Care este partenerul potrivit pentru mine?

· 5 septembrie 2015
Partenerul nostru trebuie să fie o persoană ale cărei imperfecțiuni sunt compatibile cu ale noastre, o persoană care se pliază pe nevoile noastre și ale cărui goluri le putem umple cu propriile noastre virtuți.

În dragoste nu există rețete magice. Nu putem alege partenerul de care ne îndrăgostim; pur și simplu se întâmplă. Dar trebuie întotdeauna să menținem un anumit echilibru și o abordare rațională. Dacă ne cunoaștem pe noi înșine, vom înțelege ce fel de persoană ne poate face fericiți. Îți explicăm mai jos despre ce este vorba. 

Ce fel de persoană mă poate face cu adevărat fericită?

Cuplu-300x165

În primul rând, trebuie să ne menținem o doză de logică și obiectivitate. Nu putem aștepta o viață întreagă „acel partener ideal la care visăm și pe care îl considerăm perfect”. Lumea este plină de oameni imperfecți care, atunci când se întâlnesc devin perfecți împreună și știu cum să-și construiască propria fericire.

Asta înseamnă că nu trebuie să găsim o persoană perfectă, ci una ale cărei imperfecțiuni sunt compatibile cu ale noastre; partenerul care se pliază pe nevoile noastre și ale cărui goluri le putem umple cu propriile noastre virtuți. Nu este greu de înțeles, este o aventură pe care toți merităm să o trăim: să construim ceva împreună, să creștem și să ne maturizăm și să creăm o legătură specială. Dar să vedem care sunt aspectele pe care trebuie să le luăm în considerare pentru a determina compatibilitatea noastră cu partenerul:

1. Ești introvertită?

Se spune că persoanele introvertite au nevoie de parteneri extrovertiți. Astfel, avem tendința de a privi lucrurile după modelul „cap sau pajură”. Dar trebuie să avem grijă cu acest mod de a gândi. Dacă ești oarecum timidă sau introvertită, e posibil să te simți intimidată de un bărbat foarte deschis, sociabil și îndrăzneț. Nu te vei simți deloc confortabil. Cel mai bine e să ajungi la un compromis: să îți găsești pe cineva care nu este peste măsură extrovertit, un om care contrabalansează timiditatea noastră și ne ajută să fim mai deschise în limita bunului simț și fără reținere. 

2. Ești o persoană agitată, dinamică și extrovertită?

În acest caz, oricât de ciudat ar părea, trebuie să îți găsești un partener la fel de dinamic pentru a te însoți în activitățile desfășurate. Dacă ești genul de persoană căreia îi place să facă excursii, să iasă în oraș la cină, să-și petreacă timpul cu un grup mare de prieteni și să facă o mie de lucruri deodată, pot apărea probleme și certuri dacă partenerul tău este mai pasiv și îi place să stea mai mult acasă.

Viața de zi cu zi va fi întotdeauna mai ușoară și mai comodă dacă o petrecem alături de o persoană care are aceleași preocupări ca și noi, căreia îi place să-și facă planuri și nu manifestă niciun fel de ezitare atunci când vine vorba de dorința noastră de a face anumite lucruri.

3. Ești o persoană oarecum nesigură?

Dacă te consideri o persoană căreia îi vine greu să ia decizii, care are mai multe întrebări decât răspunsuri și căreia nu îi este ușor să inițieze proiecte sau să facă schimbări, ai nevoie de un partener sigur pe el și nonșalant; un om matur, care are încredere în el, dar care nu este peste măsură de mândru sau de arogant și nu încearcă să îi domine pe cei din jur.

Ar fi bine să îți găsești un partener tăcut și cu un comportament oarecum patern, căruia îi place să te protejeze și să te sprijine în orice situație, cineva capabil de a-ți reduce temerile și de a te face mai sigură pe tine și mai încrezătoare în forțele proprii; o persoană matură și serioasă.

 4. Ești impulsivă, autoritară și pui cel mai mare preț pe independența ta?

Există multe femei care, mai presus de orice, caută un partener care să nu le îngrădească libertatea. Această dorință poate părea incompatibilă cu ideea de a avea un tovarăș de viață și de a fi într-o relație, dar de fapt este o realitate din ce în ce mai pregnantă: femei care, mai mult decât orice, sunt interesate să avanseze în carieră, să dețină controlul asupra propriilor lucruri, a propriilor decizii, femei foarte sigure pe ele.

În aceste cazuri, o persoană cu un caracter similar nu este compatibilă. Ar fi o relație intensă, dar trecătoare și de scurtă durată. Două persoane cărora le place să dețină controlul și să-și mențină independența în orice moment nu pot forma un cuplu durabil. Prin urmare, dacă ai aceste caracteristici, este bine să îți găsești un partener blând și tăcut, un iubitor de casă care să-ți fie alături și să te sprijine în orice decizie ai lua, cineva care să-ți respecte dinamismul și aspirațiile, un om simplu și docil. 

Mai presus de orice, caută pe cineva care să te facă fericită

Dragoste partenerul

Știm că tot ceea ce am discutat mai sus nu este întotdeauna valabil. Uneori ajungem să ne îndrăgostim de persoane care sunt complet diferite de noi, care nu se încadrează în tiparele prestabilite. Nu-ți face griji, oricât de diferit ar fi partenerul tău, cele mai importante sunt următoarele trei aspecte:

  • Găsește partenerul care, deși are o personalitate diferită față de a ta, este capabil să te respecte, să te asculte și să-ți evalueze corect slăbiciunile și punctele forte.
  • Caută partenerul care îți oferă în fiecare zi un motiv să zâmbești. Cineva care dimineața când te trezești te face să te gândești: „Sunt bine, nu mai am nevoie de nimic altceva”.
  • Rămâi alături de partenerul care te transformă și pe tine într-un om mai bun. Trebuie să fie o persoană alături de care poți trăi, care îți ușurează orice povară; un om optimist care, indiferent de caracter, te completează perfect.

Pentru că meriți.