Cum să elimini mucusul din plămâni - Doza de Sănătate
 

Cum să elimini mucusul din plămâni

Pentru a înmuia mucusul din plămâni, trebuie să inhalezi aburii degajați de o infuzie de plante medicinale. În plus, trebuie să eviți alimentele care stimulează producția de mucus și să le consumi pe cele care te ajută să îl elimini. 
Cum să elimini mucusul din plămâni

Ultima actualizare: 25 septembrie, 2018

Când ne îmbolnăvim și nu tratăm problema în mod corespunzător, în plămâni se acumulează o cantitate mare de mucus care provoacă congestie, tuse, probleme respiratorii, durere, etc. În acest articol, îți vom explica pe larg cum să elimini mucusul din plămâni folosind remedii naturale.

Cum să înmoi mucusul

Primul pas pentru a scăpa de mucusul din plămâni este înmuierea sa, deoarece cu cât este mai tare, cu atât este mai greu să îl elimini din organism. Cea mai bună modalitate pentru a reuși acest lucru este să inhalezi aburii din vasul în care ai fiert mai multe plante medicinale.

Cum faci asta?

  1. Fierbe într-o cratiță doi litri de apă și adaugă câteva plante medicinale. Îți recomandăm să folosești pin, cimbru, rozmarin, eucalipt, mușețel și oregano. Unele magazine naturiste vând amestecuri de acest fel gata împachetate.
  2. După ce a fiert timp de 5-10 minute, vei vedea că apa degajă niște aburi aromați. Ia cratița de pe aragaz și pune-o în fața ta. Acoperă-ți capul cu un prosop și stai cu fața deasupra vasului (ai grijă să nu te opărești cu aburul prea fierbinte).
  3. Inhalează adânc pe nas, apăsând pe o nară și respirând prin cealaltă și vice versa. Respiră și pe gură.
  4. Poți să repeți procedeul de mai multe ori pe zi.

Cum să lichefiezi mucusul

Este foarte important ca mucusul să devină cât mai subțire și mai apos pentru ca organismul să îl elimine mai ușor. Poți să obții acest lucru apelând la următoarele metode:

  • Consumă supe de legume: ceapă, praz, varză, usturoi, morcovi, nap și țelină.
  • Bea între mese ceaiuri de cimbru și eucalipt.
  • Evită alimentele care creează și mai mult mucus, cum ar fi făina și produsele lactate. Când ai mucus acumulat în plămâni, este mult mai sănătos să consumi băuturi pe bază de plante și să mănânci pâine cu dextrină.
  • Bea cel puțin doi litri de apă pe zi între mese.
Cum să elimini mucusul cu ceai cald

Cum să elimini mucusul prin tuse

După ce mucusul a fost înmuiat și lichefiat, trebuie să-l elimini în mod natural. Cel mai ușor mod de a o face este cu ajutorul unei persoane care să te bată ușor pe spate.

Trebuie să te bată ușor cu podul palmei pe partea superioară a spatelui. În acest fel mucusul este ajutat să se desprindă de pe plămâni și de pe tuburile bronhice. Acest masaj este foarte eficient mai ales pentru copii. În cazul persoanelor în vârstă sau care au oasele fragile, ai grijă să nu exerciți o presiune prea mare.

Ai grijă de intestinele tale

Intestinele sunt strâns legate de ceea ce se întâmplă la nivelul plămânilor, motiv pentru care este necesar să ai mare grijă de acestea. Mucusul din plămâni poate și rezultatul digerării necorespunzătoare a anumitor alimente. De aceea, atunci când copiii mănâncă anumite alimente pe care nu le pot digera, cum ar fi făina, se confruntă cu o acumulare de mucus în plămâni.

Cum să elimini mucusul cu o ceapă pe noptieră

Acesta este un alt remediu natural la care poți apela atunci când simți că mucusul începe să se formeze în plămâni. Tot ce trebuie să faci este să tai o ceapă în jumătate și să o lași pe noptiera de lângă pat pentru întreaga noapte. În timp ce dormi, vei inhala componentele aflate în ceapă care îți curăță aparatul respirator.

Schimbă ceapa în fiecare noapte. Dacă mucusul este prea gros, este posibil ca acest remediu să nu funcționeze.

Cum să elimini mucusul cu ceapă

Ventuze

Nu știi cum să elimini mucusul din plămâni cu ajutorul ventuzelor? Aceasta este o metodă terapeutică antică apărută în medicina tradițională chinezească. Este necesară folosirea unor cupe mici de sticlă, care trag pielea și o parte din mușchi, deschizând porii, mișcând sângele și controlând circulația limfatică.

Cu ajutorul acestui tratament, se creează o inflamație „pozitivă” care descongestionează organele, în acest caz plămânii. Așază câte o ventuză pe fiecare parte a plămânilor, între omoplat și coloana vertebrală. Așteaptă 10 minute. Poți cumpăra ventuze pentru a aplica acest tratament la tine acasă sau poți apela la un specialist.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.