Cum poți să știi dacă este marea iubire a vieții tale? - Doza de Sănătate
 

Cum poți să știi dacă este marea iubire a vieții tale?

Deși avem impresia că iubirea este de ajuns pentru ca o relație să funcționeze, adevărul este că acest sentiment trebuie însoțit de generozitate, acceptare, respect și siguranță.
Cum poți să știi dacă este marea iubire a vieții tale?
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Asemenea majorității oamenilor, probabil și tu speri să întâlnești marea iubire a vieții tale. Tânjești după o iubire care să te facă să plutești, după o relație în care să nu există îndoieli. Vrei să știi că ești împreună cu cineva care te iubește și te respectă.

Câteodată însă, anumite credințe pot crea o viziune distorsionată asupra iubirii ideale. Astfel, riști să te regăsești în situații dificile care îți fac mai mult rău decât bine.

Cea mai frecventă greșeală este să interiorizezi ideea că dragostea este suficientă pentru ca o relație să funcționeze. Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Ca să fiți un cuplu de succes, aveți nevoie de mai multe ingrediente.

Marea iubire a vieții tale te place în mod necondiționat și este generoasă cu tine

Marea iubire a vieții tale îți va oferi dragoste necondiționată

Da, marea iubire a vieții tale îți va oferi dragoste în mod necondiționat. Asta înseamnă că nu te va judeca și nu va folosi niciodată cuvinte împotriva ta. În loc să îți creeze obstacole, te va motiva.

Chiar și în cele mai dificile momente, marea iubire a vieții tale nu îți va face rău—nici măcar când îți proiectezi frustrarea și resentimentele asupra sa. Această persoană îți va fi alături mereu, indiferent dacă greșești sau eșuezi.

Cel mai important aspect este ca relația voastră să fie egală. Niciunul dintre voi nu oferă mai mult decât celălalt.

În plus, amândoi sunteți conștienți de faptul că, într-o relație de cuplu, generozitatea este esențială. Dacă vreunul dintre acești piloni se erodează din cauza oboselii, a obiceiurilor nocive sau a obișnuinței, toate eforturile voastre vor fi de prisos.

Marea iubire a vieții tale este o ființă generoasă, gata mereu să îți sară în ajutor când te simți copleșită. Acest lucru este important pentru că în orice relație există conflicte, probleme și opinii divergente. Partenerii trebuie să discute, să negocieze și să găsească soluții.

Comunicarea este un component indispensabil în orice relație. Multe lucruri pot distruge ceea ce ați construit împreună, inclusiv secretele, acele vorbe care nu sunt spuse atunci când trebuie, dar care într-un târziu ies la iveală și fac mult rău.

Dacă te face să suferi, nu te iubește

Marea iubire a vieții tale nu o să te facă să suferi

Reține faptul că marea iubire a vieții tale nu te va face niciodată să suferi. Uneori însă, din cauza haosului zilnic și a neatenției, îi permiți partenerului tău să te deznădăjduiască. Apoi îl scuzi, spunându-ți: „Dar mă iubește atât de mult!”

Însă nicio persoană care te iubește nu te va manipula după bunul său plac. Aceasta nu te va face să te simți supusă și nu te va folosi pentru a obține ce își dorește, de parcă ai fi lipsită de valoare.

În plus, marea iubire a vieții tale nu o să te mintă. Așa cum am menționat anterior, comunicarea este indispensabilă. Respectând acest pilon, sinceritatea, înțelegerea și respectul vor veni de la sine.

Astfel, relația de cuplu devine o sursă de susținere și îți oferă siguranță. Frica, îndoielile și nesiguranța nu te vor ataca cât timp ești alături de ființa iubită. Însă dacă acestea se fac simțite, este posibil să nu îți fi întâlnit încă marea iubire.

Așadar, trebuie să ții ochii larg deschiși. Nu permite așteptărilor nerealiste să te inducă în eroare. Atitudinile egoiste îți fac mai mult rău decât bănuiești, așadar nu este bine să le treci cu vederea.

Dragostea matură se dezvoltă treptat

Ai nevoie de timp ca să întâlnești marea iubire a vieții tale

Uneori, din diverse motive, pot surveni crize într-o relație. Poate de vină este lipsa de sex, poate scânteia care exista la început s-a stins. Asemenea schimbări produc inevitabil frustrare.

Este firesc. Când te îndrăgostești, simți că ai fluturi în stomac și ești foarte activă. Dar de îndată ce această etapă trece, relația intră într-o fază mai relaxată. Totul s-a schimbat, iar voi nu vă mai agitați la fel de mult ca înainte.

Trebuie să analizezi situația, fără însă a te agita. Nu te grăbi să dai vina pe celălalt pentru că, într-o relație de cuplu, ambii parteneri se schimbă la un moment dat. Dragostea se maturizează, dar asta nu înseamnă că slăbește. Din contră.

Un cuplu matur savurează din plin fiecare etapă a relației lor. Oamenii care se iubesc comunică în mod constant și se bucură unul de celălalt.

Uneori vrem să obținem totul rapid și suntem induși în eroare. Pentru a ne bucura de o iubire matură, trebuie să o luăm încet. Bucură-te de fiecare moment alături de partenerul tău. În fond, el este marea iubire a vieții tale.

Este foarte ușor să încurci „a iubi” cu „a fi îndrăgostit”, drept pentru care te vei întreba frecvent dacă ești alături de marea iubire a vieții tale sau nu. Învață cum să deosebești aceste două stări și reține faptul că iubirea este indispensabilă pentru a avea o relație împlinită.

Sursa imaginilor din articol: Ofra Amit

Sursa imaginii principale: wikiHow.com


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Beauregard, M., Courtemanche, J., Paquette, V., & St-Pierre, É. L. (2009). The neural basis of unconditional love. Psychiatry Research – Neuroimaging. https://doi.org/10.1016/j.pscychresns.2008.11.003
  • Bonilla-Algovia, Enrique & Rivas-Rivero, Esther. (2018). Mitos del amor romántico en una muestra de futuros y futuras docentes || Romantic love myths in a sample of trainee teachers. Revista de Estudios e Investigación en Psicología y Educación. 5. 113. 10.17979/reipe.2018.5.2.3624.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.