Cum să îți subțiezi brațele în mod simplu și eficient - Doza de Sănătate
 

Cum să îți subțiezi brațele în mod simplu și eficient

Exercițiile pentru subțierea brațelor implică antrenarea întregului corp. Prin urmare, obții numeroase beneficii în urma practicării lor. 
Cum să îți subțiezi brațele în mod simplu și eficient

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Multe femei sunt preocupate de faptul că brațele lor sunt prea groase sau lipsite de fermitate. Te numeri și tu printre ele? Citește în continuare pentru a afla cum să îți subțiezi brațele adoptând câteva obiceiuri simple.

Grăsimea se poate reduce în tot corpul, nu doar într-o anumită zonă. Prin urmare, arderea grăsimilor pentru a avea brațe subțiri este posibilă doar prin reducerea grăsimii din întregul corp.

Un pas extrem de important: tonifierea

Exercițiile pe care ți le prezentăm mai jos tonifiază corpul. În plus, acestea înlocuiesc grăsimea cu masă musculară. Tonifierea nu înseamnă câștig de masă musculară, ci reprezintă o stare în care mușchii sunt mai fermi în stare de repaus. Aceștia se mențin parțial contractați în mod continuu și pasiv.

Dacă mușchii sunt toniați, grăsimea din corp se reduce, iar brațele se subțiază.

Reducerea grăsimii: un proces treptat

Cum să îți subțiezi brațele prin reducerea grăsimilor

Obiectivul este de a reduce treptat grăsimea din corp. Dacă arzi rapid grăsimile de pe brațe, pielea se lasă. Motivul este faptul că atunci când slăbești pierzi în principal apă și masă musculară.

Reducerea sau arderea grăsimilor presupune consecvență. Pentru a-ți subția brațele, trebuie să respecți o anumită disciplină și să menții un echilibru în corp.

O dietă corespunzătoare

O dietă corespunzătoare joacă un rol important în arderea grăsimilor. Aceasta trebuie însoțită de un program de exerciții fizice pentru tonifierea corpului. O alimentație adecvată trebuie să elimine senzația de foame și obsesia de a slăbi.

Este indicat să practici exerciții atât pentru întregul corp, cât și concentrate asupra brațelor. Tonifierea corpului mărește ușor masa musculară, contribuind la accelerarea metabolismului. Spre deosebire de grăsimi, mușchii au nevoie de energie. Grăsimea este depozitată, de fapt, ca o rezervă de energie.

Exercițiile care vizează zona brațelor trebuie însoțite de exerciții cardiovasculare. Împreună acestea devin și mai eficiente în arderea caloriilor și oferă multe beneficii pentru sănătate.

Cât timp trebuie să te antrenezi?

Cum să îți subțiezi brațele prin practicarea unor exerciții fizice

Pentru a fi eficient și a arde calorii, un antrenament trebuie să dureze cel puțin 20 de minute. După acest interval, corpul elimină grăsimile, subțiind și brațele. Exercițiile nu trebuie să fie cu impact ridicat.

Iată cum să îți subțiezi brațele cu doar câteva mișcări simple!

Cum să îți subțiezi brațele cu exerciții fizice

Exercițiu pentru bicepși

Dacă folosești greutăți mici, te poți antrena oriunde. Poți practica aceste exerciții acasă sau chiar la serviciu. Dacă nu ai greutăți la îndemână, nu îți face griji: două sticle de apă de 500 ml sunt de ajuns.

Apropie coatele de corp și ridică greutățile (sau sticlele de apă) până la nivelul umerilor. Repetă de 15 ori, odihnește-te câteva secunde, apoi repetă setul de 10 ori.

Pentru umeri și brațul întreg

Întinde brațele până devin paralele cu solul, apoi mișcă-le în cerc. Ține abdomenul încordat în timpul acestei mișcări. Mișcă-le într-o direcție timp de un minut, apoi în cealaltă pentru încă un minut.

Este important să iei pauze scurte. Scopul exercițiului este de a obișnui corpul cu un nou antrenament, nu de a-l extenua.

Pentru tricepși

Pentru a-ți dezvolta ușor tricepșii, încearcă exercițiul următor. Ridică brațele. Coatele trebuie să fie mai sus de nivelul capului. Ține o sticlă de 1,5 l cu ambele mâini. Îndoaie brațele în spate. Repetă mișcarea de 15 ori, apoi fă o pauză scurtă.

Vrei să știi cum să îți subțiezi brațele? Practică aceste exerciții în mod consecvent. Perseverența este foarte importantă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Exercițiile pentru subțierea brațelor sunt benefice pentru întregul corp.

În plus, este foarte important să mănânci porții mai mici, inclusiv de salate, să mergi pe jos și să faci exerciții fizice ușoare. Totodată, trebuie să desfășori activități care îți țin brațele într-o ușoară tensiune.

Nu este recomandat să ții diete stricte sau să te antrenezi în exces. Forțarea corpului poate cauza leziuni, iar de la regimurile stricte este ușor să te abați. Cel mai bine este să optezi pentru un echilibru în ceea ce privește ambele aspecte.

Sursa imaginii reprezentative: © wikiHow.com


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Castelein, B., Cools, A., Parlevliet, T., & Cagnie, B. (2016). Modifying the shoulder joint position during shrugging and retraction exercises alters the activation of the medial scapular muscles. Manual Therapy. https://doi.org/10.1016/j.math.2015.09.005
  • Granviken, F., & Vasseljen, O. (2015). Home exercises and supervised exercises are similarly effective for people with subacromial impingement: A randomised trial. Journal of Physiotherapy. https://doi.org/10.1016/j.jphys.2015.05.014
  • Issurin, V. B., Liebermann, D. G., & Tenenbaum, G. (1994). Effect of vibratory stimulation training on maximal force and flexibility. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640419408732206

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.