Detoxifierea vezicii urinare prin metode naturiste - Doza de Sănătate
 

Detoxifierea vezicii urinare prin metode naturiste

Trebuie să consumăm mai puțină sare și să ne menținem hidratați dacă vrem să ne detoxifiem în mod natural vezica urinară și rinichii.
Detoxifierea vezicii urinare prin metode naturiste
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 10 decembrie, 2018

Știai că acest organ este foarte vulnerabil mai multor afecțiuni, cum ar fi inflamațiile, infecțiile, hiperactivitatea urinară sau chiar și cancerul? Pentru a te ajuta, îți vom prezenta ce pași sunt de urmat pentru detoxifierea vezicii urinare și cum să o menții  sănătoasă. Citește în continuare și o să afli!

De ce e bine să ne protejăm vezica urinară?

Ai avut vreodată o infecție a tractului urinar? Probabil că da. Vezica urinară este un organ foarte sensibil, ce este afectat de orice agent conținut de urină ce poate provoca inflamații sau infecții. Este foarte probabil ca în componența urinei să se afle și deșeuri sau materiale toxice, ce trebuie eliminate din organism.

Incontinența urinară sau o vezică hiperactivă sunt probleme ce ne pot afecta calitatea vieții, forțându-ne să mergem la baie mult mai des. Aceasta este o inconveniență inițială ce poate evolua într-o problemă cronică.

Este foarte important să învățăm cum putem să ne îngrijim vezica urinară și cum o putem menține sănătoasă. Nu trebuie niciodată să ignorăm problemele pe care le avem cu acest organ, deoarece din ce în ce mai multe persoane sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer din cauza consumului de tutun.

Substanțele nocive conținute de produsele pe bază de tutun pot infiltra pereții vezicii urinare și, în cele din urmă, provoca apariția unor tumori. Această problemă poate duce la stoparea funcției vezicii urinare, ceea ce înseamnă că bolnavul va trebui să-și trăiască restul zilelor cu un sac atașat de abdomen pentru a elimina urina.

Deci, dacă ești fumător, te sfătuim să te lași de acest obicei prost. Sănătatea ta este în joc!

1. Detoxifiază-ți vezica urinară de două ori pe săptămână!

2-apă vezica urinară

Ca să ai o vezică urinară sănătoasă, trebuie să iei măsuri pentru a-ți îngriji acest organ cel puțin o dată la trei zile. În plus, dacă urmezi aceste sfaturi, o să-ți detoxifiezi și rinichii.

Cel mai probabil, o să trebuiască să elimini sarea din dieta ta zilnică. Ca să-ți poți detoxifia vezica urinară și rinichii o dată la fiecare trei zile, ține seamă de următoarele:

  • Nu bea cafea, băuturi carbogazoase sau băuturi dulci.
  • Nu consuma alimente cu prea multe proteine.
  • O dată la trei zile, consumă numai fructe, legume, sucuri naturale și apă. Evită carnea (fie ea proaspătă sau procesată), dulciurile și făina rafinată.
  • Bea câte doi litri de apă în fiecare zi.

2. Profită de beneficiile sucului de merișoare!

3-merișoare

Sucul de merișoare este fără doar și poate cel mai bun suc pentru a trata și vindeca problemele vezicii urinare. Mai multe studii au dovedit că merișoarele pot întări și apăra vezica urinară de infecții.

În același timp, ajută la eliminarea depunerilor de calciu la nivelul acestui organ. Aceste depuneri pot afecta buna funcționare a rinichilor tăi, provocând acumulări de toxine în vezică, infecții ale tractului urinar, dar și pietre la rinichi. Acestea fiind spuse, te sfătuim să bei suc de merișoare în fiecare zi.

3. Bea sucuri bogate în potasiu la micul dejun!

4-suc-de-morcovi

Probabil că te întrebi cum exact poți obține potasiu din sucuri. Nu e greu deloc, atâta timp cât ai un mixer și următoarele ingrediente: un morcov, o tulpină de țelină, două buchete de spanac, niște pătrunjel și puțină apă. Acest suc este foarte sănătos și va acționa atât ca un agent de detoxifiere, dar și ca un energizant.

Te sfătuim să-ți începi ziua cu un pahar din acest suc.

4. Mănâncă pepene pentru prevenirea infecțiilor la nivelul vezicii urinare

5-pepene

Pepenele acționează ca un diuretic și este minunat dacă ai probleme cu vezica urinară. Mănâncă o felie de pepene oricât de des poți și vei vedea cum acest fruct îți reglează sistemul renal. De asemenea poate preveni infecțiile și facilitează funcția renală.

Poți folosi pepenele pentru a-ți face suc, îl poți adăuga într-o salată și nu are importanță în ce moment al zilei îl mănânci.

5. Profită de beneficiile clorofilei!

6-mentă

Clorofila te poate ajuta să-ți faci vezica urinară mai sănătoasă. Poți achiziționa suplimente pe bază de clorofilă din farmacii și plafare, sub formă de capsule.

Acest compus natural ne poate îmbunătăți funcția metabolică și întări sistemul imunitar, ne ajută să ne detoxifiem sângele și să avem mai multă energie. Te sfătuim să iei o câte o capsulă de clorofilă cinci zile la rând, în fiecare lună.

Nu e greu deloc să-ți îngrijești vezica urinară, deci ce-ar fi să începi chiar azi?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • García Mediero J.M., Angulo Cuesta J., Luján Galán M., Rodríguez García N., Berenguer Sánchez A.. Efecto del tabaco sobre la evolución de los tumores de vejiga. Actas Urol Esp  [Internet]. 2007  Abr [citado  2018  Dic  08] ;  31( 4 ): 349-354. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0210-48062007000400006&lng=es.
  • Jiménez Gutiérrez, M. Lombraña Mencía, M. Lloréns Rovira, B. Acebron Antón, I. García Marrón. Tabaco y cáncer de vejiga urinaria. ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE ENFERMERÍA EN UROLOGÍA. 2003. N° 85. 27-36.
  • Risco Ester, Miguélez Carlos, Sánchez de Badajoz Eduardo, Rouseaud Alberto. Efecto del arandano americano (Cysticlean®), sobre la adherencia de Escherichia colia células epiteliales de vejiga: Estudio in vitro y ex vivo. Arch. Esp. Urol.  [Internet]. 2010  Ago [citado  2018  Dic  08] ;  63( 6 ): 422-430. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06142010000600003&lng=es.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.