiajul să arate impecabil. Ca să faci acest lucru, amestecă o nuanță închisă cu una deschisă.

  • Aplică puțin fond de ten deschis pe încheietura mâinii.
  • Apoi, adaugă o picătură de fond de ten închis.
  • Amestecă până obții nuanța pielii tale.
  • Aplică fondul de ten în cantități mici cu degetele sub formă de puncte pe toată fața.
  • La final, întinde fondul de ten pe față și gât.

3. Folosește anticearcăn

Fată încercând o rutină de machiaj pentru începătoare

Acest pas este foarte important dacă ai cearcăne sau vrei să maschezi anumite imperfecțiuni.

Optează pentru un produs anticearcăn care este puțin mai deschis decât nuanța bazei.

  • Aplică-l cu degetele și întinde-l pe toată fața până când este uniform.

4. Folosește pudră

După anticearcăn, aplică pudră compactă sau pudră pulbere.

  • Cu o pensulă, aplică o cantitate mică de pudră pe toată fața. Poți folosi și un burete de machiaj. Secretul este să aplici pudra cu mișcări circulare.

5. Machiajul pentru ochi ideal pentru începătoare

Tânără care are nevoie de o rutină de machiaj pentru începătoare
  • Sprâncenele: Reprezintă cadrul feței tale. Folosește un fard cu aproximativ două nuanțe mai deschis decât culoarea părului tău. Aplică-l pe toată sprânceana, estompându-l.
  • Pleoapele: Dacă ești începătoare, optează pentru tonuri pământii.
  • Bazele pleoapelor: Aplică o nuanță maronie la capetele pleoapelor pentru a le conferi adâncime.
  • Tușul de ochi: Acesta este, fără îndoială, cel mai delicat pas din orice rutină de machiaj pentru începătoare. Conturează marginea pleoapelor superioare cu tuș negru. Inițial, optează pentru creioane, acestea fiind mai ușor de folosit.
  • Genele: Acest pas presupune să folosești rimel. Obiectivul tău este să-ți alungești genele și să le oferi volum. Nu uita de genele inferioare!

6. Blush-ul

Acest tip de machiaj este folosit pentru a scoate în evidență pomeții, a contura structura feței și, desigur, a preveni paloarea.

  • Ai nevoie de o pensulă groasă. Ca să folosești blush-ul în mod corect, adoptă următoarele expresii faciale și vei știi exact unde trebuie să-l aplici:
    • Adoptă „gura de pește” pentru a aplica blush în adânciturile care se formează pe obraji.
    • O altă variantă este zâmbești și să aplici blush pe partea proeminentă a feței.

7. Colorează-ți buzele

Buze frumoase cu o rutină de machiaj pentru începătoare

Nu în ultimul rând, colorează-ți ușor buzele pentru a le face mai atractive. Folosește tonuri mate pentru a obține un look proaspăt și natural.

Aplică rujul în cantități și amestecă până obții o culoare uniformă. Dacă vrei, poți folosi și luciu de buze pentru un efect mai intens.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.