Elimină pielea lăsată de pe brațe
De la o anumită vârstă, în special în cazul femeilor, pielea și musculatura brațelor devine flască. În acest articol, îți prezentăm câteva remedii naturale și sfaturi privind cele mai bune alimente care elimină pielea lăsată de pe brațe.
Dacă vei combate această problemă prin metode naturale, îți vei îmbunătăți aspectul brațelor și îți vei tonifia mușchii.
Îți recomandăm să citești și:
Consumă proteine
Proteinele sunt benefice pentru sănătate, iar în acest caz ajută la hrănirea și tonifierea pielii și a musculaturii. Dacă nu mănânci suficiente proteine, masa musculară se transformă în grăsime. În schimb, un aport suficient al acestui nutrient elimină pielea lăsată.
Este important să alegi proteine de calitate, ce se absorb ușor în organism și să nu le consumi în exces.
O idee bună este să adaugi proteine la fiecare masă. Evită sursele mai puțin sănătoase de proteine, cum ar fi carnea roșie, mezelurile și produsele lactate bogate în grăsimi. Optează pentru alternative mai sănătoase, precum:
- Carne albă: Ideală pentru tonifiere.
- Pește: Peștele gras și cel alb conțin o cantitate considerabilă de proteine, dar peștele alb este mai sărac în grăsimi, fiind o alegere mai potrivită pentru masa de seară.
- Ouă: Albușul conține cea mai mare cantitate de proteine, iar gălbenușul de grăsimi.
- Lapte și produse lactate: Cele mai ușoare și mai sănătoase produse lactate sunt brânza de capră și brânza de vacă.
- Leguminoase: Leguminoasele reprezintă o sursă convenabilă și hrănitoare de proteine vegetale. Gătește-le cu puțin chimion și alge kombu pentru a fi digerate mai ușor. Cel mai bine este să le servești în rețete de supe cremă la masa de seară. Pentru a beneficia de un aport și mai mare de proteine, combină-le cu cereale: orez brun, ovăz sau quinoa.
- Fructe oleaginoase: Sănătoase și gustoase, fructele oleaginoase reprezintă o alegere ideală în orice moment al zilei, cu condiția să nu depășești doza recomandată, adică o mână de fructe. Evită-le pe cele prăjite sau foarte sărate.
Aplică argilă pentru eliminarea toxinelor
Când într-o anumită parte a corpului se acumulează grăsime sau lichide în exces, înseamnă că există dificultăți în filtrarea substanțelor toxice.
Pentru a elimina toxinele prin porii pielii, oferind fermitate acesteia, îți recomandăm să aplici o mască pe bază de argilă cel puțin o dată pe săptămână.
- Amestecă argila cu o cantitate suficientă de apă pentru a obține o pastă ușor de întins pe piele care să nu curgă și să facă mizerie.
- Aplică amestecul pe brațe și lasă-l să acționeze până se usucă.
- Clătește cu apă caldă, usucă bine pielea, iar apoi aplică o cremă hidratantă.
Hidratează pielea pentru a o tonifia
Aceasta este o condiție esențială pentru a avea o piele fermă, însă de multe ori ne amintim de hidratare doar atunci când pielea a început deja să se lase.
Nu trebuie să cheltui bani mulți pe creme scumpe; poți să folosești o loțiune hidratantă naturală care hrănește și hidratează pielea de pe brațe. Optează pentru ulei de migdale, de cocos sau de măsline.
Fă exerciții fizice care elimină pielea lăsată
Pentru a preveni atrofierea mușchilor, este necesar să îi antrenezi permanent. Dacă nu sunt puși în mișcare în mod regulat, aceștia își pierd forța și fermitatea.
Nu este nevoie să ridici greutăți mari. Poți să folosești un obiect de o greutate medie și să practici diverse exerciții acasă, mișcându-ți brațele în toate direcțiile.
Dedică 5 sau 10 minute pe zi acestor exerciții pentru întărirea brațelor și elimină pielea lăsată.
Folosește apă rece la duș
Apa rece este excelentă pentru tonifiere, deoarece îmbunătățește imediat circulația sanguină.
- Evită să faci duș cu apă foarte fierbinte.
- Încheie mereu dușul cu apă rece, concentrându-te în special pe zona brațelor.
- În timpul zilei, umezește pielea de pe brațe cu apă rece.
Prin aceste metode simple vei reuși să accelerezi procesul de tonifiere, bucurându-te de un efect imediat de întărire a mușchilor și a pielii.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cordero, A., Masiá, M. D., & Galve, E. (2014). Ejercicio físico y salud. Revista Espanola de Cardiologia. https://doi.org/10.1016/j.recesp.2014.04.007
- López Chicharro, J., & Mojares, L. (2008). Fundamentos de fisiologia Del ejercicio. Fisiologia Clinica Del Ejercicio. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.healun.2006.04.006
- Parra, N. S. L., Valencia, K. C., & Villamil, Á. C. (2012). Proceso de envejecimiento, ejercicio y fisioterapia. Revista Cubana de Salud Publica. https://doi.org/10.1590/S0864-34662012000400008
- Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
- Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012
- Vilanova, N. G., Martínez, A., & Monge, A. T. (2007). La tonificación muscular. Teoria y Practica (Vol. 24). Editorial Paidotribo.
- de Mendonça, R. M. S. C., de Araújo Júnior, A. T., de Sousa, M. D. S. C., & Fernandes, H. M. (2014). The effects of different exercise programmes on female body composition. Journal of human kinetics, 43(1), 67-78. https://www.degruyter.com/downloadpdf/j/hukin.2014.43.issue-1/hukin-2014-0091/hukin-2014-0091.pdf
- Atherton, P. J., & Smith, K. (2012). Muscle protein synthesis in response to nutrition and exercise. The Journal of physiology, 590(5), 1049-1057. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3381813/